Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 manuální převodovka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Frax

#1 Příspěvek od Frax »

Ahoj,

občas se mi stává, že řadící páka mi zústane jakoby pod pětkou a ne pod trojkou, jakoby to pravý péro co zajišťuje její polohu na středu vypadlo a já pak řadim třeba 1,2,5, protože pětka je od sebe. Někdo mi řikal, že problém je ve skříni, má někdo podobný problém ? Dá se to vyřešit za nějaký rozumný koruny ? díky

Kuba
Nikbmw

#2 Příspěvek od Nikbmw »

Mám stejný problém, ale stavá se mi to to pouze když sednu do studeného auta. Po ujetí cca 2km, je zas vše ok.
Zatím jsem to neřešil, ale zajímalo by mě čím to je.
kapustnak

#3 Příspěvek od kapustnak »

Ahoj taky mě to dělá a to jsem i vyměnil olej v převodovce. Dělá mi to ze začátku cca 30km a pak se to srovná.
dejv2005

#4 Příspěvek od dejv2005 »

Tak koukám, že je nás víc. Nikdo mi zatím nedal konkrétní odpověď a už jsem to pomalu vzdal. Navíc mi za studena jde špatně řadit (nejvíc 1) a když se auto ohřeje, tak to pomalu přestane. Jsem z toho jelen :x
zverbo

#5 Příspěvek od zverbo »

dejv2005 píše:Tak koukám, že je nás víc. Nikdo mi zatím nedal konkrétní odpověď a už jsem to pomalu vzdal. Navíc mi za studena jde špatně řadit (nejvíc 1) a když se auto ohřeje, tak to pomalu přestane. Jsem z toho jelen :x

Pokial je to problem s q1 /prve km za studena/ napr. razbehnes sa 1q-2q-3q a potom zase zastavis a ide spatne 1q tak to je synchro prevodovky co je neopravitelne ale docela caste u BMW pokial se o prevodovku nestaras - malo oleja a lebo uz stary olej tak synchro sa pokazi a bude to horsie
VYMEN OLEJ sice to bude robit nadalej ale nezhorsi sa to.
zverbo

#6 Příspěvek od zverbo »

Frax píše:Ahoj,

občas se mi stává, že řadící páka mi zústane jakoby pod pětkou a ne pod trojkou, jakoby to pravý péro co zajišťuje její polohu na středu vypadlo a já pak řadim třeba 1,2,5, protože pětka je od sebe. Někdo mi řikal, že problém je ve skříni, má někdo podobný problém ? Dá se to vyřešit za nějaký rozumný koruny ? díky

Kuba

Ano problem je v kulise, vymen za dobru a mas pokoj + daj short shift a budes moc spokojny, mal som ten isty problem ked som kupil e39 co mam teraz.
jararak

#7 Příspěvek od jararak »

problem je v zaistovacom koliku, usadil sa na nom karbon a pruzinka ho nedokaze pretlacit, treba vybrat koliky, precistit (alebo lepsie vymenit) a poskladat naspet, bohuzial praca na cely den lebo treba dat prevodovku dole ;(
Soptiiik

#8 Příspěvek od Soptiiik »

jararak píše:problem je v zaistovacom koliku, usadil sa na nom karbon a pruzinka ho nedokaze pretlacit, treba vybrat koliky, precistit (alebo lepsie vymenit) a poskladat naspet, bohuzial praca na cely den lebo treba dat prevodovku dole ;(

přesně tak
cmelak

#9 Příspěvek od cmelak »

jararak píše:problem je v zaistovacom koliku, usadil sa na nom karbon a pruzinka ho nedokaze pretlacit, treba vybrat koliky, precistit (alebo lepsie vymenit) a poskladat naspet, bohuzial praca na cely den lebo treba dat prevodovku dole ;(

Kdo tohle umí z Prahy? :)
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Frax

#10 Příspěvek od Frax »

přesně tak.. taky bych to někomu nechal udělat v praze ! :)
cmelak

#11 Příspěvek od cmelak »

Jakto že se nikdo nehlásí? To by byl kšeft panečku :)
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Frax

#12 Příspěvek od Frax »

Já to po postrčim, dojedu i dál enž za prahu :-)
Odpovědět