Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

JAK NAKODOVAT ZCS???

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
actcz

#1 Příspěvek od actcz »

Ahoj chlapi,

potřebuju nakódovat ZCS, jak to mám udělat?
Nedaří se mi tam nacpat data přez NCS, vypsalo to chybu 2020, něco ve stylu že jednotka neni, nebo něco podobného :-(

jaký formát mají mít ty GA SA VN ??? a co to znamená???

vyčetl jsem v GT1 z IKE modulu toto:
GA: c1 58810005I
SA: c2 28011881463005FF
VN: c3 10100008838

Máte někdo postup pro blbce???

ještě mne napadlo, dá se zkopírovat ZCS z EWS a nakopírovat do IKE???

Jde mi o to, že auto nemůžu otevřít pro retrofit v Progmanu (potřebuju odstranit některou výbavu)
.... jo, a auto má spoooooooustu chyb, které nejdou vymazat :-( (nivo, pdc, čidlo venkovní teploty, elektrický ventilátor, ap.)

pište klidně SZ, nebo mi tam nechte telefonní číslo, já zavolám...

Díky Ady
Lennox

#2 Příspěvek od Lennox »

actcz píše:Ahoj chlapi,

potřebuju nakódovat ZCS, jak to mám udělat?
Nedaří se mi tam nacpat data přez NCS, vypsalo to chybu 2020, něco ve stylu že jednotka neni, nebo něco podobného :-(

jaký formát mají mít ty GA SA VN ??? a co to znamená???

vyčetl jsem v GT1 z IKE modulu toto:
GA: c1 58810005I
SA: c2 28011881463005FF
VN: c3 10100008838

Máte někdo postup pro blbce???

ještě mne napadlo, dá se zkopírovat ZCS z EWS a nakopírovat do IKE???

Jde mi o to, že auto nemůžu otevřít pro retrofit v Progmanu (potřebuju odstranit některou výbavu)
.... jo, a auto má spoooooooustu chyb, které nejdou vymazat :-( (nivo, pdc, čidlo venkovní teploty, elektrický ventilátor, ap.)

pište klidně SZ, nebo mi tam nechte telefonní číslo, já zavolám...

Díky Ady

Zkus to tady. :wink: http://www.bmwdiag.cz./about.html
actcz

#3 Příspěvek od actcz »

Díky, ale myslel jsem, že mne někdo pošťouchne a lehounce poradí abych to zvladl udělat sam :-(

Ale asi mi nic jineho nezbyde, než někam zajet...

Ady
Lennox

#4 Příspěvek od Lennox »

actcz píše:Díky, ale myslel jsem, že mne někdo pošťouchne a lehounce poradí abych to zvladl udělat sam :-(

Ale asi mi nic jineho nezbyde, než někam zajet...

Ady

Asi ne no, co naděláš. Já ti v tomhle neporadím, maximálně tím kontaktem.
actcz

#5 Příspěvek od actcz »

diky...
HonzaX

#6 Příspěvek od HonzaX »

Odstranění vábavy uděláš jen tím že rozkoduješ ZCS a upravíš SA.
Ale to už jsem popisoval v tomhle tématu http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=124554 . ZCS v kombi přepíšeš tak že si přes NCSExper vyčteš zcs z evs, dáš si kombi, změníš job z sg codieren na ZCS write, job ausfuhren. Potom změníš job na sg codieren a znova job ausfuhren. Jakou výbavu chceš odtsranit? Jestli to ZCS v prvním příspěvku je z toho auta, tak mi jen řekni co dát pryč a já ti pošlu SA upravené a pak to už jen přes NCSExper nakoduj.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Já to auto měl připojené na diagnostice na dálku přes TeamViewer. Progman se nespojí. Při NCS - Profil - F1 - F3 - vyčíst z čehokoliv hlásí chybu, takže podle mne nezískáš ani FSW_PSW.TRC, ani NETTODAT.TRC. Ale zkus se k "actcz" přes TeamViewer spojit na diagnostiku i z Reichebergu, on už to má nacvičené. Potom mu to ZCS můžeš udělat na dálku. Moje parketa tohle není, tak jsem se v tom více nehrabal. Ale kdyby jste se dohodli na nějakém čase, připojil bych se do "TV - konference" - jako divák na čumendu.
Miguel

#8 Příspěvek od Miguel »

actcz jsem už já psal že todle se prostě na dálku moc řešit nedá, protože i když z toho něco vyčteš tak si nemůžeš bejt jistej že to sedí s autem když ho fyzicky nevidíš a nevíš co tam je opravdu za výbavu, pak přehraješ jednotky nějakou sračkou a budeš to dávat horko těžko dohromady, chce to udělat v první řadě srovnání kodování v jednotkách EWS, IKE,LCM a pak to začít rovnat do latě.
actcz

#9 Příspěvek od actcz »

to Miguel...

a co když ty jednotky nemůžu vůbec načíst??? Od začátku se mi to nedaří :-(

Jsou kaput??? Nebo jen nějak rozházené??? Proto se nehlasí....

Auto normálně jezdí, zamyká a klíčem bez IMMO to nenahodím... a přitom EWS nenačtu :-( Nechybí mi třeba něco v EDIABASu??? (resp. INPě )

Datum výroby je 09/2001 není to třeba nějaký bastl před a po FL ???

díky Ady
Miguel

#10 Příspěvek od Miguel »

Tak záleží samo i na kabelu, INPje (kor u E39 tam v některejch verzích chyběly nějaký soubory) a může i blokovat nějaká jednotka sběrnici nebo nějaký el. bastl, proto jsem ti doporučil zajet za někým kdo tomu rozumí v tvém okolí, jsou prostě věci co se na dálku vyřešit nedaj i kdybych moc chtěl.
Odpovědět