Mám 528i (m52)(r.v.1997) nedávno mi začalo cvakat v motoru a než se pustím do nějakých radikálnějších oprav,tak bych chtěl slyšet váš názor co by to mohlo být a zda-li s tím má někdo osobní zkušenosti.
Většinou to začne dělat až po jízdě jak je motor zahřátý.Za studena nic.Někdy jezdím několik dní bez 'cvaknutí' a někdy to cvakání přestane z ničeho nic.
Tomuto cvakání dříve předcházelo při studeném startu-nepravidelný chod motoru při volnoběhu,chvění,vibrace a zatím dodnes přetrvává taky.
Jinak,aby jste byly v obraze,tak vám zde dávám link s videem,které jsem našel a je to uplně přesně stejné: http://www.youtube.com/watch?v=NIfMGLm1 ... re=related
Ale tedka jsem si vzpoměl že jsem na joutubku viděl video taky s cvakáním a byl to vadnej DISA ventil. A taky tam bylo pískání, cvakání a nepravidelnej chod
to ne to by bylo slyšet všude podle mě, měl jsem je u ochcávky a bylo to slyšet at si byl kde si byl, já bych to viděl na ten DISA ventil. Zkus ho pročistit, to většinou postačí
andree píše:to ne to by bylo slyšet všude podle mě, měl jsem je u ochcávky a bylo to slyšet at si byl kde si byl, já bych to viděl na ten DISA ventil. Zkus ho pročistit, to většinou postačí
No to právě ještě nevim zda to jsou 100%hydroštely.Ano dělá to až se olej ohřeje.Zvuk stejný jako na tom videu co jsem přidal v prvním komentáři-samozřejmě až je motor na teplotě.
Též přemýšlím zda olej neošetřit nějakým olejovým stabilizátorem.
Dneska jsem například jel a chvilku to cvakalo více,chvilku méně i méně hlasitěji za nejakou chvilu vubec..A hlavně jak to začalo cvakat,tak z ničeho nic.Do té doby sametovej chod.
Až příjdeš na to v čem byl zakopaný pes tak to sem určitě hod-mám asi stejný problém+stejné auto...! A jen se zeptat, nevím jestli jsi psal...byl jsi na diag?
Tak...nechci šířit paniku,ale s určitostí 90% to jsou rozvody mi automechanik řekl,takže nová rozvodová sada...V pondělí nebo utery mu budu dávat auto na kontrolu,tak řeknu co to přesně je nebo bylo.
... tak pak dej vedet na kolik takova sranda prijde pokud to jsou rozvody... ja mam e39 1998 najeto 245tkm a asi zatim v pohode , ale bojim se toho.....
dik za info..skoty
zverbo píše:Hydrostely + spatny olej /tym myslim vyskozita ne že je projetej/ super kombinace.
to jako sičeni a jemne klepáni sou hydráče. Spatna vyskozita je to mlateni motoru s nejakym tym šelestom ako keby vačka.
528i co som mal predtym mala 380.000km a stacilo vymenit ten spravny olej a až na hydrače se vsetko ostatne stratilo!
Ano i nad tim jsem přemyšlel proto první vymením olej at jsu chytřejší.Tehdy mi v servisu dávali elfa 5w40,ale občas si moje 2.8 oleje pápne a doplňoval jsem Castrol 5w40,tak možná to je ta chyba.
Přemýšlel jsem zda-li koupit 10w40 protože už je to jenom přece 15let starý auto/motor a nikdo neví kolik má naběháno,ale jezdím hlavně město-brzda plyn,tak jsem nakonec pořídil Mobil1 5w50,tak uvidim po výměně.