Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kompresor na dofukování zadních měchů

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
MilanBabela

#1 Příspěvek od MilanBabela »

Krasný den všem,

Už se to tu probíralo,u mého bmw e61 se dost často stává,že mi kompresor docela hlučně fouká vzduch do měchu a za malou chvilku se mi na palubce oběví symbol autíčka se šipkami nahoru,dolu. Nestává se to pravidelně,ale dostnčasto,když je auto více zatížené. Pokud by byl jeden z měchu vadný,tak by auto stálo křivě,což nestojí. Mohl by mi někdo poradit čím to může být?

Děkuji
Milan
BMW_paja

#2 Příspěvek od BMW_paja »

ano probíralo, pak nevím proč si to nepřečteš jinde :)
únik vzduchu z měchu se dá zjistit na diagnostice, ale tohle foukání (nefoukání) je záležitost kompresoru, obvykle je vydřenej a dává malej tlak -> auto se fouká dýl -> chyba (obvykle lze odstranit tak, že po chvilce zastavíš a vypneš zapalování)

ten kompresor je trochu blbá součástka, nedá se toho s tím moc vymyslet, oprava sací hadičky už v takovým případě ničemu nepomůže, takže buď se s tím smířit nebo sehnat novej kompresor - buď originál nebo na ebayi prodávají Němci kompresory (originál co jsou v BMW)
rooc

#3 Příspěvek od rooc »

Auto krive nestoji kdyz ti to utika me to nestalo krive a taky mi sem tam svitila ta kontrolka pak mi ten mech buchnul
Pakar

#4 Příspěvek od Pakar »

Taky se mi to stávalo jen občas a pak se to zhoršovalo,až to svítilo pořád.Vyměnil sem přívodní filtr a dal do kufru, nechal vyčistit kompresor a ještě jsem zjistil,že mám kabel ke kompresoru prošoupaný.Takže se oizoloval a ted maká vše jak má :)
Pavel525

#5 Příspěvek od Pavel525 »

Promiňte, že sem tak vstoupím, ale dnes jsem zjistil, že mám auto na pravé straně o půl cm až jeden cm níž než levou. Kompresor slyším jen občas a ani žádnou chybu mi to neukazuje. Je to normální nebo je něco špatně?
Dík. :wink:
drfting

#6 Příspěvek od drfting »

to Pavel525 : sleduju u mýho auta úplně to stejné :-)
A ješte k tomu, když mám auto na zvedáku, tak jsem si všiml, že mám pravý kolo docela dost do áčka, ale nechápu proč. Ale vysvetluje mi to můj problém ten, že mi pravý kolo už při menším propružení dře o kraj blatníku. Mám vetší širší kola, ale levá strana je v pohode

Sakra co s tím je :?
Odpovědět