Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E34 zamena DME
Zdravicko, riesim problem pri zamene riadiacej jednotky v svojej E34 - M50B25TU (vanos). Original jednotka je na 90% zla, objednal som preto skrz ebay inu na rovnaky motor (s EWS II) avsak "nova" jednotka je pre auto s DWA (alarmom) a moje auto alarm nema. Cez DIS sparujem jednotku s imobilizerom, ale auto pri startovani nenaskoci a do jendotky motoru nabehne chyba ohladom signalu z DWA (predpokladam ze auto nestartuje pri absencii/aktivovanom alarme). Moja otazka znie ako tento problem vyriesit? Da sa DWA nejako obist alebo musim zhanat inu jednotku? Da sa pripadne jednotka nejak prekodovat aby nebrala do uvahy DWA? Mam k dispozicii DIS/Progman, ale neviem si s tym rady...
-
-
to co popisuješ má známý na oplu omega 525 td, uplně ta samá závada, už měnil čerpadlo, koupil jinou jednotku nechal předělat, a pak mu elekrikář řekl že má snad někde problém ve svazku co vede do jednotky, tak na to hodil bobek a jezdi s tim. A ještě jeden poznatek ode mě sice mám tds e34, ale občas mi nejde rychloměr tím spadne i ukazatel spotřeby, otáčkoměr jde a taky to škube jak sviňin... 

No, to som si myslel tiez. Neviem co dalej, viz:
http://www.bmwklub.sk/bmw5-e28-e34/525i ... 66036.html
http://www.bmwklub.sk/bmw5-e28-e34/525i ... 66036.html
-
No a při výměně pal. pumpy nedival si se do nadrže jestli tam není bordel? mohla to na sát a zasrat filtr, a pak se to mohlo stát znova i s novou pumpou a filtrem, a nebo palivové potrubí někde scvaknuté že je maly průtok paliva. to už jsem taky viděl. A ještě mě napadlo pokud to má něco společného se zatížením zkusit zhazovat řemeny postupně řemeny, od klimy a od serva a altiku. zkoušet projiždět bez řemenu může tam výt nějaka spojitost kterou ani diagnostika nevyhazuje. To je nejhorší hledat takové závady.