Dobrý den
rád bych Vás poprosil jako odborníky o radu.Mam na E 39 530d rv 2000 sportovní podvozek M už z výroby a chtěl bych ho dát pryč,protože auto je na 15kolech a občas škrtne podvozkem..bylo dovezeno Z D a předchozí majitel si velka kola zřejmě ponechal na jiny vůz ..Chci se tedy zeptat zda je výhodnější předělat auto zpět na původní tlumiče a pružiny nebo postavit na větší kola a pokud ano jakého rozměru.když se postavím na parkoviště mezi neupravenou E 39 tak jsem zrcátkami o několik cm níže..
Moc děkuju za odpovědi
No já nevim, ale pokud máš na těch 15" kolech správný rozměr pneu, tak by auto mělo být stejně vysoké jako auto na 17" s předepsaným rozměrem. Abys škrtal podvozkem kvůli 15" diskům to tam máš nějaký nízkoprofilovky?? Já na starým tds přehazoval běžne mezi letníma 17" a zimníma 15" a auto bylo vysoké pořád stejně. Stačí jen dodržovat předepsané rozměry pneumatik.
Nejlepší bude když napíšeš jaký máš rozměr pneumatik.
Pneu jsou 205/65 R 15.Ja se asi špatně vyjádřil a omlouvám se ,není to tak že bych škrtal po běžné silnici podvozkem ale najet třeba na trochu vyšší chodník případně zvýšený retardér musim opravdu pomaličku abych někde neškrtnul .. je to prostě nižsí
Tak jestli jsi před tim jezdil Nissanem Patrolem, tak tohle nižší bude no Nevim, já taky měni léto - zima 18" a 15" a nepřijde mi ve vejšce auta žádnej rozdíl. Taky mam Mpak z výroby. Je to nižší, ale retardéry mi problémy nedělaj, jezdim je teda taky pomalu, ale to jen kvůli háklivejm předním ramenům
Boby píše:Pneu jsou 205/65 R 15.Ja se asi špatně vyjádřil a omlouvám se ,není to tak že bych škrtal po běžné silnici podvozkem ale najet třeba na trochu vyšší chodník případně zvýšený retardér musim opravdu pomaličku abych někde neškrtnul .. je to prostě nižsí
205/65 R15 průměr pneu 648mm
235/45 R17 průměr pneu 644mm (předepsanej rozměr 17" na e39)
Takže si většíma diskama vůbec nepomůžeš. Problém bude někde jinde. Mám 540i podvozek M-technik II a problémy se škrtáním taky nemám. Zkontroluj pružiny, jestli nejsou prasklý nebo je třeba nějakej umělec neuřezal (jestli máš gumy dost nahuštěný se neptám, předpokládám, že jsi alespoň průměrně inteligentní běloch)
Tak zkus změřit výšku auta od země od nějakého místa co by se dalo porovnávat s ostatníma. Dneska večer bych ti napsal svojí výšku abys zjistil, jestli to máš v normálu nebo ne. Třeba si prostě jen zvyklej na vyšší auta, nicméně kdybys dal originál obyč. podvozek, tak se zas o tolik vejš nedostaneš.
Jinak ty větší kola bych na léto koupil stejně, přecejen e39 na 15" nevypadá moc dobře.
Mám taky mpaket a vždycky předepsaný kola a obrubníky téměř nikdy nenadjedu. Pokud je na silnici velkej hrbol, tak se vyhni, taky sem párkrát šrtnul. je to daň za super jízdní vlastnosti. Nic s tím neuděláš, leda bys přehodil tenhle podvozek za seri a pomohl si o pár cm.
Já s Mpacketovým předním nárazníkem taky škrtám o vyšší chodníky.
Mám přední 235/45 17"
Už jsem si zvyk, že musím dávat pozor a raději zastavovat před chodníkem. Není to holt OFFROAD - musíš si zvyknout
Taky se přikláním k unaveným pružinám, logicky to nemůže být ničím jiným pokud máš předepsané pneu. Jaký máš podvozek, pokud sis to zjištoval podle vinka.
vlož sem fota tohle hadani kde je problem muže zabrat 10 stranek, pokud to maš proklatě nizky kup si standardni tlumiče a pružiny a budeš mit standard kozu
Ahoj, jakej máte názor na kvalitu "tuning" podvozku od Schmiedmanna ?
Našel jsem si tam jeden pěknej stavitelnej vpředu vzadu za 10 tis na E39.
Mám v plánu do něj jít, akorát že jsem četl spoustu příspěvků o tom jak jdou ty levný do řitě. Nerad bych dělal podvozek za rok znova...