Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 530D chyba palivove cerpadlo (fuel pump) při startu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JJ_E60_530D

#1 Příspěvek od JJ_E60_530D »

E60 530D, rv 2003, prosím, nemáte někdo podobnou zkušenost a nějaké řešení? při startu někdy idrive vypíše Fuel Pump Fault a motor nejde natočit. Stačí nechat otočený klíček cca 10 sekund nafta se natahne a motor chytne. Dělá to jenom někdy, diagnostika nic neodhalila. Zajímavé, že to dělá často při plné nádrži, skoro pokaždé, když chci odjet od stojanu. Chyba bývá spojená s další chybou - protiskluzu, ale to nemusí mít souvislost.
Vyměnit palivové čerpadlo není problém, ale nebude se chyba fuel pump fault opakovat i po výměně?
muunky

#2 Příspěvek od muunky »

Zkus změřit tlak paliva v tu chvíli když to nejde nastartovat a uvidíš. Je pravidelně měněn palivový filtr ? Pokud je tlak a filtr ok, tak kontrola relé pal. čerpadla a jednotky (napájení, komunikace atd.)
JJ_E60_530D

#3 Příspěvek od JJ_E60_530D »

Filtr je v podstatě nový (2tiskm). Mizerné je, že nedokážu vysledovat, kdy se chyba stane. Přijde mi, že to hlásí náhodně (někdy studený motor, někdy zahřátý atd) a diagnostika neodhalila žádnou chybu, kromě chyby v modulu polohy volantu - to souvisí s chybou protiskluzu a stabilizace, ale s čerpadlem by to nemělo nic mít. Když přijedu do servisu, tak to chybu samozřejmě nehlásí. Takže se chystají mi tam dát nové čerpadlo (6,5k+práce). Tak to asi absolvuju a uvidíme.
muunky

#4 Příspěvek od muunky »

Jednou jsem řešil hodně podobnou věc a bylo to relé pal. čerpadlo. Blbý je, že to dělá sporadicky. Kdyby jsi to uměl vyvolat, tak se dá změřit napájení a všechny věci okolo.
tomblax

#5 Příspěvek od tomblax »

Čágo,

prosim tě,přišel jsi na něco,kolem toho tvýho problému? Já mam totiž dost podobnej problem a už nevim,co bych vyměnil.. Pumpa je ok,dává 6,5 baru. Rosvítí se protiprokluz, občas naskočí feul pump fault..občas chyba převodovky..ale po chvíli třeba to auto normálně chytne a pak jede,jako by nic.. někdy teda musim jet i bez protiskluzu.. většinou mi to dělá po ránu za studena a vlhka..
Vanessa_CZ

#6 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Co třeba dotažený plus na baterce a zasunutý všechny relátka a pojistky v kufru. Měl jsem zkušenost z Horimexem po jejich servisu auto dělalo podobný závady a nakonec to byl povolený plus na baterce a napul vytažený relé z pojistkové skříňky v kufru! A pochybuju, že by se to samo povolilo :-)))
tomblax

#7 Příspěvek od tomblax »

Všechno jsem kontroloval už nejmíň třikrát..kontakty na baterce..podpětí..pojistky...relátka..kontakty na nic..kabely okolo..štekry..prostě nic.. Mě to nahodí chybu převodovky a ta blokne start..pak do toho naskočí občas i ten protiprokluz a taky to nestartuje..tyhle dvě zavady tam naskočily z ničeho nic a současně..teď se jen předbíhaj v tom,která mě nenechá nastartovat..předpokládám,že problem vychází z jedný totální kraviny někde v autě...ale jelikož jsem už prolez snad všechno,nedivil bych,kdyby to snad bylo i mimo auto. Každopoádně,když mě to nenechá nastartovat,tak to pak nahodí občas i tu palivovou pumpu.. ale to už musí bejt vysokotlak uplně přecpanej naftou,pač slyšim,jak už jde zpátečkou zpátky..a ta pumpa dává po změření 6,5 baru..čili sporadicky..
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Doktor1 »

Zkus hlavní,modré,relé motoru..

Rozebrat,podívat se,jestli není opálený kontakt..
tomblax

#9 Příspěvek od tomblax »

Doktor1 píše:Zkus hlavní,modré,relé motoru..

To je u řídící jednotky viď?
tomblax

#10 Příspěvek od tomblax »

Doktor1 píše:Zkus hlavní,modré,relé motoru..

Bylo to to podělaný relátko..oprava za 40 kč..to mě po*er...tisíceré díky!
Odpovědět