Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

Sklon předních světel E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
cabatomas

#1 Příspěvek od cabatomas »

Tak jsem si vyměnil plastové držáky parabol v předních světlech na moji e39 facelift,s tím že si konečně našteluju světla aby mi nesvítili do země před auto a je to jen o něco lepší,pořád to svítí před auto na zem,i když mam štělováky nadoraz nahoru.Mam el. seřizování náklonu světel,dá se to nějak udělat přes ty čidla,aby mi to svitílo nahoru a ne na zem? 8O :D
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3240

#2 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Keď to svieti do zeme, môžeš mať ulomenú packu na čidle na náprave. Skontroluj si to ;)
d(- -)b
xdreamerx

#3 Příspěvek od xdreamerx »

uplne stejnej problem jako ja :D , vymena stel.tycek to zlepsila,ale nevyresila. Nejak zasadne se v tom vyrtat nechci, takze moje reseni je, ze dam pod ty spodni drzaky svetel podlozky a potom dosteluju stel.tyckama
Batler

#4 Příspěvek od Batler »

xdreamerx píše:uplne stejnej problem jako ja :D , vymena stel.tycek to zlepsila,ale nevyresila. Nejak zasadne se v tom vyrtat nechci, takze moje reseni je, ze dam pod ty spodni drzaky svetel podlozky a potom dosteluju stel.tyckama
Já udělal to samý :D na spodní tyčku co drží parabolu s čočkou dvě matičky s podložkou aby to mělo větší sklon a svití mi to ted dobře :!: :)
cabatomas

#5 Příspěvek od cabatomas »

páčky i čidla jsou ok,dneska jsem na to koukal,rozebírat se mi světla zase nechce,abych to podložil,dá se to nějak naštelovat tím moturkem?
bibikuba

#6 Příspěvek od bibikuba »

možná máš přetočenou páčku od čidla náklonu na přední nápravě-jsou dvě polohy jak se to dá namontovat-bud budeš mít tu ovládací páčku od čidla náklonu dolů nebo nahoru-dá se to celé přetočit a svítí to pak úplně jinak..Měl jsem ten samej problém-někdo namontoval obráceně a svítil jsem pořád dolů http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/02/29/75
caknakis
Klubové ID: 3068

#7 Příspěvek od caknakis »

Batler píše:
xdreamerx píše:uplne stejnej problem jako ja :D , vymena stel.tycek to zlepsila,ale nevyresila. Nejak zasadne se v tom vyrtat nechci, takze moje reseni je, ze dam pod ty spodni drzaky svetel podlozky a potom dosteluju stel.tyckama
Já udělal to samý :D na spodní tyčku co drží parabolu s čočkou dvě matičky s podložkou aby to mělo větší sklon a svití mi to ted dobře :!: :)
jakou spodní tyčku máš na mysli? Dole je přece krokový motor, který se zacvakne do plastu, jehož součástí je dálková parabola a namontovaná potkávací čočka. Jestli jsi podložil čočku, tak ti dálkové budou svítit špatně.
Donkey

#8 Příspěvek od Donkey »

caknakis píše:
Batler píše:
jakou spodní tyčku máš na mysli? Dole je přece krokový motor, který se zacvakne do plastu, jehož součástí je dálková parabola a namontovaná potkávací čočka. Jestli jsi podložil čočku, tak ti dálkové budou svítit špatně.

mysli tycku co je pridelana k naprave podle toho se v kopeckach nastavuje sklon svetel je to na prave strane za kolem na rameni tusim...v předu i vzadu
caknakis

#9 Příspěvek od caknakis »

to si nemyslím. Píše: " spodní tyčku co drží parabolu s čočkou"
xdreamerx

#10 Příspěvek od xdreamerx »

nemyslim rozdelavat cely svetla!! jen dat podlozky na spodni srouby co drzi svetlo. Mas 2 horni a 2 dolni, Otazka 3 min :D
caknakis

#11 Příspěvek od caknakis »

však tvůj způsob neřešíme :wink:
cabatomas

#12 Příspěvek od cabatomas »

bibikuba píše:možná máš přetočenou páčku od čidla náklonu na přední nápravě-jsou dvě polohy jak se to dá namontovat-bud budeš mít tu ovládací páčku od čidla náklonu dolů nebo nahoru-dá se to celé přetočit a svítí to pak úplně jinak..Měl jsem ten samej problém-někdo namontoval obráceně a svítil jsem pořád dolů http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/02/29/75
Přetočená páčka na čidle je dobrej nápad,loni jsem měnil ramena a mohli jsme to tam dát přetočený,hned zejtra se na to mrknu,dík ;)
cabatomas

#13 Příspěvek od cabatomas »

Jak poznám,že čidlo polohy v háji,protáčim páčku doprava,doleva,ale světla svití pořád stějně dolů. :x :D
cabatomas

#14 Příspěvek od cabatomas »

Pořád nevim,jak na to,v noci toho moc vidět neni,svití mi to stále dolů a nevim si rady,jak to zvednout.Je rozdíl v noname výbojce a třeba v Philips?Svití to víc?
bibikuba

#15 Příspěvek od bibikuba »

možná je KO to čidlo popř.máš upadlej konektor v zásuvce nebo zoxidovanou zástrčku..Já měl upadlej jeden drát u zástrčky a ještě špatný čidlo-koupil jsem dvě starší po stovečce a fungovalo jen jedno-nové koštuje tuším kolem dvoječky :D jinak co jsem vysledoval tak ta páčka na čidle pokud se otáčí úplně volně tak je většinou čidlo KO..Musí mít tak jako malinko odpor popř.se dá změřit ale netuším jak..