Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Budiky e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
lopik
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od lopik »

Zdravim panove,najednou mi spadly budiky,nejde mi ukazatel paliva,rychlosti,otacky,teplota vody a nejdou mi kilometry,spotreba,teplota.Jedine co mi jde tak je podsviceni a kontrolky.Nemate nekdo s tim zkusenosti?
airbone
Klubové ID: 1836

#2 Příspěvek od airbone »

lopik píše:Zdravim panove,najednou mi spadly budiky,nejde mi ukazatel paliva,rychlosti,otacky,teplota vody a nejdou mi kilometry,spotreba,teplota.Jedine co mi jde tak je podsviceni a kontrolky.Nemate nekdo s tim zkusenosti?
VIem nato pozriet..... Pravdepodobne opdalene regulatory napatia v budikoch.
lopik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od lopik »

airbone píše:
lopik píše:Zdravim panove,najednou mi spadly budiky,nejde mi ukazatel paliva,rychlosti,otacky,teplota vody a nejdou mi kilometry,spotreba,teplota.Jedine co mi jde tak je podsviceni a kontrolky.Nemate nekdo s tim zkusenosti?
VIem nato pozriet..... Pravdepodobne opdalene regulatory napatia v budikoch.

Diky.Zvastni je ze rano zas naskocili v pohode
airbone

#4 Příspěvek od airbone »

je to mozne. Mam take budiky ktore tiez striedavo funguju a nefunguju (alebo preblikava displej), ale aj cisto nove budiky z X5 (E53) ktore maju obdobny problem a tie nenahodia vobec (len podsvietenie stupnic, pripadne sweep-test ruciciek). Dnes ich budem davat dokopy, tak budem mudrejsi. Su v nich dva IC regulatory napatia, jeden z nich dava standby 5v pre napajanie procesorov a dalej spinanych 5v a tie su zopnute na zaklade signalu od procesora na regulator, to napaja celu ostatnu elektroniku.
Hovoris ze kontrolky ti funguju normalne??? (ak nefunguju budiky?).

Mas budiky s IKE boxom vzadu alebo bez??? verzia HIGH?
lopik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od lopik »

airbone píše:je to mozne. Mam take budiky ktore tiez striedavo funguju a nefunguju (alebo preblikava displej), ale aj cisto nove budiky z X5 (E53) ktore maju obdobny problem a tie nenahodia vobec (len podsvietenie stupnic, pripadne sweep-test ruciciek). Dnes ich budem davat dokopy, tak budem mudrejsi. Su v nich dva IC regulatory napatia, jeden z nich dava standby 5v pre napajanie procesorov a dalej spinanych 5v a tie su zopnute na zaklade signalu od procesora na regulator, to napaja celu ostatnu elektroniku.
Hovoris ze kontrolky ti funguju normalne??? (ak nefunguju budiky?).

Mas budiky s IKE boxom vzadu alebo bez??? verzia HIGH?

Jo kontrolky normalne fungovali.Musis mi poradit jak poznam ze sou budiky s ike boxem a jak bez? :D
airbone

#6 Příspěvek od airbone »

Musia sa vybrat a pozriet na nich, ci maju vzadu taku nacvaknutu ciernu skrinku. ALe najprv treba vediet akej verzie mas budiky, ci su s malym BC (LOW) alebo s velkym BC (HIGH).
Odftot ich spredu a budeme mudrejsi, a napis mesiac/rok vyroby auta alebo postni VIN aby sme to zistili.

Uz som videl aj blbnuce budiky kvoli spatnemu Grundmodulu......
lopik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od lopik »

airbone píše:Musia sa vybrat a pozriet na nich, ci maju vzadu taku nacvaknutu ciernu skrinku. ALe najprv treba vediet akej verzie mas budiky, ci su s malym BC (LOW) alebo s velkym BC (HIGH).
Odftot ich spredu a budeme mudrejsi, a napis mesiac/rok vyroby auta alebo postni VIN aby sme to zistili.

m

Mam e39 525TDS r.v.98 vin: WBADG710X0BW86621
pokud jsem te zpravne pochopil tak bych mel mit budiky s malym BC ale foto dodam.
airbone

#8 Příspěvek od airbone »

lopik píše:
airbone píše:Musia sa vybrat a pozriet na nich, ci maju vzadu taku nacvaknutu ciernu skrinku. ALe najprv treba vediet akej verzie mas budiky, ci su s malym BC (LOW) alebo s velkym BC (HIGH).

m

Mam e39 525TDS r.v.98 vin: WBADG710X0BW86621
pokud jsem te zpravne pochopil tak bych mel mit budiky s malym BC ale foto dodam.
Hm, tak to sa ti neoplati nejako extra riesit, najprv by som zbehol na diagnostiku ci problem neni inde (grundmodul, lcm modul) a ak nie, tak najeefektivnejsie vymena budikov za ine...... (riesenie zavady povodnych by bolo financne a casovo neefektivne).
Ked to budes riesit a budes na diagnostike, daj si vycitat ZCS (kody SA, GM a VN) a v tom pripade ak budes potrebovat take budiky, dokazem ti dodat vopred nakodovane pre tvoje vozidlo. V opacnom pripade ak zozoenies pouzite, budes musiet riesit ich preprogramovanie.
Odpovědět