Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

stara přfacelift světla za nová faceliftová s xenononem

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Harry002
Klubové ID: 2175

#41 Příspěvek od Harry002 »

Rady523i píše:zajimalo by mě jestli když bych koupil tyto kryty svetel jestli by ty stříbrný kolečka s kroužkama šly vindat a dat tam jen skla ze starych světel a dat tam k nim ccfl kroužky
Tak to netuším, jestli je to tak reálné.
bibikuba

#42 Příspěvek od bibikuba »

ty kroužky vyndáš a napasuješ tam i led kroužky-skla tam myslím taky nacpeš-tyhle kryty jsou totiž bastl starých předface světel a z nich vychází i konstrukce-pokud teda vytaháš celé vnitřky nandáš skla tak máš super bastl :D :D Každopádně to bude velká paráda a jak se tu psalo tyhle kryty pocházejí z číny a kvalita tomu odpovídá..Vyhozený koruny :wink: :wink:
Rady523i

#43 Příspěvek od Rady523i »

ja mam stary helly ale mam na nich tyc kryty a dobrý nerosej ani nejsou krivý ,,, akorad mě sere ten velikej oranžovej blinkr a nechci jej ani bilej ani černej kouřovej jejradši koupit pekný podařený nahražky helly , nevím jaky jestli deppa , nebo sonar , nebo tyc , je jich hromada ale ktery z nich jsou tak nejak dobrý
Rady523i

#44 Příspěvek od Rady523i »

helly a bosche jsou proste moc drahý na to že stoji auto dnes 60tis a svetla polálu tretinu penez
LukesE39

#45 Příspěvek od LukesE39 »

K Tvojí otázce - použitý xenony poface se pohybují, co jsem tak koukal od 6 do 10 tis., záleží na stavu. Což je vážně raketa. Pak je tu další věc, mně osobně se třeba vůbec nelíbí, pokud má auto předface nárazník a poface světla. Stejně tak i naopak. Prostě to bije do očí.. Já to mám třeba komplet předělané - vše origo, ale to dělal předchozí majitel, já bych do toho za ty prachy nešel. A nezlob se, ale přijde mi, že už tu řešíš trochu blbosti. Já být Tebou se na to vykašlu, pokud Ti lampy fungujou, tak je neřeš. Tím že koupíš nějaký levný šunty repliky, tak auto sice bude vypadat líp - z dálky, ale funkčností a kvalitou to bude určitě krok zpět, o vyhozených penězích nemluvě. Spíš si počkej, šetři a obměň to časem za nějakou pěknou poface E39... :wink:
Rady523i

#46 Příspěvek od Rady523i »

jako asi máš pravdu akorad že ja jezdim dost ve tmě a bohužel jsem obrýlený a co se tyče světel tak mam problem ten že když jako ted je mokro jsem uplně slepej asi koupim pred face svetla s xenonama a bude to ,,,,díky klucí
malas
Klubové ID: 3167

#47 Příspěvek od malas »

ještě jednou,na ty kryty se vykašli jsou to vyhozený peníze,nenechal bys to tam ani týden. Já to mám na autě od předchozího majitele a už scháním origo face světla,to co tam mám je hrozný,né zas tolik ale je to bastl a je to vidět.Pokud jezdíš hodně v noci a máš brýle tak určitě zainvestuj do origo světel,inženýři z BMW věděli proč je tam dávali,je to dobrá investice... :wink:
LukesE39

#48 Příspěvek od LukesE39 »

No ale třeba konkrétně na mokru, xenony nejsou žádná výhra :idea: to samé když sněží..
Harry002

#49 Příspěvek od Harry002 »

LukesE39 píše:No ale třeba konkrétně na mokru, xenony nejsou žádná výhra :idea: to samé když sněží..
Tak to už spíš záleží, v jakém stavu jsou projektory a výbojky. Za standardní tmy to může připadat v pohodě, ale jak se to obmění, tak je to nesrovnatelný rozdíl.
LukesE39

#50 Příspěvek od LukesE39 »

To samozřejmě jo, ale Rady píše, že má brýle a vidí "houby" na mokru s halogeny.. A já si nemůžu pomoct, ale když jedu se starým autem co má halogeny na mokru, tak vidím luxusně oproti zánovnímu autu s xenony..
Harry002

#51 Příspěvek od Harry002 »

LukesE39 píše:To samozřejmě jo, ale Rady píše, že má brýle a vidí "houby" na mokru s halogeny.. A já si nemůžu pomoct, ale když jedu se starým autem co má halogeny na mokru, tak vidím luxusně oproti zánovnímu autu s xenony..
JJ, Tak na to jsou mlhová světla, za snížené viditelnosti je můžeš zapnout, at už ke xenonu nebo halogenu... :roll:
LukesE39

#52 Příspěvek od LukesE39 »

Jasně, mlhovky na mokru... To není snížená viditelnost, takže docela prasárna :roll:
Rady523i

#53 Příspěvek od Rady523i »

jako asi je to tim že jsem měl 306ku peugeota s xenonama ten teda svitl luxusně s čirou optikou a byli to original valea ale tady na bmw mam helly klasicky paraboly s H 7kama s broušenýma sklama bez čočky jako vidět je ale není to ono když jedu za sucha tak docela to ujde světla nemam zničený ani skla nejsou opiskovaný od šutru ty jsou teda neorigo od TYC ale nemlží se a sedí dobře , nejhuř je to když jedou lidi proti to jsem v hajzlu a musím brzdit abych to někam neloupnul proto shanim něco lepšího
Rady523i

#54 Příspěvek od Rady523i »

Dotaz ,,, e 39 co maji xenony a ty co nemají je možné je tam dodat aniž by se musel dělat zásah do elektroinstalace ,,, myslím tím jestli kabely pro xenony jestli nejsou silnější nez u bězných halogenových verzí světel a potažmo nějaké dotahávaní elektroinstalace
malas

#55 Příspěvek od malas »

Vím že to jsem nepatří ale mám podobný problém jako ty,mám taky brýle na ježdění(blbě vidim na dálku)sice né vždy ale většinou v nich jezdím,jelikož mě ježdění živý tak jsem se na to ptal i svojí očařky,bylo mi řečeno že to vidí skoro každý špatně ve tmě když prší,jde o to že voda láme světlo a má větší rozptyl,takže nám asi nezbyde nic jinýho než prostě jezdit opatrně. Ptal jsem se i Mudr. že před 10 lety jsem tenhle problém neměl ...prý se mi to jen zdá,né vždy je ten rozptyl světla tak velký,tak nevim.... :roll:
malas

#56 Příspěvek od malas »

Rady523i píše:jako asi máš pravdu akorad že ja jezdim dost ve tmě a bohužel jsem obrýlený a co se tyče světel tak mam problem ten že když jako ted je mokro jsem uplně slepej asi koupim pred face svetla s xenonama a bude to ,,,,díky klucí
Vím že to jsem nepatří ale mám podobný problém jako ty,mám taky brýle na ježdění(blbě vidim na dálku)sice né vždy ale většinou v nich jezdím,jelikož mě ježdění živý tak jsem se na to ptal i svojí očařky,bylo mi řečeno že to vidí skoro každý špatně ve tmě když prší,jde o to že voda láme světlo a má větší rozptyl,takže nám asi nezbyde nic jinýho než prostě jezdit opatrně. Ptal jsem se i Mudr. že před 10 lety jsem tenhle problém neměl ...prý se mi to jen zdá,né vždy je ten rozptyl světla tak velký,tak nevim.... :roll:
Rady523i

#57 Příspěvek od Rady523i »

jééé to sem rád že nejsem slepoňa jen já ,,, neee sranda promin nemyslel jsem to zle tak nevim no jako mam možnost ted tady z klubu kluk nabízí xenony jsem na vážkách a třeba s xenony to bude lepší s peugeotem jsem viděl dobře ,
malas

#58 Příspěvek od malas »

V pohodě :D je pravda že já se služebním autem taky nemám takovej problém,má to obyč H7,jen s autama co mají xenony vidim hůř,ale fakt jen když je tma a mokro dohromady :D
Rady523i

#59 Příspěvek od Rady523i »

jen mě trochu zaraží všude píšou že světla jen přehodíš a zapojis stejně jako puvodní ale vím že xenony jsou v zapalení výbojky doce žravý o proti halogenovím žarovkam aby to neudělalo něco s elektrikou
malas

#60 Příspěvek od malas »

u obyč světel bez xenonů možná ano,ale udělat z obyč světel,nebo vyměnit,za xenony není určitě taková sranda,někdo to tu určitě dělal tak ti poradí :wink:
Odpovědět