Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 525i jde mi pára z motoru

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hanb

#1 Příspěvek od Hanb »

Ahoj, mám 525i E61, 2005 r.v. Před 14 dny výměna termostatu (na diagnostice zjištěna závada). Po zahřátí motoru ukazuje "teploměr" cca 5 čárek nad červenou (to ukazuje od začátku, co ho mám). Dneska v dešti a teplotě venku 10 stupňů jsem na Radlický uvízla v zácpě, tj. 20 minut volnoběh z kopce. Z motoru mi začla stoupat pára. Jsem se lekla a přes dvě plný to otočila. Okamžitě po rozjezdu pára zmizela a už se neobjevila. Po zastavení motor nijak nevařil, nikde nic nestříkalo, ale moc jsem do toho nešahala. Je to normální? A kolik čárek nad červenou má být ten teploměr? Vím, že se to tu řešilo, sedím na fórem už dvě hodiny, ale nenašla jsem uspokojivou odpověď. Poradíte? A taky rozumný servis v Praze nebo okolí

Děkuju
jenas523

#2 Příspěvek od jenas523 »

známý z Prahy si chválil http://www.wmb.cz/ ale já tam sám zkušenost nemám
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

jenas523 píše:známý z Prahy si chválil http://www.wmb.cz/ ale já tam sám zkušenost nemám

Před wmb důrazně varuju. Stačí tady trochu hledat
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Hanb píše:Ahoj...

V servisním menu se dá zjistit teplota motoru. Jak na to je tady popsaný, stačí hledat. Roztočí se ti vrtule u chladiče při zapnutí klimošky a běží na obě rychlosti?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Hanb

#5 Příspěvek od Hanb »

Vlasta píše:
Hanb píše:Ahoj...

V servisním menu se dá zjistit teplota motoru. Jak na to je tady popsaný, stačí hledat. Roztočí se ti vrtule u chladiče při zapnutí klimošky a běží na obě rychlosti?

Tu teplotu zkusím. Tu vrtuli nevím, pršelo, neběhala jsem kolem toho dlouho.
Klimošku jsem měla vypnutou. Tu vrtuli uslyším nebo uvidím?
Ptám se blbě, já vím, ale je to moje první BMW a umím dolívat olej a ostřikovačku a vím, jak na destičky, to je všechno.
Player1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Player1 »

a určitě se kouřilo z pod kapoty? Když jsem ještě jezdil se služební fabií, tak se mi za chladnějšího deštivého počasí kouřilo přímo z kapoty :lol: Tím, že pod ní nebyla ,,deka" se prostě zahřívala a odpařovala se z ní voda. e61 ale izolaci pod kapotou určitě mít bude...
Hanb

#7 Příspěvek od Hanb »

Player1 píše:a určitě se kouřilo z pod kapoty? Když jsem ještě jezdil se služební fabií, tak se mi za chladnějšího deštivého počasí kouřilo přímo z kapoty :lol: Tím, že pod ní nebyla ,,deka" se prostě zahřívala a odpařovala se z ní voda. e61 ale izolaci pod kapotou určitě mít bude...

No šlo to z masky chladiče, v takových vlnách, jo, odpařovalo se to i z té kapoty. Já fakt nevím, třeba je to tím počasím. Ale kouřící BMW v koloně vypadalo divně, jsem se lekla. Stalo se to už někomu?
laionel

#8 Příspěvek od laionel »

Něco podobného se mi také přihodilo. Mám sice e39, po jízdě asi 120 km v dešti jsem zaparkoval. Auto mělo sklon trochu dopředu. Když jsem odcházel od auta, začala stoupat pára z mřížek kapoty. Provedl jsem hned kontrolu, myslel jsem , že něco prasklo(chladič, hadice), nic jsem ale nenašel, dokonce jsem i ochutnal vodu na nárazníku(jestli není sladká - to je chuť nemrznoucí směsi). Závěr: asi natekla voda po dešti a z ostřikovačů při náklonu auta na horký chladič. Od té doby OK, voda v chladiči drží hladinu.
Hanb

#9 Příspěvek od Hanb »

laionel píše:Něco podobného se mi také přihodilo. Mám sice e39, po jízdě asi 120 km v dešti jsem zaparkoval. Auto mělo sklon trochu dopředu. Když jsem odcházel od auta, začala stoupat pára z mřížek kapoty. Provedl jsem hned kontrolu, myslel jsem , že něco prasklo(chladič, hadice), nic jsem ale nenašel, dokonce jsem i ochutnal vodu na nárazníku(jestli není sladká - to je chuť nemrznoucí směsi). Závěr: asi natekla voda po dešti a z ostřikovačů při náklonu auta na horký chladič. Od té doby OK, voda v chladiči drží hladinu.

Je pravda, že pršelo hodně. A je pravda, že miláček asi dostal pecku do strany a má měněný nárazník a úplně nelícuje na milimetry kapota. Je možný, že tam při velkým dešti něco teče. Budu to pozorovat a kdyžtak dám vědět.
Děkuju moc za rady.
Hanb

#10 Příspěvek od Hanb »

Hanb píše:
laionel píše:Něco podobného se mi také přihodilo. Mám sice e39, po jízdě asi 120 km v dešti jsem zaparkoval. Auto mělo sklon trochu dopředu. Když jsem odcházel od auta, začala stoupat pára z mřížek kapoty. Provedl jsem hned kontrolu, myslel jsem , že něco prasklo(chladič, hadice), nic jsem ale nenašel, dokonce jsem i ochutnal vodu na nárazníku(jestli není sladká - to je chuť nemrznoucí směsi). Závěr: asi natekla voda po dešti a z ostřikovačů při náklonu auta na horký chladič. Od té doby OK, voda v chladiči drží hladinu.

Je pravda, že pršelo hodně. A je pravda, že miláček asi dostal pecku do strany a má měněný nárazník a úplně nelícuje na milimetry kapota. Je možný, že tam při velkým dešti něco teče. Budu to pozorovat a kdyžtak dám vědět.
Děkuju moc za rady.

Ahoj, projížděli jsme se v těch deštích docela dlouho a asi tam fakt teče. vypadá to, že ze stran. Mám podezření, že mi někde chybí těsnění, nějaká guma na kapotě nebo něco. Nemá být na kapotě ze stran nějaká guma? Mám tam takový dva gumový čudlíky, který se tváří, že na nich něco bylo přichycený a to něco tam není. Nemáte někdo fotku, jak to má vypadat? Hledám už dva dny, ale nacházím jeno pohled do motoru, ne na spodek kapoty.
Sweden

#11 Příspěvek od Sweden »

Bych to tipoval že to byla pára z výfuku z auta před tebou jak jsi stála v té štau :D
Pět čárek nad červeným odpovídá provozní teplotě,jinak pro 100% ověření skryté menu jak psal Vlasta.
V tomhle "letním" počasí bych se ani nedivil že se voda dostala tak kam se běžně nedostává,proto ta pára a potom už nic. :wink:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Sweden

#12 Příspěvek od Sweden »

guma u zadní části motoru před kabinovými filtry na přední masce,boky.Ty čudly jsou dorazy kapoty.
Přílohy
SAM_1516.JPG
SAM_1516.JPG (185.21 KiB) Zobrazeno 225 x
Player1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Player1 »

Sweden: to snad ne :lol:

těsnění jsou na hranách blatníků a dosedá na ně kapota

edit: zapomněl jsem, že je řeč o e61 :D
Sweden

#14 Příspěvek od Sweden »

opraveno,záhadným způsobem jsem to Entroval ještě než jsem dopsal co jsem napsat chtěl :D
Hanb

#15 Příspěvek od Hanb »

Sweden píše:opraveno,záhadným způsobem jsem to Entroval ještě než jsem dopsal co jsem napsat chtěl :D

Tak to máme všechno v cajku, holt žádný zácpy z kopce v dešti (to ale nevytáhnu paty do podzima:-( )

Díky za rady!
Sonny

#16 Příspěvek od Sonny »

Me se to uz taky parkrat stalo, vetsinou v desti jak bylo zmineno. Nic jsem nenasel, ale stoupalo to jak z ledvinek tak z "fuky" pred celnim oknem 8)
Hanb

#17 Příspěvek od Hanb »

Sonny píše:Me se to uz taky parkrat stalo, vetsinou v desti jak bylo zmineno. Nic jsem nenasel, ale stoupalo to jak z ledvinek tak z "fuky" pred celnim oknem 8)

Takže nejsem úplně jediná (hysterka) :D
Ale je to zvláštní pocit, když to čoudí jako parní lokomotiva :D
Odpovědět