Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Ruční brzda

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
fikusfiala

#1 Příspěvek od fikusfiala »

klucí nebrzdí mi ruční brzda a někde jsem četl že se má rozchodit nějaký samostav .
Lanovody jsem dal nové ale to mi nepomohlo a nechci dělat zbytečnou práci.Díky za info
Raadii

#2 Příspěvek od Raadii »

Buď to jde utáhnout pod manžetou ručky, ale tam jen o kousek, nebo sundej kotouč a tam už uvidíš co potřebuje rozhejbat a promazat. Možná ti samostav funguje, jen ho nemáš nastavenej a k tomu kotouč sundavat ani nemusíš, tam se dostaneš šroubovákem přes díry na kolový šrouby, když si tam něčim posvítíš abys viděl kde je... Pak už jen zkusíš jestli se ti hejbe, je to takový kolečko s lamelkama nebo zoubkama a to pootáčíš tim šroubovákem dokud se ti kolo nezabrzdí když máš ručku dole. Pak dáš kousek zpátky aby šlo kolo volně a je to.
fikusfiala

#3 Příspěvek od fikusfiala »

no přes kolo jsem to utahoval a pod ručkou jsem taky dělal krok ,ale stále to moc nebrzdí.Jen jsme dosáhl toho že když jedu tak mi to stále někdě škrtá .No mrknu na to ještě.
fikusfiala

#4 Příspěvek od fikusfiala »

ještě mě napadá,nevíte někdo jak silné je obložení u nových paken?I když se mi zda ještě ok může být chyba tam
Raadii

#5 Příspěvek od Raadii »

Tak potom taky otázka, jestli nemáš sjetý nebo přeschlý pakničky. To co ti škrtá bude asi krycí plech kotouče, taky mi škrtá, příští víkend jde dolu...
beny-maser

#6 Příspěvek od beny-maser »

škrtání je vyhnilej plech štítu brzdy,
pokud to nejde přitáhnout, tak je potřeba výměna kotoučů a paken,vnitřek kotouče pro buben bude mít špatnou stěnu, případně jí srovnat na soustruhu a dát nové pakny.
nuny

#7 Příspěvek od nuny »

.........vnitřek kotouče pro buben bude mít špatnou stěnu, případně jí srovnat na soustruhu a dát nové pakny.

Předpokládám, že když jsi měnil lanovody, tak jsi kouknul na pakny?
Pokud nemají milimetr a nejsou popraskané, tak řešení výše popsal benny- maser, ať jsem čistil sebevíc, bez soustruhu nemáš šanci, brzdit ti to nebude,
že je ruční brzda u BMW slabina, nemusím ani psát......... 8O

Ještě k tomu "samostav" znamená sám nastav :D
fikusfiala

#8 Příspěvek od fikusfiala »

jo jo na pakny jsem koukal a mají určitě víc jak mm.Já myslel že Samostav je od toho že se sám nastavUJE
beny-maser

#9 Příspěvek od beny-maser »

ručka u bmw nemá samostav,protože je pouze parkovací a tudíž by se neměla sjíždět a není potřeba jí nastavovat průběžně.
Odpovědět