pavproch píše:jako řidič 3er možná nejsem povolán zasahovat do diskuse o 5er, ale zkusím to....
lépe řečeno vnesu ještě jeden/dva možné úhly pohledu:
zaprvé - aktivní řízení, AT, navi, idrive, kůže, dřevo, všeliké ty asistenty, HUD, noční vidění aj. jsou všechno fíčury které mi nesmí přes práh garáže..... jinýmy slovy, auto má být k řízení a ne k hraní si s hejblátky....
a další úhel pohledu: čím starší, tím lepší protože méně ovlivněno připičatělým bruselem.... s láskou vzpomínám na 318i e36 (myslím EURO2 nebo 3), jak bezprostředně to reagovalo, jakou to mělo chuť do života a jak jasná, přímá a bezprostřední byla vazba pilot-auto.... moje stávající 330i e91 je v tomhletom naprostý filajový hnus (tím nemylsím absolutní výkon/rychlost, ale feeling z řízení)....
prostě obsah mota "sheer driving pleasure" je tím jasnější, čím starší brambor je.... howgh
Souhlasím s tvým názorem. Surové BMW se mi líbí taky a není to protože nevlastním moderní BMW. Staré auta roky 90-02 to byly dlě mě ideální motorizace. Ted mají všechna kolem 2tun a jsou to přetechnizovaná monstra. Blikne ti čidlo a auto stojí - to se mě nikdy nestane

Ideální jsou surové M3 (E30/e36/e46) na víkendy a chlapské uspokojení ze sportovní jízdy .... a luxusní 7er či 6er na dlouhé cesty po světě a dovolenky a podobně.
5er je prostě kompromis sport/luxus.
Líbí se mi všechna BMW krom X3 , X5 a X6 které mi nic neříkají.
Škoda že poslední roky jsou BMW takové obludy 2tuny a více - to jsou už tanky a na okreskách jim kdejakej fokus ST dává naprdel....
JARAX: Souhlasím, poslední dobou máme na věc, hodně podobné názory.