Jen tak pro zasmani. Zjistoval jsem si cenu hardy spojky na E60 a nestacil jsem se divit. Origo je drzak oproti druhovyrobam, co jsem se tak docetl. Srovnal jsem MO ceny v Auto Kelly FEBI 3987Kc a v Cartec original dil MO cena 3482Kc, oboje vcetne DPH.
Uctovat si za shitovou kvalitu vyrazne vic penez nez za original dil je sileny. Je to holt past na ty, co stale zijou v tom, ze original dily jsou predrazene. Takze moje doporuceni je, zjistit nejdriv origo cenu a pak se rozhodovat.
O tom, že autokelly je předražený jsem se přesvědčil nedávno, když jsem si kupoval vzpěry kufru na moji e39 v kelly od Febi stáli 1950Kc a kdekoliv jinde po netu se pohybují okolo 1200-1400 kč. Já je na konec koupil za 1150 kč.
stejně někdy žasnu co jsou shopni účtovat za díly na auto ...
Vše už je tak několikanásobně předražené že ty neorigo díly by měli bejt v řádech desetikorun max stokorun ... a přesto se na tom živí stovky firem...
O cenách origo dílu nechci spekulovat, ale aspon mají jakousi kvalitu když už stojí takovou vatu.
Viděl jsem nákupní ceny origo od škodovky a byl tam rozdí 8-12 násobek co přišlo od dodavatele .... BMW bude na tom jistě podobně ... nesmí prodávat moc levně a mají jistě nařízené ceny v kterých se musí pohybovat ...
Kdybychom se dostali na nákupní cenu BMW tak bychom si všichni měnili díly a spotřebák na auta za pakatel.
Věřím že to ale stejně nejde - to by všichni prodejci dílů na BMW v ČR zkrachovali.
Mir3k píše:No to je nic,já v kelly koupil pylové filtry a byly tam staré mrchy zabalené horší než jsem měl v autě
za to ale nemůže už firemní politika,ale pracovnící co tam dělaj,někdo hol potřeboval vyměnit filtry a nechtělo se mu je kupovat. Na to platí jeden lék,rozbalit a ještě v obchodě kouknout jestli je to ono.
Taky jsem se pozasmál,když jsem teď sháněl díly pro výměnu oleje v automatu na E61. Vana automatu s těsněnim v APM okolo 3200,- , Voton cca 3300,- (ale jinak má fér ceny) a jinde po netu pod 3tis. snad nelze.Vše druhovýroby Vaico a podobné..Kabelová průchodka v BMW okolo 300,-. Napsal jsem teda do originál ZF Pakra a ejhle origo vana s těsněnim 1909,- s dph a kabelová průchodka 140,- s dph. 12litrů oleje ZF po 295,- /litr - běžná cena neorigo olejů.. takže objednáno
Taky jsem se pozasmál,když jsem teď sháněl díly pro výměnu oleje v automatu na E61. Vana automatu s těsněnim v APM okolo 3200,- , Voton cca 3300,- (ale jinak má fér ceny) a jinde po netu pod 3tis. snad nelze.Vše druhovýroby Vaico a podobné..Kabelová průchodka v BMW okolo 300,-. Napsal jsem teda do originál ZF Pakra a ejhle origo vana s těsněnim 1909,- s dph a kabelová průchodka 140,- s dph. 12litrů oleje ZF po 295,- /litr - běžná cena neorigo olejů.. takže objednáno
voTon má dobré ceny na olej, teď jsem od něj bral do převodovky i do difu... a sehnat do difu litrovej není právě snadný, ve vlákně "Jaký olej" nebo tak nějak jsem to psal... v BMW mi nabídli za cenu něco přes 600/L, od voTona byl Castrol v klasických cenách... bmw bude logicky asi s cenami jinde...
V ETK na DVD (pokud k tomu máte i ceny) je kolonka s jednotlivejma kategoriema marží pro různý díly, takže cenu, za kterou nakupuje BMW si lze snadno spočítat. U některejch dílů je to 40%, ale u většiny se ta marže pohybuje mezi 15-25%
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
podávacie čerpadlo starline do e39 benzínovej je v autokelly za 104€, ten istý diel avšak nie v starline obale od inej firmy ktorá berie diely z rovnakého zdroja ako kelly stojí 38€
takže si dajte pozor na autokelly, oni nemajú problém dať na diely aj 150-200% maržu
vlasto : nevěřím že BMW má tak malej rabat ... nemám bohužel nic po ruce ale jen taková perlička ...pokud dokáží dát někomu i 30-40procent slevu ...tak stejně na tom musí ještě dost vydělat. Musí mít stanovené min a maximální ceny za které to prodávají buď anebo potom jednotnej ceník v eurech v EU a pak kolik vydělají je tajné a moc by mě zajímalo kdyby se někdo dostal do interních dat.... jaká je nákupní cena dílů.
Já viděl u škoda auto a stačilo mi to ... pro pochopení jakej je to slušnej vývar pro autorizovaný prodejce určité značky.
Filozof píše:...pokud dokáží dát někomu i 30-40procent slevu ...tak stejně na tom musí ještě dost vydělat....
Většinou jsou to díly, který jim tam dlouho leží, ty, který si někdo objednal, dal zálohu a nevyzvedl
Filozof píše:Já viděl u škoda auto a stačilo mi to ... pro pochopení jakej je to slušnej vývar pro autorizovaný prodejce určité značky.
U ŠA je to trochu něco jinýho, většina těch dílů se vyrábí v ČR a jsou ukradený buď z výrobní linky nebo přímo z Bolky
kamarád ma malej servis ...a svěřil se mi v tajnosti že má rabat 30-50procent na díly a kdyby měl dělat jen za 250kč co má na hodinu tak se na to dávno vykašle ...že žije z dílů co prodá zákazníkovi.
A to konečná cena je velice sympatická i po jeho rabatu ...bavíme se celkově o dílech na auta ...ty co mají malej servis jistě ví o čem mluvím ...
Přesně tak někdy žasnu jak nějakej plastovej výlisek je za 800kč přitom hodnota je 10-30kč.
Nevím, čemu se tu divíte... Obecně jsou výrobci aut živeni spíše na servisu a náhradních dílech. To co se potřebuje často, je dražší. Vždyť je to i logické, proč by měl výrobce vydělat jednou nesmysl, když může vydělávat poměrně dost pravidelně po menších částkách.
Výrobní náklady jsou samozřejmě neuvěřitelně nízké, ale vemte v úvahu plat zamestnanců, pak nějací dealeři a obecně mašinerie spojená s tím, než se to dostane ke koncovému zákazníkovi. Výrobní hodnota audio CD je podle mne tak 10 halířů, ale prodávají se i za 500,-. A tak je to úplně se vším. Internetové prodejny nemusí živit kamenný krám, takže menší náklady, které pak může případně promítnout do nižší ceny.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Filozof píše:kamarád ma malej servis ...a svěřil se mi v tajnosti že má rabat 30-50procent na díly a kdyby měl dělat jen za 250kč co má na hodinu tak se na to dávno vykašle ...
Většina těchhle malejch servisů nakupuje v AK, tam se na ty marže při odběru dostanou, díly Starline - polský a čínský sračky
Filozof píše:kamarád ma malej servis ...a svěřil se mi v tajnosti že má rabat 30-50procent na díly a kdyby měl dělat jen za 250kč co má na hodinu tak se na to dávno vykašle ...
Většina těchhle malejch servisů nakupuje v AK, tam se na ty marže při odběru dostanou, díly Starline - polský a čínský sračky
Nepaušalizuj všichni takto nefungují. Zrovna on AK nekupuje a čínské šmejdy nemontuje a ještě před nimi varuje že jsou to šmejdy na pár týdnu funkčnosti na autě...
Takže asi tak.
Je pravda že se musí vydělávat na dílech ale třeba jsme sháněli tlumiče na 530xd a ty ceny byli šílené ...dostali jsme se z 12K na 3,6k vše origo SACHS protože nikdo jinej nedělá pro xdrive verzi.
A to je ten samej tlumič od jedné firmy co jej vyrábí a několikanásobně rozdílné ceny...
A to by se dalo pokračovat ... beru to tak že i za 3,6K si ten prodejce slušně vydělá .... co potom ten za 12K ?