Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E61 hydr.víko kufru - zajímavý problém
-
- Klubové ID: 1473
- Kontaktovat uživatele:
Prosím o radu či nápad čím by mohl být způsoben následující problém...
Auto bylo zamčené cca 12h klasicky dálkou, ráno k němu přijdu a otevřu dálkou pouze víko kufru (hydraulické otevírání) - tzn neodemkl jsem záměrně zbytek vozu. Kufr se otevřel a když jsem ho pak zavíral, víko se docvaklo dolů, v tu chvíli auto 3x bliklo a kufr se sám otevřel. A tak pořád dokola dokud jsem neodemkl zbytek auta. Pak se kufr normálně zavřel a auto jsem pak teprve zamkl. Dělalo to jak na čudlík ve víku kufru tak na dálku (mám nakódované zavření stiskem tlačítka na ovladači..). Mno a večer už se vše opět chovalo jak má (doteď), tzn kufr jde opět normálně otevřít i zavřít při zamčeném autě...
Má někdo nápad čím to mohlo být, případně zda něco neodchází?
Jedná se o E61 530d 06/2009, najeto 160tis, alarm není (pokud by to s tím souviselo), má komfort. přístup, zkoušeno i při prázdném kufru (nic se tam nemohlo skřípnout..), nemám panoramu a v kufru sucho...
Auto bylo zamčené cca 12h klasicky dálkou, ráno k němu přijdu a otevřu dálkou pouze víko kufru (hydraulické otevírání) - tzn neodemkl jsem záměrně zbytek vozu. Kufr se otevřel a když jsem ho pak zavíral, víko se docvaklo dolů, v tu chvíli auto 3x bliklo a kufr se sám otevřel. A tak pořád dokola dokud jsem neodemkl zbytek auta. Pak se kufr normálně zavřel a auto jsem pak teprve zamkl. Dělalo to jak na čudlík ve víku kufru tak na dálku (mám nakódované zavření stiskem tlačítka na ovladači..). Mno a večer už se vše opět chovalo jak má (doteď), tzn kufr jde opět normálně otevřít i zavřít při zamčeném autě...
Má někdo nápad čím to mohlo být, případně zda něco neodchází?
Jedná se o E61 530d 06/2009, najeto 160tis, alarm není (pokud by to s tím souviselo), má komfort. přístup, zkoušeno i při prázdném kufru (nic se tam nemohlo skřípnout..), nemám panoramu a v kufru sucho...
-
- Kontaktovat uživatele:
HonzaX píše:Jestli máš v autě výbavu CA, tak to dělá to že si myslí že máš klíč v autě. Proto to ten kufr otevře a zabliká blinkrama. Aby nedošlo k uzamčení klíče v autě.
TREFA!!!!

Tohle mě tedy opravdu vůbec nenapadlo, ale ve chvíli jak jsi to napsal mi vše došlo a dávalo to smysl. Ten den jsem měl zrovna výjimečně s sebou i druhý klíč (což mi nedošlo) a ten jsem hodil do tašky v kufru. Tím se vysvětluje že to pak jakoby záhadně přestalo (když jsem vyklidil kufr

Takže díky moc a snad se to někdy někomu bude hodit jako informace o ochranné funkci vozu... Já jsem rád že to nebyla žádná závada nebo chyba

podělím se s mojí zkušeností...jednou mě CA pěkně vypekl. Otevřel jsem kufr - (E61) celé víko bez klíčku, hodil bágl s klíčem do auta - pěkně dozadu až k sedačkám a zavřel kufr. No a v tu chvíli jsem si uvědomil, že není odemknutý zbytek auta, ale to bylo pozdě. Takže klíč byl úplně vzadu, auto neblikalo a nic a nešlo otevřít...takže mě musel vzít kámoš autem domů pro druhý klíč...naštěstí se mi to stalo kousek od baráku. Jak jsem si na ten CA zvykl, tak jsem to trouba udělal ještě dvakrát, ale bágl byl blíž k víku a auto začalo blikat a houkat, takže jsem si vyndal klíč z báglu a bylo to ok...dnes si na to dávám majzla 

Jó CA občas nějaké neduhy má. Když se na to člověk moc nesoustředí tak si zamkne klíč v autě raz dva. Mam i vyzkoušeno když zamknete klíčem a podržíte zamknout na DO a vhodíte 2 klíč dovnitř okýnkem než se zavře. Tak se to auto taky neodemnke a zůstane ve vnitř. Ale to byl jen naštěstí test na dílně. 

Da sa to, ja som domontoval hydrauliku aj mechanizmus rolety kufra. Co sa tyka cien, tak komplet roleta stala 165€ (mechanizmus 58€) a kompletna montaz hydrauliky 359€ (z toho hydraulika 145€) - co najviac dielov som kupoval jazdenych, konektory a ine drobnosti z BMW. V cene je aj nova vzpera veka kufra (stare uz boli KO a s HKL ma byt ina).peco1111 píše:Když už tu je toto téma, je možné dodělat hydraulické otevírání kufru (na dálkové) (u e61)
Tlačítko v interiéru mám, na kufru nikoliv
Prace je s tym plno, myslim ze za 2 dni sa to neda namontovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
A když okno nebo kufr zavřeš tak se sama i vrátí do spodní polohy? Pokud ne tak se dělá právě i automatická roleta, která se při zavírání hydrokufru (nebo samotného okna) vrací dolů...peco1111 píše:Jaká roleta? Já když otevřu kufr, nebo jen okno, tak se mi roleta vysune nahoru automaticky.
Je potřeba nějaká jiná? Jinak je to teda docela balík, to budu muset rozmýšlet, zda se mi to vyplatí
Automaticky sa stiahne aj dolu.peco1111 píše:Jaká roleta? Já když otevřu kufr, nebo jen okno, tak se mi roleta vysune nahoru automaticky.
Je potřeba nějaká jiná? Jinak je to teda docela balík, to budu muset rozmýšlet, zda se mi to vyplatí
Co sa tyka ceny, neoplati sa to. Nic co sa tyka auta sa neoplati. No je to dobra vec ked mas po manipulacii s kufrom ciste ruky.
Je to napojene na zbernicu CAN - ako inac by sa dal kufor otvorit dialkovym, tlacitkom v interieri alebo tlacitkom na kufri, iba tlacitko na zatvorenie je zapojene priamo do HKL. ECU z VW urcite nebude komunikovat s BMW. Navyse budu aj mechanicke problemy.xdentist píše:Ale teda za mě řeknu, že bych tam rozhodně nebastli mechanismus z jiného typu vozu, natož značky (jakože třeba ze Superba..). Krom toho že je to už celkem proti srsti tak by to podle mě ani nějak elegantně nešlo..