Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nejlepší pneu pro zadohrab

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
filini28

#1 Příspěvek od filini28 »

Zdravím pánové.
Neustále se mi to honí v hlavě a tak se chci poradit.
Držím se pravidla které tu zmiňujete a to je pořádný pneu na zadek.
Přemýšlel jsem nad řadou M.Alpin,G.Ultragrip,Contintintental winter.,atd.
Nakonec měl v servisu Pirelli Sottozero a tak sem se nechal ukecat.
No...
Pokud je ujetý sníh neuklouzaný,tak celkem v poho,samozřejmě po ledu asi nejhorší kombinace taková ta čvachta hnědá na cestě a tancuju.....
Povězte mi,ať mám inspiraci až tohle dojedu,co obouváte a v jakém rozměru?Jsem z Krkonoš totiž.
Jel jsem dnes z Trutnova do Pece p.Sněžkou a celou dobu sem se strachoval,přesto že jen mírné stoupání,ale musím říct že přes hrozné chumelení a rozježděnou vrstvu na cestě už muselo být,aby ta moje E39 530dA jen blikla a to jsem ještě předjel předohrab plnej lidí.
Ale když tak srovnávám s bývalým předohrabem,žádná pecka to není.
Tak si říkám že třeba lepší gumy a hned rozdíl.
Snažím se aspoň mít stále plnou nádrž,aspoň něco vzadu :-)
Díky za názory.
rooc

#2 Příspěvek od rooc »

nejlepší je nové :!:
talio2

#3 Příspěvek od talio2 »

filini28 píše:Zdravím pánové.
Neustále se mi to honí v hlavě a tak se chci poradit.
Držím se pravidla které tu zmiňujete a to je pořádný pneu na zadek.
Přemýšlel jsem nad řadou M.Alpin,G.Ultragrip,Contintintental winter.,atd.
Nakonec měl v servisu Pirelli Sottozero a tak sem se nechal ukecat.
No...
Pokud je ujetý sníh neuklouzaný,tak celkem v poho,samozřejmě po ledu asi nejhorší kombinace taková ta čvachta hnědá na cestě a tancuju.....
Povězte mi,ať mám inspiraci až tohle dojedu,co obouváte a v jakém rozměru?Jsem z Krkonoš totiž.
Jel jsem dnes z Trutnova do Pece p.Sněžkou a celou dobu sem se strachoval,přesto že jen mírné stoupání,ale musím říct že přes hrozné chumelení a rozježděnou vrstvu na cestě už muselo být,aby ta moje E39 530dA jen blikla a to jsem ještě předjel předohrab plnej lidí.
Ale když tak srovnávám s bývalým předohrabem,žádná pecka to není.
Tak si říkám že třeba lepší gumy a hned rozdíl.
Snažím se aspoň mít stále plnou nádrž,aspoň něco vzadu :-)
Díky za názory.
asi jsi měl obout x-drive ;-)
filini28

#4 Příspěvek od filini28 »

Tak nevím,myslím že jsem se zeptal celkem slušně :(
Já E39 nehaním,to auto se mi líbí a jsem spokojen,přesto že za rok jsem do něj dal 154000 a čekají mě další.
Jen jsem chtěl znát vaše postřehy a zkušenosti,ale pokud to vadí,omlouvám se za zbytečné založení vlákna.
Meda
Klubové ID: 3310

#5 Příspěvek od Meda »

Ja treba jezdim Sottozera uz nekolikrat na vicero autech a nejsem s nimi nespokojeny.. Taky jde o to jak stare pneu jsou, proto tady kolega pise, ze lepsi nove, jestli je ta guma treba 5 let stara, uz neni tak mekka a pruzna jako nova..
starynovy

#6 Příspěvek od starynovy »

mam Michelin Alpin na E34, a jazdi to presne ako tvoje.. cerstvy sneh OK, clapkanica, lad.. konec.
Kugelig

#7 Příspěvek od Kugelig »

http://www.mpneu.cz/testy/
tumáš, abys věděl které příště.
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od milo »

good year ultragrip 8 a dal jsem uzsi rozmer, jaky maji e39 s nizsi motorizaci (205/65r15), vse v poradku. kdyz jsem e39 koupil, mel jsem tam prvni 2 zimy dunlop graspic ds2 (nevim odkud to minuly majitel koupil, u nas se neprodavaly, 225/55r16) a taky hodne spokojenost. i kdyz ta sirka byla nekdy znat.
zverbo

#9 Příspěvek od zverbo »

Meda píše:Ja treba jezdim Sottozera uz nekolikrat na vicero autech a nejsem s nimi nespokojeny.. Taky jde o to jak stare pneu jsou, proto tady kolega pise, ze lepsi nove, jestli je ta guma treba 5 let stara, uz neni tak mekka a pruzna jako nova..
Vseobecne plati ze nova pneu zimna je TOP aka len chce ale musi byt cerstva, potom plati kvalita - nekvalitna zimna nova pneu je dobra jednu dve sezony max, kvalitna zimna pneu vydrzi 6-7rokou ale to už je hardcore.

Pirelli Winter 210 SottoZero II je novsi model s vnutornym unasanim vody takze pokial je zima a mas brecku pneu odvadzaju vodu ako letne v lete, zatvaraju sa za sucha ale pritom na snehu a lade sa otvaraju koly priebojnosti.
Radovo už niekolko rokou obuvam prave SottoZero 225/45/17 na zimu
manzelka na svojej e46 320i ma prave tiez tieto pneu, kupovane pred zimou ako cisto nove s dotkou vyroby 2012.
Momentalne mam na svojej e39 16" s pneu Michelin Alpin Pilot 225/50/16 a su kupovane ako nove v zime 2011 a navyse su skoro nejazdene ale este sezonu a aj ked maju vzorku 6mm uz budu na kkt, mam ich len preto ze auto predavam a moje style 32 prave s pneu sottozero I 225/45/17 si senujem na novu 540i. Tam je videt kvalita pneu.
zverbo

#10 Příspěvek od zverbo »

Nezabudajte ze cim sirsia pneu na zadu tym mensia pravdepodobnost ze ta to odkopne, takze uzka pneu uteka vsade, BMW kurva pretaca a cim tazsie auto tim viac, preto jednoducho a logicky 225 ti nebude smykat ako 205 ale zase ked napadne polmetra snehu samozrejme 520i bude mat problem to uvalat ale 141kw vyssie to ani neuciti,

Mam rad ked trosku snezi a vsetci su dosrany na cestacha ja pritom jazdim jak leto tak zima stale rovnako. ALE PNEU MUSIA BYT OK.
starynovy

#11 Příspěvek od starynovy »

Nezabudajte ze cim sirsia pneu na zadu tym mensia pravdepodobnost ze ta to odkopne, takze uzka pneu uteka vsade, BMW kurva pretaca a cim tazsie auto tim viac, preto jednoducho a logicky 225 ti nebude smykat ako 205 ale zase ked napadne polmetra snehu samozrejme 520i bude mat problem to uvalat ale 141kw vyssie to ani neuciti,
je tam tolko slangu ze ani nechapem co si chcel povedat.
zverbo

#12 Příspěvek od zverbo »

fuha to si ma dostal, co mam preložit aby ste rozumeli?
starynovy

#13 Příspěvek od starynovy »

pouzit terminy ako strata adhezie, valivy odpor, pretacavost, a ine vseobecne pomenovatelne vlastnosti pneu na aute :D
MadMaxII
Klubové ID: 1711
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MadMaxII »

ultragripy a wintersporty vyhravaji testy, osobne mam ultragripy8 a obrovska spokojenost, fakt patri ke spicce....

Razem ze zadohrabu neni v zime zapor.... :wink:

Rozmery si zvaz sam, na E39 pouzivam 225/50/16 a na E46 205/50/15, bydlim ve strednich cechach a 80% zimy travim na suchych silnicich... Presto s temito "sirsimy" zimakami vyjedu vsechno, zatim jsem retezy nevyndaval... :P
hubajzed
Klubové ID: 3153

#15 Příspěvek od hubajzed »

Moje zkusenost je takova ze jsem vymenil Bridgestony s DOTkou 40/09 (meli 6mm) za Westlake s DOTkou 45/12. Rozdil je obrovsky, radsi koupim jednou za dva roky horsi pneu (asi je to cina ale zatim jsem nemel problem ani na horach kdyz napadlo 20 cm na silnici) nez abych jezdil na starsich znackovejch :)

a teď do mě !
rooc

#16 Příspěvek od rooc »

hubajzed píše:Moje zkusenost je takova ze jsem vymenil Bridgestony s DOTkou 40/09 (meli 6mm) za Westlake s DOTkou 45/12. Rozdil je obrovsky, radsi koupim jednou za dva roky horsi pneu (asi je to cina ale zatim jsem nemel problem ani na horach kdyz napadlo 20 cm na silnici) nez abych jezdil na starsich znackovejch :)

a teď do mě !
proč já proti tomu nic nemám..., ikdyž ten westlake nevm no.., kdybych řešil gumy v této cene

/ROADSTONE nexen a pod.., ale souhlas.., že než mít na boku napsaný continental a dot 04, je lepší tady toto
zverbo

#17 Příspěvek od zverbo »

rooc píše:
hubajzed píše:Moje zkusenost je takova ze jsem vymenil Bridgestony s DOTkou 40/09 (meli 6mm) za Westlake s DOTkou 45/12. Rozdil je obrovsky, radsi koupim jednou za dva roky horsi pneu (asi je to cina ale zatim jsem nemel problem ani na horach kdyz napadlo 20 cm na silnici) nez abych jezdil na starsich znackovejch :)

a teď do mě !
proč já proti tomu nic nemám..., ikdyž ten westlake nevm no.., kdybych řešil gumy v této cene

/ROADSTONE nexen a pod.., ale souhlas.., že než mít na boku napsaný continental a dot 04, je lepší tady toto
otom to je toto som pisal a mal na mysli
filini28

#18 Příspěvek od filini28 »

Proč do tebe?
Prosil jsem o názory a zkušenosti a za ty vám všem moc děkuji,chci nalézt ty nej pneumatiky,když je to u zadohrabu základem.
zverbo

#19 Příspěvek od zverbo »

zastavam nazor radsej kupit lacne NOWE zimne pneu kazde dva roky ako mat stare premiove pneu, uprimne komu zvas vydrzia jak dlho pneu?

Mne vedsinou dve sezony leto a try sezony zima a to mam BMW len ako hobby nedochadzam do prace ani nejazdim 30000 za rok, a v zime stoji vedsinou v garazi.
rooc

#20 Příspěvek od rooc »

záleží.., ono super gumy jsou fakt i matadorky a barumky.., bydlím na horách, takže vím o čem mluvím, bohužel,,bohudík, mají tak měkkou směs.., že tě sice nikde nenchají.., ale kor na tom zadku.., po pár nějakejch pičačinkách "bokem".., bo od toho ty báva máme ne :D , je na zadku sundáš.., předek vydrží klidně i 3 zimy.., s letmíma mám tu samou zkušenost
Odpovědět