Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nejlepší pneu pro zadohrab

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od milo »

na E32 jsem mel cinsky Nankangy a super na snehu. na mokru to byla tragedie...
zverbo

#22 Příspěvek od zverbo »

rooc píše:záleží.., ono super gumy jsou fakt i matadorky a barumky.., bydlím na horách, takže vím o čem mluvím, bohužel,,bohudík, mají tak měkkou směs.., že tě sice nikde nenchají.., ale kor na tom zadku.., po pár nějakejch pičačinkách "bokem".., bo od toho ty báva máme ne :D , je na zadku sundáš.., předek vydrží klidně i 3 zimy.., s letmíma mám tu samou zkušenost
presne to tu mate napisane odbornikom, pisal sem to iste presne len v inom zneni!
hubajzed
Klubové ID: 3153

#23 Příspěvek od hubajzed »

Tak dneska Rally de Prague bez sebemensiho zavahani vyjel jsem kopec kde frajer se SuperBlbem zůstal stát po 20 ti metrech
Filozof
Klubové ID: 1044

#24 Příspěvek od Filozof »

Vypadá to neuvěřitelně ale je to pravda co napíšu ... :D

Mám 195/60 R15 a dot je asi 05 a vzorek 5,5mm projedu vše bez problému ted jsem byl na horách a vždy nechápu ty lidi v příkopě co tam hledají... :D

Je pravda že bych měl vyměnit pneu za nové ale tyto sloužili dobře.
Ted jedu na oběd na chalupu a budu už po 2hé projíždět silnici s 30cm sněhem kde lišky dávají spát ...

Myslím si že hodně dělá VZOREK pneu, tlak pneu a zkušenosti řidiče cit v noze a předvídavost ....

Jinak ze mě si příklad nikdo neberte a osobně všem doporučuji taky nové max 4-5let a ideálni kvalitní pneu protože na naší e61 530xd dělal problém počítač a furt ukazoval chyby diferenciálu atd. a problém to vyřešili kvalitní pneumatiky..místo nějakejch šmejdu ikdyž nových.

Kdybych měl problémy ve sněhu tak bych je vyměnil ale slouží velice dobře....

Tak jen aby tady bylo veselo jak staré 4leté pneu hned vyhazujete ... :)
filini28

#25 Příspěvek od filini28 »

Značka?
e155
Klubové ID: 3041

#26 Příspěvek od e155 »

Moje zkušenost: Mám právě Pirelli Sottozero, 225, jeté druhou sezónu. Včera jsem projel úsek Hanušovice- Jeseník, kde většina předohrabů bez řetězů zůstala stát. Když to jede, tak to nezastaví téměř nic, jediný problém je při rozjezdu do kopce, kde má auto tendenci točit se do boku, takže rozjíždět se v úzkém prostoru vedle stojících aut je trochu akrobacie.
e155
Klubové ID: 3041

#27 Příspěvek od e155 »

Moje zkušenost: Mám právě Pirelli Sottozero, 225, jeté druhou sezónu. Včera jsem projel úsek Hanušovice- Jeseník, kde většina předohrabů bez řetězů zůstala stát. Když to jede, tak to nezastaví téměř nic, jediný problém je při rozjezdu do kopce, kde má auto tendenci točit se do boku, takže rozjíždět se v úzkém prostoru vedle stojících aut je trochu akrobacie.
zverbo

#28 Příspěvek od zverbo »

e155 píše:Když to jede, tak to nezastaví téměř nic, jediný problém je při rozjezdu do kopce, kde má auto tendenci točit se do boku, takže rozjíždět se v úzkém prostoru vedle stojících aut je trochu akrobacie.
:Ehm: ano to poznam vsetci

Československym RACEROM by som dal vyskusat jazdit zimu v Norsku to by sa 50percent pozabijala, 40percent by rozsekali auta a 10percent sme my sem tam nico pride to je jasne ale ked trosku posnezi a ja mam ist niekam a vidim co ludia dokazu vymyslet je proste užasne, niekedy neverim vlastym ocam co ludia dokazuju na cestach.
Hlavne ze vsetci nadavaju na BMW "ja by som to nechcel ani zadarmo" atd... sami jazdia na oktaviach a fiatoch so spotrebou 12 a ked sa nieco pojebe oktavia pol roka v garazi aby nasanovali na servis a potom otazka moje super auto ktore nese nazov ŠKODA a navyse ND pasuju ja WW, seat audi aaale hlavne BMW by som nikdy nechcel :fuck:
Trosku som sa nechal uniest ospravedlnujem sa!!! Nikdy som iny automobil nemal ako BMW preto nemozem sudit, pisem z realLIVE ako to je napr unas v praci viem posudit ze by som nic ine anio nechcel.
Este raz sorry, moja ucta a poklona.
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od VRsix »

jak uz tu nekdo psal, nejlepsi je nove a hlavne ne china, goodride apod... ja koupil v prosinci nove Kumho KW27 a nemam jediny problem, pomer cena vykon super! A to i v techto "kalamitach". Dneska jsem vyjizdel ze zahrady do lehkeho kopce v cca 20cm snehu a vyjel jsem :) Od pohledu jsem myslel ze to nedam, ale prekvapilo me to jak v pohode jsem jel :)
beny-maser

#30 Příspěvek od beny-maser »

nové gumy jednoznačně ano,ale rozhodně né číny!!!
Cena je sice super, ale jízdní vlastnosti jsou jinde.
Doma mám čínské Kingstary a jsou super na auto co jezdí kolem komína a nikdy nepozná dálnici(ford curír). Jezdilo se s nima i v létě a ubyl na nich tak milimetr, jsou staré tři roky.
Na BMW bych si je nikdy nekoupil, to si raději koupim ojetou značkovou gumu,ale jednoznačně nová guma je nová guma.
peco1111
Klubové ID: 2244

#31 Příspěvek od peco1111 »

Já jezdím na: Nokian WR A3 245/40 R18 a jsem spokojený.
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od PPetr »

Já zkušenost na e46 330d po koupi 205/50/17 Dunlop M3 - žádná hitparáda, pořád blikal protiprokluz a nebylo to ono. Obrovský rozdil k lepšímu za všech podmínek včetně sněhu bylo přezutí na 225/45/17 Dunlop 3D. Ted na e61 530DA jsem loni kupoval nové Dunlop 4D v rozměru 225/55/16, guma dobrá, ale velký zklamání jak rychle mizí. Tento týden pro lepší pocit sem tam naházel 3 basy s pivem :-D a vyjel jsem i to co jsem ani nevěřil že vůbec půjde. Ale musi si clovek trochu pohrát s DSC. Příští rok mě asi čekaj nové pneu a asi pujdu do Continental TS 850. Koupil jsem je otci na MB B a zatím nadšení.
rooc

#33 Příspěvek od rooc »

beny-maser píše:nové gumy jednoznačně ano,ale rozhodně né číny!!!
Cena je sice super, ale jízdní vlastnosti jsou jinde.
Doma mám čínské Kingstary a jsou super na auto co jezdí kolem komína a nikdy nepozná dálnici(ford curír). Jezdilo se s nima i v létě a ubyl na nich tak milimetr, jsou staré tři roky.
Na BMW bych si je nikdy nekoupil, to si raději koupim ojetou značkovou gumu,ale jednoznačně nová guma je nová guma.
Kingstary --- a tos koupil co.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to jsem v životě neviděl 8O
filini28

#34 Příspěvek od filini28 »

Doporučuji přečíst znovu,než se opět uchýlíš k rejpání :lol: :idea: :lol: :idea:
Píše že má doma "Čínské""Čínské" Kingstary a že jsou dobrý leda kolem komína a že na Bmw by si je nekoupil 8O 8O
zverbo

#35 Příspěvek od zverbo »

Ripanie ide kazdemu ale na seba nekuka nikto :mad:
Bol som na poslednych troch BIGoch a prave ty co su tu za BIGBOSSou a ripošou maju plecky alebo auta na lesing a horkotazko platia a nemaju na servis a už vobec nie na dobre pneu a to byvaju u rodicou.
Bohužial je to realita ale co už aj taky su
:tutuk:

Kazdom pripade kazdeho vec co si da na auto, ked su tu aj taky co maju Vranik protektory tak neni preco ripat aj keby mal cinanov, skuste sa zviest na Vranikoch a potom uvidite co je jazda!

hardROOC - tym nemyslim teba je to len okrajovo, ty si si zle precital a zle si napisal

tak a teraz domna!
beny-maser

#36 Příspěvek od beny-maser »

tak teď tomu nerozumím, Vráník dobrý nebo ne? Nemyslím jako top,ale jestli to vůbec má smysl o tom uvažovat?
Pneu kingstar v R13 měli závažíčka co jsem naposledy viděl u š100 R14 protektor OR6. Tak nevím jak by mi vyvážili R15 nebo R16 na Alu, abych tam pak nenechal za závaží to co za gumu.
To už jsem také zažil :D
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od RuDoSh »

zverbo píše:Nezabudajte ze cim sirsia pneu na zadu tym mensia pravdepodobnost ze ta to odkopne, takze uzka pneu uteka vsade, BMW kurva pretaca a cim tazsie auto tim viac, preto jednoducho a logicky 225 ti nebude smykat ako 205 ale zase ked napadne polmetra snehu samozrejme 520i bude mat problem to uvalat ale 141kw vyssie to ani neuciti,

Mam rad ked trosku snezi a vsetci su dosrany na cestacha ja pritom jazdim jak leto tak zima stale rovnako. ALE PNEU MUSIA BYT OK.
Na 528i jsem měl 225 goodyear a vyjelo to všude (i v hlubokém sněhu, takže jsem taky za větší šířku), pak continental, to byla katastrofa. Teď jsem koupil michelin alpin 205 a je to moc úzké, ale celkem funguje. Každopádně na ty goodyeary to nemá :-/
LukesE39

#38 Příspěvek od LukesE39 »

528iA Touring - 195/65 R15 ( :!: ) Dunlop SP Winter Response, vzorek 5 mm, z roku 2009... Na horách jsem dost často, zatím bez jakéhokoliv problému, i na mokru.
hubajzed
Klubové ID: 3153

#39 Příspěvek od hubajzed »

LukesE39 píše:528iA Touring - 195/65 R15 ( :!: ) Dunlop SP Winter Response, vzorek 5 mm, z roku 2009... Na horách jsem dost často, zatím bez jakéhokoliv problému, i na mokru.
OT: mas 195/65/15 zapsány v Tp nebo na to dlabes?
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od VRsix »

Dnes jsem vyjizdel ze spolecne zahrady, soused co ma predvadecku novy oktavky nevyjel do kopecka, ze prej to nemam ani zkouset a ja to s E61 vyjel, nechci rikat bez problemu, na horizontu uz jsem to tlacil ocima, ale vyjel :) to jsem cumel
Odpovědět