Zdarec mam takovy problem po zime mi pribylo oleje v motore mam podezreni ze mi propousti vysokotlake cerpadlo ,patral jsem zde ale nikdo tu nepsal jak ho vymontovat, dle etk jse zjistil ze nemusim rozebirat pul motoru a ze staci povolit matku c.2( je mi jasny ze tam toho bude urcite vic co jsem se dival tak tam bude urcite zavazat cerpadlo serva)Lower timing case - BMW parts catalog.Na ebay jsem nasel takovy stahovak http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-LANDROVER ... 0350761889 kde povolim matku co drzi ozubene kolo na cerpadle stahnu kolo tim stahovakem ale kolo zustane na svem miste (aniz by preskocily retezy)a vytahnu v.cerpadlo.
Mate s tim nekdo nejake zkusenosti popripade nejake problemy co cekaji.
Predem dik za odpovedi Jara
Hned nepanikař.Kolik ho je "navic".Zkontoluj olej pul minuty po vypnutí motoru a potom třeba za par hodin a rozdíl je i 0,7L.Vyteče ti olej z držáku filtru a z filtru.Při studeném startu v zimě se určitě část paliva dostane do vany.Okolo kroužku při špatném spalování po startu studeného motoru.Žhavicí svíčky máš v pořádku všechny?
o tom stahováku se tu psalo hafo,někdo tvrdí že neni třeba,jiný že jo... každopádně se taky chystám na demontáž a stahovák pro klid pořídím náhodou někdo v ČR nesehnal??Je to lepší než ho pořizovat na ebay
magorcondoria píše:Hned nepanikař.Kolik ho je "navic".Zkontoluj olej pul minuty po vypnutí motoru a potom třeba za par hodin a rozdíl je i 0,7L.Vyteče ti olej z držáku filtru a z filtru.Při studeném startu v zimě se určitě část paliva dostane do vany.Okolo kroužku při špatném spalování po startu studeného motoru.Žhavicí svíčky máš v pořádku všechny?
Jasny nepanikarim ale kontroloval jsem to po zime a bylo tam tak 2-3cm nad horni ryskou . Vymenil jsem olej tak ted to kontroluju casteji zatim je to v pohode.Ale je tom dopredu zjistuji co me ceka
Já jsem ho měnil v zimě a docela vomrd, sundáš sání a pak už jen v podstatě po hmatu sundaváš matky co jsou na čerpadle z druhý strany, už si to přesně nepamatuju jak a co jsem sundaval ale prostě jsem na to vždycky nějak přišel i když jsem to dělal poprvý. Ten stahovák je asi dobrá věc, já to dělal do půlnoci u Snejka na dílně kde měl i ten stahovák. Je to jistota.
Tak zas klasika zacala zima a olej je nad horni ryskou (kontroloval jsem cca pred mesicem a byl v poho). Zhavice mam asi dva spatny ale nemyslim si ze by to bylo tim to bych musel met krouzky uplne KO aby to proteklo .Takze to vidim na vysokotake cerpalo .
Mate nekdo zkusenosti s jeho opravou na webu jsem nasel tohle http://www.dieseltechnika.com/vstrikova ... -cerpadla/
Ne ne (nekdo tam pasal jestli nemam zhavice v pr.eli sie dva ko ale tim to asi nebude) myslim ze to protika srz v.cerpadlo do mot.prostoru(nekde pres rozvody je pohaneny retazem od rozvodu).
Proc blbost to je jediny misto kama se tam ta nafta muze dostat (uz jsem parkrat videl ale s klasickym vstrikovacim cerpadlem)
Auto mam uz pres 3roky a nikdy jsem vodu nedolival
martas11 píše:Kdyyby ti tekla nafta do oleje,tak by jsi to přece musel po sundání víčka cítit.
Zdarec
Kdyz jsem to na jare vypoustel tak ten olej byl ridky jak karava poredeny naftou.
Dela mi to vzdycky pres zimu jak zacne byt poradna kosa a nafta asi trochu zhoustne(neliju tam zadnou ku.vu).
Vsak to vysoktlaky certadlo je klasicky zubovy (jako napr.olejovy)musi tam kolem hridele nejaka manzetka nebo 0-krouzek aby to tesnilo a neprosakovalo do oleje
Ptam se prave proto jestli udelat nejake otestovani a pretesneni (cca 3tis) nebo GO cca5-10tis
Jo a jeste by mi celkem pomohlo toto http://www.motorsport-tools.com/sealey- ... 49864.html
Jestli nekdo ma z okoli na pujceni nebo kde to v cr koupit
Zdarec tak jsem konecne nechal opravit v.cerpadlo dnes jsem ho tam dal a nechce to chytnout(nejake naznaky tak byly) kdyz povolim trubku na liste tak tam moc nafty nejde(kdyz startuju). Nevi nekdo nejaky figl jak to odvzdusnit?
Predem dik jara
Tak konecne vyreseno
Mel jsem prehozeny hadice na v.cerpadle kdyz jsem to rozdelaval tak jsem si to neoznacil.Tak jsem kuknul na etk a zapojil to podle neho ale je to tam spatne naznaceny tlakova(od filtru)ma byt prvni a prepad na konci
a nechal jsi čerpadlo přetěsnit nebo nějak komplet zrepasovat??Mě třeba malinko prolíná pod vrchním víčkem ale zatím to dlabu Nějaká změna k lepšímu po opravě CR čerpadla