Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Regulace teploty na E39
-
Brátn
- Moderátor
- Klubové ID: 1860
- Kontaktovat uživatele:
to že jsou dvě čidla na teplotu je fáma, na panelu je jen jedno čidlo a to přisává vzduch z interiéru a potom jsou dvě čidla až na samotném topení, takže ti asi odešlo jedno z nich, jsou přímo za panelem BC a klimy, když to rozebereš, pokud by ti jedno opravdu nejelo (prohoď je a uvidíš) tak se ozvi mám je obě
-
Brátn
- Moderátor
- Klubové ID: 1860
- Kontaktovat uživatele:
jen sundáš panel BC, (sundat čudlík na hlasitost, pak imbusem otočit doleva o čtvrt otáčky, tím se uvolní klapky a potáhnout dopředu), pak zezadu vymáčknout klima panel a máš je přímo před sebou
kdyby to bylo těma ventilama topení, tak ty mám taky, je to v motorovém prostoru před řidičem pod klapkama vedou do nich hadice o průměru asi 2,5cm
kdyby to bylo těma ventilama topení, tak ty mám taky, je to v motorovém prostoru před řidičem pod klapkama vedou do nich hadice o průměru asi 2,5cm
No já je vyndal, rozebral a jeden měl prasklou pružinku a ta se tam vzpříčila. Má tam být i gumová membrána, ale já ji mám už rozežranou, zůstal z ní jen gumový "těsnící" kroužek, tak je voda i v té cívce okolo pružinky. Dal jsem nové pružinky, měly by odolávat rezu (nevím jak v téhle vodě navíc horké), celé to vyčistil od usazenin a zas to složil....
Dneska jsem se konečně dokopal k prohození těch teplotních čidel (konektorů) za klimapanelem a mam pořád stejnej problém. I když je prohodim, tak u řidiče mi to fouká přesně podle toho co nastavim, ale u spolujezdce je pořád stejná teplota. Jenom když nastavim kolečkem na studenou, tak fouká studenou a naopak, ale štelováním na panelu se to nastavit nedá? Co to teda je, ten zaseklej ventil v motorovym prostoru nebo...?
když je tu téma o klimě a panelu tak mám dotaz ohledně klima panelu-chci se pokusit vyčistit vyčistit klimu protože už občas zasmrdí,tak jsem koupil tu bombičku na čištění a při aplikaci se má zapnout vnitřní oběh vzduchu-tlačítko jsem našel
ale nějak nechápu jeho funkci
Samotný tlačítko AUC má tři funkce a dvě zelené diody-jedno kolečko je prázdné a v druhém je symbol A.Ví někdo jak se zapíná vnitřní okruh klimatizace a k čemu tam je toliko možností???Návod mám v němčině ale překladač tu techn.nějak nebere 

-
- Klubové ID: 1823
tlačítko s kolečkem a písmenem A je automatický vnitřní okruh, funguje tak, že je aktivováno čidlo kvality vzduchu přicházející zvenčí a pokud je znečištěn, tak se automaticky zapne vnitřní cirkulace a vzduch z venku není nasáván, viz info v manuálu:bibikuba píše:když je tu téma o klimě a panelu tak mám dotaz ohledně klima panelu-chci se pokusit vyčistit vyčistit klimu protože už občas zasmrdí,tak jsem koupil tu bombičku na čištění a při aplikaci se má zapnout vnitřní oběh vzduchu-tlačítko jsem našelale nějak nechápu jeho funkci
Samotný tlačítko AUC má tři funkce a dvě zelené diody-jedno kolečko je prázdné a v druhém je symbol A.Ví někdo jak se zapíná vnitřní okruh klimatizace a k čemu tam je toliko možností???Návod mám v němčině ale překladač tu techn.nějak nebere

Zdravim. Mam uplne stejny problem akrat ze mi to dela porad.tak jedu jen na prostredek. Uz na to nekdo prisel? Dikcmelak píše:Tak panel klimy jsem sundal a ten ventilátor běhá, v pátek jsem pustil klimu v koloně a pustil jsem to na nohy, na střed a na přední okno, měl jsem nastavenou teplotu 16C a na nohy a na přední okno to topilo jako kdyby tam bylo nastaveno 32C a to jsem měl pořád zaplou klimu, jen ze středního panelu šla zima, nechápu... dneska to bylo zase úplně v pohodě..
Ja mam tez problem s klimou, ale me to dela zase uplne jine haluze..
Kdyz jsem sveho casu jezdil v e36, tak tam fungovalo vsechno v cajku. Ted sednu do e39, nastavim 20 stupnu, nastartuju a mrznou mi nohy protoze to fouka na nohy. Kdyz se auto ohreje tak se mi zase pecou nohy. Kdyz se to cele tak nejak uklidni a jedu cca 100km/h, tak teplota v aute je sice tak nejak ok, vetrak podle klimatroniku jede na ten prvni a nejmensi ctverecek, ale musim zavrit vsechny pruduchy (na dverich, a uprostred na palubce), protoze to z nich fuci ze mi vlajou vlasy a to celkem studene. Kdyz v tu chvili vytocim treba na 28, tak se rozjedou vetraky jak pice a razem mam v aute tak, ze by tam mohl satan jezdit v zime na dovolenou..
Precetl jsem tu vsechny topiky o problemech s klimou a jsem z toho jeste vic zmatenej
Kdyz jsem sveho casu jezdil v e36, tak tam fungovalo vsechno v cajku. Ted sednu do e39, nastavim 20 stupnu, nastartuju a mrznou mi nohy protoze to fouka na nohy. Kdyz se auto ohreje tak se mi zase pecou nohy. Kdyz se to cele tak nejak uklidni a jedu cca 100km/h, tak teplota v aute je sice tak nejak ok, vetrak podle klimatroniku jede na ten prvni a nejmensi ctverecek, ale musim zavrit vsechny pruduchy (na dverich, a uprostred na palubce), protoze to z nich fuci ze mi vlajou vlasy a to celkem studene. Kdyz v tu chvili vytocim treba na 28, tak se rozjedou vetraky jak pice a razem mam v aute tak, ze by tam mohl satan jezdit v zime na dovolenou..
Precetl jsem tu vsechny topiky o problemech s klimou a jsem z toho jeste vic zmatenej

Trochu toto téma opráším.. mám stejný problém, při zapnuté klimě mi to topí na nohy a sklo.. na konektoru el.mag ventilu jsem naměřil napětí 4,5V bez ohledu na nastavení panelu klimy.. až po vypnutí klíčku zapalování napětí stouplo na 12V..Zugy píše:Zdravim. Mam uplne stejny problem akrat ze mi to dela porad.tak jedu jen na prostredek. Uz na to nekdo prisel? Dikcmelak píše:Tak panel klimy jsem sundal a ten ventilátor běhá, v pátek jsem pustil klimu v koloně a pustil jsem to na nohy, na střed a na přední okno, měl jsem nastavenou teplotu 16C a na nohy a na přední okno to topilo jako kdyby tam bylo nastaveno 32C a to jsem měl pořád zaplou klimu, jen ze středního panelu šla zima, nechápu... dneska to bylo zase úplně v pohodě..
mimo to, nevím zda to bylo tím vedrem venku, ale nefungovalo REST..
Diagnostika vypsala závadu : SENSOR BLOWER což nevím co znamená..