Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 problem s IBS modulem
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, jaká přesná funkce je IBS modulu v E60, trápil jsem se cca 6 měsiců s tím že mi nejel vnitřní ventilátor naplno, myslel jsem že je to ježkem, rachtal mi pri kazdém otevrení auta měnič na 6CD, to mi řekli v BMW že je vychozenej, při otočení klíčů ve spínačče mi cca po 1 minute auto hlásilo nízký stav akumulátoru ( baterie Nová a nakodovana v BMW)...
Najednou jsem odpojil IBS senzor, přesně kable č.3 a č.4 od baterie a ejhle...Vše fugnuje auto jezdí, Idrive staruje rychleji, menič přestal rachtat, baterie nehlásí chybu, ventilátor na MAX mi svým brutálním ofukem nafackoval, napetí palubní síte po odemcení auta je cca 12,5V místo 11,6 atd...
Čemu se vystavuju když ho mám odpojený a jak teda vlastně pracuje???
chtěl jsem se zeptat, jaká přesná funkce je IBS modulu v E60, trápil jsem se cca 6 měsiců s tím že mi nejel vnitřní ventilátor naplno, myslel jsem že je to ježkem, rachtal mi pri kazdém otevrení auta měnič na 6CD, to mi řekli v BMW že je vychozenej, při otočení klíčů ve spínačče mi cca po 1 minute auto hlásilo nízký stav akumulátoru ( baterie Nová a nakodovana v BMW)...
Najednou jsem odpojil IBS senzor, přesně kable č.3 a č.4 od baterie a ejhle...Vše fugnuje auto jezdí, Idrive staruje rychleji, menič přestal rachtat, baterie nehlásí chybu, ventilátor na MAX mi svým brutálním ofukem nafackoval, napetí palubní síte po odemcení auta je cca 12,5V místo 11,6 atd...
MUF_IV píše:Ahoj,
Riadi cely power management v aute, nabijanie a vybijanie baterky apd.. Ak je v prdeli ten senzor, tak blbne velmi vela veci na aute. Mne napriklad zhasinal pocas jazdy motor!! Normalne ako by sa vypol klucom. Nikto dlhy cas nevedel prist na problem..... Az neskor sme zistili ze to robil ten skurveny IBS. Inac to este zvyklo sem tam vypisovat GENERATOR FAULT a tak isto problem s DSC.......
Je seriovo na energozbernici BSD ktora prepaja aj alternator, zhavenie, jednotku motora apd. Ak odide, jednoducho sa serie vsetko co suvisi s tou zbernicou a dalsie spotrebice v aute....
Jednoducho ten senzor vymen, novi stoji cca 140eur. Budes mat po problemoch.
Ahoj,
díky za vysvětlení. Ještě dotaz jak to vyměnit. napíchnout auto přes kapotu na druhej zdroj ( vozík, autoaterii) a opatrně odpojit a vybrat ten původní senzor? ) pak diagnostika a smazat chyby pokud nejake budou za doby " nefunkčnosti senzoru" ? Ted jezdím asi týden bez nej na zkoušku a auto se opravdu chová zcela jinak, jako by " ožilo".... Jen mi přestal fungovat bluetooth telefon v aute, tak doufam ze jsem ho tim neoddelal...
díky za vysvětlení. Ještě dotaz jak to vyměnit. napíchnout auto přes kapotu na druhej zdroj ( vozík, autoaterii) a opatrně odpojit a vybrat ten původní senzor? ) pak diagnostika a smazat chyby pokud nejake budou za doby " nefunkčnosti senzoru" ? Ted jezdím asi týden bez nej na zkoušku a auto se opravdu chová zcela jinak, jako by " ožilo".... Jen mi přestal fungovat bluetooth telefon v aute, tak doufam ze jsem ho tim neoddelal...
JaraX píše:nemusíš napojovat druhou baterii, pokud pojedeš na diag, tak prostě vše vypni, odpoj baterku, vyměn, zapoj. a pak diagnostika.
No diagnostiku jsem chtěl sjet sám mám doma DIS, ale nejsem si jistej jestli s ním jde nakonfigurovat aktivní řízení, když jsem auto odpojil posledně od baterie ( to jsem ho koupil a baterie byla KO) měl jsem křivě volant a musel jsem na diag do BMW.... možná ta příčina byla jinde ale nechtěl bych jí opakovat...
No tak se hodlam ten IBS vyměnit, nicméně povíte mi někdo jakej je to díl ? je tam toho nějak víc, bude to díl č. 1 ale které číslo?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=10&hl=17
rv 2004/03 530D E60 160KW
Dík...

rv 2004/03 530D E60 160KW
Dík...
-
- Kontaktovat uživatele:
než zakládat nové téma - využiju stávající...sem tam se mi stane (jak jsem četl v druhém topicu) že 1 za měsíc většinou po ránu - zima, mokro....hodí chybu ABS...zjistil jsem, že by to mohl být vadný IBS, o kterém jsme se bavili s mentulim už při diagnostice před koupí auta, že už má asi nejlepší za sebou...včera se mi stalo, že mi vyhodilo chybu aktivní řízení, sice psalo něco ve smyslu, že si mám dávat pozor, ale můžu jet dál, přitom mi ale chcípnul motor, tak jsem znovu nastartoval a vše v pohodě...
mám tedy v plánu IBS vyměnit...chtěl jsem se jen zeptat:
Stačí koupit díl č.: 12517615476
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=10&hl=19
řešil jsem to v CarTecu a v Synotu a jednou mi řekli, že to stačí, podruhé, že ne - dokonce jednou mi řekli, že se dá koupit pouze tenhle díl, podruhé řekli, že jen vcelku:)
řešil jsem to v CarTecu a v Synotu a jednou mi řekli, že to stačí, podruhé, že ne - dokonce jednou mi řekli, že se dá koupit pouze tenhle díl, podruhé řekli, že jen vcelku:)
jj to zdochuntie motora to mi robilo tiez na 530d a sposoboval to IBS senzor, aj obcasne sporadicke hlasenia o chybach alternatora, resp abs, takze ides nato spravne....Pazdi píše:než zakládat nové téma - využiju stávající...sem tam se mi stane (jak jsem četl v druhém topicu) že 1 za měsíc většinou po ránu - zima, mokro....hodí chybu ABS...zjistil jsem, že by to mohl být vadný IBS, o kterém jsme se bavili s mentulim už při diagnostice před koupí auta, že už má asi nejlepší za sebou...včera se mi stalo, že mi vyhodilo chybu aktivní řízení, sice psalo něco ve smyslu, že si mám dávat pozor, ale můžu jet dál, přitom mi ale chcípnul motor, tak jsem znovu nastartoval a vše v pohodě...