Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Pro pobaveni - ceny dilu origo neorigo
Víte pro AK mají takový obrovský MOC ceny ? Aby mohli dělat lidem slevy. Nic jinýho v tom nehledejte.
AK má levný sračky pro lidi kteří chtějí na autě šetřit aby prostě dali co nejmíň za údržbu.
To že se daná věc pak mění každý 2 měsíce to už je věc jiná. Dotyčným lidem nedocvakne že je vyjde dráž koupit jednu věc několikrát za malou chvilku než koupit jednou kvalitní.
Což je taky slušnej byznys. Prodáš 3x jednu levnou věc kde máš krásný peníze a pak si za tebou ještě přijdou pro kvalitnější věci...
A furt dokola
Tak záleží koho chytneš na pultu. Pokud rozumnýho člověka kterej je schopnej opravdu poradit a řekne ti že to je zbytečný tak před starline varuje. Pokud chytneš blbce kterej chce mít největší prodejnost tak ti doporučí starline protože ví že se pro to znovu vrátíš.
AK má levný sračky pro lidi kteří chtějí na autě šetřit aby prostě dali co nejmíň za údržbu.
To že se daná věc pak mění každý 2 měsíce to už je věc jiná. Dotyčným lidem nedocvakne že je vyjde dráž koupit jednu věc několikrát za malou chvilku než koupit jednou kvalitní.
Což je taky slušnej byznys. Prodáš 3x jednu levnou věc kde máš krásný peníze a pak si za tebou ještě přijdou pro kvalitnější věci...
A furt dokola
Vlasta píše:Jako, že AK varuje před Starline? Nechtěj mě rozesmát
Tak záleží koho chytneš na pultu. Pokud rozumnýho člověka kterej je schopnej opravdu poradit a řekne ti že to je zbytečný tak před starline varuje. Pokud chytneš blbce kterej chce mít největší prodejnost tak ti doporučí starline protože ví že se pro to znovu vrátíš.
Vlasta píše:Jako, že AK varuje před Starline? Nechtěj mě rozesmát
Vlasto co tam hulíš to bude dobrej matroš dojedu taky na pařbu

Psal jsem o tom kamošovi co má servis ...ne o autokelly ....tam on vubec nenakupuje, je zaregistrovanej přímo přes velkoobchod s díly zaregistrovanej asi u APM.
Kdyby montoval čínu tak mu to lidi snad omlátí o hlavu jaké jsou to srač..ky mě se zvedá kufr jen když slyším slovo starline... to si soudný člověk na auto nedá

Filozof píše:Kdyby montoval čínu tak mu to lidi snad omlátí o hlavu jaké jsou to srač..ky mě se zvedá kufr jen když slyším slovo starline... to si soudný člověk na auto nedá
To neřeš, já mám kámoše, co má taky takovej servis a je zaregistrovanej všude možně. Přes to máme dohodu, že si díly dodávám sám
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Já myslím, že to vidíte moc ze svýho pohledu, protože se o auta zajímáte. Pro spoustu lidí, je to jenom věc, která je doveze, kam potřebují a vůbec se nezajímají, co a jak na autě je a funguje. Takový člověk pak dojede do servisu a řekne, něco mi tady bouchá, opravte mi to. A vůbec neřeší a netuší, že existuje spousta výrobců dílů různé kvality a ceny. A takových lidí je většina. K čemu potom dojde určitě každý dobře zná. Buď jsou takovému člověku naúčtovány i díly, které se neměnily, nebo je účtován jiný výrobce než je skutečně namontovaný na autě atd. Většina servisáků si ještě libuje nad takovým zákazníkem, namažou med kolem huby, jak oni vědí, co je tam nejlepší dát, že oni umí sehnat díly takový kvality, jako nikde nekoupí a podobný story. Už jsem toho zažil opravdu dost, vrcholem byla kamarádka, která má E46 320d touring a "mistr" v servisu jí vykládal, jak je potřeba vyměnit poloosy, že to je častá závada na BMW, jak to má zadní náhon.
Závadu jsem nakonec řešil sám a byl to vyrezlý tepelný štít zadního kotouče a tím pádem vytržený čep držící pakny ruční brzdy, takže za jízdy to drhlo a dělalo to docela kravál. Je ale spousta lidí, která se stejně nepoučí a příště jedou do toho servisu znovu.
V čechách je to běžná věc, že každý hraje na to, jak má malou cenu za hodinovou sazbu, ale na dílech je to zlatý důl.
Čest vyjímkám, kteří jsou poctivý a odvádějí férovou práci i vůči zákazníkům, kteří nemají o autech ani potuchy.

V čechách je to běžná věc, že každý hraje na to, jak má malou cenu za hodinovou sazbu, ale na dílech je to zlatý důl.
Čest vyjímkám, kteří jsou poctivý a odvádějí férovou práci i vůči zákazníkům, kteří nemají o autech ani potuchy.
BOOST: Máš pravdu, já mám letos 10 let výročí s BMW, začínal jsem s E39 530d po FL, tenkrát z toho byl každej vydřenej, jezdil jsem do autorizáku, ještě do Děčína, protože jinde z toho byli všichni paf. S dostupností ETK, TIS a WDS je každej druhej Franta chytrej
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
BOOST: Je to bohužel tak a většina lidí co nemá páru tak se nechá oblbnout a pak platí za věci které se nemusí ani měnit nebo naopak za nekvalitní čínské značky.
Nechápu vubec proč nejsou nastavené zákony tak aby se takové věci jako starline prodávali.
Pak si koupíš auto po servisu myslíš si jak bude v pořádku a během měsíce dvou máš auto na repas podvozku.
Mě se líbí přístup servisáka kterej přímo řekne tady jsou 4 značky a bud kvalitní co vydrží nebo pruměr ... aby si nedovolil vubec slovo starline vyslovit ... Naví stejně má na drahejch kvalitních dílech větší rabat....
Ted jde o to zda nedá starline a nenaučtuje někomu díl jakoby byl Sachs.
Takže je to nakonec o lidech.
Osobně si taky koupím díly co potřebuji a nechám namontovat je to vždy jistota.
Nechápu vubec proč nejsou nastavené zákony tak aby se takové věci jako starline prodávali.
Pak si koupíš auto po servisu myslíš si jak bude v pořádku a během měsíce dvou máš auto na repas podvozku.
Mě se líbí přístup servisáka kterej přímo řekne tady jsou 4 značky a bud kvalitní co vydrží nebo pruměr ... aby si nedovolil vubec slovo starline vyslovit ... Naví stejně má na drahejch kvalitních dílech větší rabat....
Ted jde o to zda nedá starline a nenaučtuje někomu díl jakoby byl Sachs.
Takže je to nakonec o lidech.
Osobně si taky koupím díly co potřebuji a nechám namontovat je to vždy jistota.
Filozof píše:.....Osobně si taky koupím díly co potřebuji a nechám namontovat je to vždy jistota.
Já bych sázel na jistotu pouze v případě, že bych byl celou dobu výměny dílu přítomen. Znám nejeden případ, kdy dodané díly nebyly namontovány a byly dány jiné horší kvality. Jednou jedinkrát jsem dal auto do servisu, šlo o auto manželky, která s ním jezdila denně do práce a já zrovna neměl čas to řešit. Zkončilo to tak, že jsem zaplatil za obě přední ložiska a jeden čep, bylo to v průběhu léta. Na podzim při přezouvání na zimní pneu jsem se nestačil divit, když levá přední pneu byla zevnitř sjetá. Tak jsem se na to mrknul, co se stalo a nestačil jsem se divit. Šlo o Octavii a tam je čep našroubovaný v drážkách na rameni na třech šroubech. Na dvou šroubech byly ztržené závity a matice ložiska rezatá jak liška. Takže jsem zaplatil za čep a ložisko, které nebyly vyměněny. Pneu byla na vyhození a to nemluvím o tom, co by se stalo, kdyby ty stržený matice nevydržely.

Ja nakupuji tady http://www.autodily-cardo.cz/pohon-kol/ a max. spokojenost.Super ceny.
S tema 50ti procentama to odpovida. Ja jsem bohuzel o vsechny tyhle stevy prisel. Ted jsem kupoval svicky u kelly 230kc/kus, objednal jsem je z netu za 105kc/kus. U osmi svicek uz docela rozdil..
Ja jsem tuhle taky zaplatil v servisu 25.000 a ted me to fakt sere, kdyz misto 20 za dily a 5 za praci to ve vysledku bylo 10 dily a 15 za 1 den prace..
Ja delam do pocitacu a bezny marze u elektroniky jsou 2-4% a kdyz nekdo prinese PC na servis a ja mu reknu ze to bude stat 700, tak jeste kouka ze jsem zlodej a to s tim taky stravim celej den..
Ja jsem tuhle taky zaplatil v servisu 25.000 a ted me to fakt sere, kdyz misto 20 za dily a 5 za praci to ve vysledku bylo 10 dily a 15 za 1 den prace..
Ja delam do pocitacu a bezny marze u elektroniky jsou 2-4% a kdyz nekdo prinese PC na servis a ja mu reknu ze to bude stat 700, tak jeste kouka ze jsem zlodej a to s tim taky stravim celej den..

-
-
Lennox píše:WizarDEAD píše:Ja jsem tuhle taky zaplatil v servisu 25.000 a ted me to fakt sere, kdyz misto 20 za dily a 5 za praci to ve vysledku bylo 10 dily a 15 za 1 den prace..
Tak to jsou zasraný zloději.Ono to chce vybrat náky prověřený servis, kde máš jistotu, že tě neojebou.
To není ojebávání,to je běžná praxe.Ten servis má 40-50% slevu na díly a ty z ní většinou nedostaneš nic.Hodinová sazba za práci je už dávno neživí.
Jinak já teď musel dolít olej do motoru,dávám Castrol magnatec,loni jsem ho kupoval od Nowice za 135kč/L-letos stojí cca 149kč/L ,v krámě stál 309kč/L a perlička na závěr,na benzínce chtěli 400kč/L to už jsem se normálně zeptal jestly to není chyba,prej ne

-
- Kontaktovat uživatele:
Nj už to nejsou ty časy kdy origo bylo to nejdražší..
Já kupoval díly od Harezze,dovoz až domů a ceny oproti kelly třeba o 40%...Ale některý věci holt v BMW.
Jinak jak si psal o tom oleji,já teď kupoval EDGE 5W-30 za 790kč 5Litrovku,cena v Kelly 2420,- a na benzínce 600,- za litr,to je marže panečku

Já kupoval díly od Harezze,dovoz až domů a ceny oproti kelly třeba o 40%...Ale některý věci holt v BMW.
Jinak jak si psal o tom oleji,já teď kupoval EDGE 5W-30 za 790kč 5Litrovku,cena v Kelly 2420,- a na benzínce 600,- za litr,to je marže panečku