Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e60/e61 - přehřívání a pípání i-drive za horka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jendix »

Ahoj, poslední dobou se mi párkrát za opravdu dlouhé jízdy a velkého horka stálo že mi sem tam občas něco píplo v palubce a na chvíli vypadlo rádio. Pak jsem zjistil že v ten okamžil většinou malinko zamrzá i-drive. Evidentně se jedná o přehřívání.

Má někdo podobné zkušenosti? Co to může způsobovat, pochybuju že je to normální.
Miguel

#2 Příspěvek od Miguel »

CCC má svůj větráček a na diagnostice jde i zjistit teplota :wink:
BMW_paja

#3 Příspěvek od BMW_paja »

ano mám to podobné, mě nic nepípá, ale jakmile začne léto rádio hraje tak 10-40 vteřin a pak stejnou až trojnásobnou dobu je zamrzlý, idrive se protáčí volně
je to dost na pytel, za poslední rok se to dost zhoršilo, vzhledem k tomu že mi to dřív mrzlo jen při připojeným mobilu přes BT a teď to tuhne pořád
máš už doma koupený novější CCC, ale pořád jsem byl línej ho tam dát, tak teď už asi doba nastala :-)
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jendix »

BMW_paja píše:ano mám to podobné, mě nic nepípá, ale jakmile začne léto rádio hraje tak 10-40 vteřin a pak stejnou až trojnásobnou dobu je zamrzlý, idrive se protáčí volně
je to dost na pytel, za poslední rok se to dost zhoršilo, vzhledem k tomu že mi to dřív mrzlo jen při připojeným mobilu přes BT a teď to tuhne pořád
máš už doma koupený novější CCC, ale pořád jsem byl línej ho tam dát, tak teď už asi doba nastala :-)

no tak pak dej vědět, u mě to neni tak hrozný.. ale naštve to.. zajímalo by mě čim je to způsobený.. jestli se něco přehřívá, nebo je to čistě kombinace stáří a teploty..
01mira01

#5 Příspěvek od 01mira01 »

já už to vyřešil... CCC se mi nepřehřívá. Mě se to stavá také až po delší době auta v provozu. Nakonec jsem prošmejdil slovenská fora. Byl to mufl modul. Odpojil jsem ho a hurá bylo to v pořádku. Odpojit bluethoot a koupit Parrot. A už vše funguje jak má :-)
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jendix »

no já jsem slyšel že to prej může dělat nějakej větráček v CIC modulu, kterej občas odchází.. začne se to pak prý přehřívat a zlobit.. děje se to občas i snad na trojkách..

mělo by to jít ale nějak opravit, když se to celý opraví..

u mě každopádně vypnuté bluetooth nemá vliv, pokud myslíš ho jen SW odpojit..
01mira01

#7 Příspěvek od 01mira01 »

No dělej jak chceš... já tuto tema řešil hodně dlouho. Než vyndat ccc tak máš jednodušší zkusit odpojit mulf modul. CCC jsem měl venku.. a nepoznáš v podstatě nic. Ale dělej jak pořebuješ. Možná to bude ccc.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jendix »

01mira01 píše:No dělej jak chceš... já tuto tema řešil hodně dlouho. Než vyndat ccc tak máš jednodušší zkusit odpojit mulf modul. CCC jsem měl venku.. a nepoznáš v podstatě nic. Ale dělej jak pořebuješ. Možná to bude ccc.

Kde ten modul najdu? Taky pod palubkou?
01mira01

#9 Příspěvek od 01mira01 »

V kufru.. je ten modul, ale to už je asi pozdě co? Dlouho nikdo nereagoval tak jsem už vlákno neotvíral.
Odpovědět