Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zabouchlé klíče e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
radekzx9

#1 Příspěvek od radekzx9 »

Zdravím, dneska se mému synovi podařilo zabouchnout jediné klíče od auta (BMW e39 r. 1998), tak jestli někdo z Vás neví, jestli se dá nějak dostat do zamčeného auta, nebo je jediná alternativa rozbít okno.

Předem děkuji za odpověď, Radek ;)
Raadii

#2 Příspěvek od Raadii »

Doporučil bych to psát asi do SZ, aby nedošlo k nedorozumění někde :D
Pavel_Franta

#3 Příspěvek od Pavel_Franta »

nevím proč si mu to neřekl narovinu :)

Milý pane Radku :)
tohle téma se tu řešilo a vyřešilo, jestli jste to nehledal, tak jste stejný jako já... :)

Je to ale stejně blbá situace jako zabouchlé dveře v bytě :) ... chápu jak frustrující je když nemůžete dovnitř i přes to že jste majitel :D ... ale od toho ty dveře jsou... bez klíčů.. ani ránu :)

auto je defakto to samé... takže až Vás opustí myšlenky jako "a pak přiložím drát vysokého napětí na blok motoru a druhý pol na okno a CVAK, otevře se to... tak potom máte už pouze dve reálné alternativy :)

první je sehnat profíka, kterej Vám auto před vašima očima ukradne a pak Vám ho vrátí :D

no a ta druhá je silný náraz těžkým předmětem do bočního, ideálně stahovacího okna, které se pak nemusí lepit :)

už teď pláči za Vás, mám stejné auto a nedokážu si představit že bych si v první hodině po zabouchnutí musel rozbíjet okno...

po dvou hodinách už bych to zvládl :)

... opravdu to ve Vašich podmínkách s kontakty na slušné lidi, jinak nevyřešíte :)
Pavel_Franta

#4 Příspěvek od Pavel_Franta »

... ALE !!!!

traduje se mezi lupiči jedna technika...

rozbijte klasickou, keramickou pojistku.... vezměte nějaký vznilý střep střední velikosti a velkou silou ho pošlete proti oknu...

Co by se jako mělo stát....?

říká se, že se okno naprosto bez hluku vysype...

Sice Vám to nezachrání okno... ale jednak budete vědět jestli takhle technika funguje...

a druhak.... když vidím jak týpci cihlou bušej do okna, tak to asi taky nebude taková prdel, jak třeba se střepem z pojistky :D
stychp

#5 Příspěvek od stychp »

Záleží na tom, jestli je k mání na cca týden jiné auto. V tom případě je asi ideální nechat si udělat u BMW za cca 1200 servisní klíč nebo za cca 1500 normální bez dálky.
Pavel_Franta

#6 Příspěvek od Pavel_Franta »

co znamená servisní klíč...?

mě se dochoval taky poslední klíč, ale někdo mi říkal že v BMW minimálně 4500 kč s tim imobilizerem...
stychp

#7 Příspěvek od stychp »

4500 stojí u BMW klíč s dálkou. Normální klíč bez dálky stojí cca 1500 (nechal jsem si ho k E39 dělat cca před rokem). Stačí se tam stavit s techničákem a oni ho cca za týden vyroběj podle vin (potřebný informace maj uložený od vyrobení auta). Určitě bych si ty 300 připlatil a místo 1200 za servisák bych pořídil klasickej klíč se světýlkem bez dálky, ktarej docela dobře vypadá.
bibikuba

#8 Příspěvek od bibikuba »

pokud někdo,někdy neměnil vložky tak to v BMW udělají :wink: Pokud to ale nesouhlasí podle VIN tak je to docela pech a vyhozený koruny :? :? Jsem si vzpoměl že ten servisní klíč vozim v autě v kastliku-jdu ho vyndat :D :D :D
StepanMatl

#9 Příspěvek od StepanMatl »

E39 ti otevře za pár minut každý šikovnější zámečník. A nic se nemusí rozbíjet ani žádný klíč nechávat udělat.
Ale docela by mě zajímalo, jak se to synovi povedlo, protože jedinej způsob, jak zabouchnout klíče u E39, je zamknout auto, odemknout dálkou jen kufr, dát do něj klíče a zavřít.
Risa525

#10 Příspěvek od Risa525 »

pokud si dobře pamatuju tak když se zamkne auto s otevřenýma dveřma tak ty jediné se nezamknou....krom kufru tam se klíče zabouchnou hned...

by mě zajímalo jak se daj klíče v e39 zabouchnout?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

pokud otevřeš nějaky dveře krom řidičovych a zamkneš auto s otevřenyma, tak se zamknou všechny, jak pak zavřeš tak už dveře otevřeš, mnohem častejší je že si je někdo zamkne do kufru.
Jinak ty klíče v BMW nevyrabi, maji je ve skladu klíču v Dingolfingu, při výrobě auta se vyrobí 8 klíču, 4 dostane zákazník hned, a další 4 si muže postupně objednávat, pokud spotřebuje všechny klíče, posílá se nová sada zámku, jednotek a klíčů,
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Nevím teda, ale těch klíčů se celkově s autem vyrobí 10, pokud vím. I jednotka má paměť pro 10 klíčů.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

možna 10, ted přesně nevím, někde ve WDS jsem četl že 8, ale to není podstatny.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

BTW nemyslím si, že by klíče vyráběli při výrobě auta všechny. Stačí jim mít databázi EWS s kódem pro vyřezání klíče na kódovce.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

ja četl přímo o skladu klíčů
cmelak

#16 Příspěvek od cmelak »

Do kufru to jde zabouchnout velice rychle ale i třeba dveře, když mám nějakej velkej nákup na zadních sedačkách, jsem sám a chci to vyndat ven aniž bych to pokládal na zem tak si otevřu jedny zadní dveře, zamknu auto, vemu nákup a kolenem ty dveře zabouchnu, auto blikne a já vím že je vše zamčený, tak třeba takhle to jde asi taky :)
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Risa525

#17 Příspěvek od Risa525 »

cmelak píše:Do kufru to jde zabouchnout velice rychle ale i třeba dveře, když mám nějakej velkej nákup na zadních sedačkách, jsem sám a chci to vyndat ven aniž bych to pokládal na zem tak si otevřu jedny zadní dveře, zamknu auto, vemu nákup a kolenem ty dveře zabouchnu, auto blikne a já vím že je vše zamčený, tak třeba takhle to jde asi taky :)
jasný,vůbec sem si neuvědomil že ta pojistka nepochopitelně funguje jen u idičových dveří...
cmelak

#18 Příspěvek od cmelak »

Risa525 píše:
cmelak píše:Do kufru to jde zabouchnout velice rychle ale i třeba dveře, když mám nějakej velkej nákup na zadních sedačkách, jsem sám a chci to vyndat ven aniž bych to pokládal na zem tak si otevřu jedny zadní dveře, zamknu auto, vemu nákup a kolenem ty dveře zabouchnu, auto blikne a já vím že je vše zamčený, tak třeba takhle to jde asi taky :)
jasný,vůbec sem si neuvědomil že ta pojistka nepochopitelně funguje jen u idičových dveří...

No pochopitelně to funguje, protože většinou ten kdo vylejzá z auta jako poslední s klíčem je řidič :)
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JaraX »

ještě že to jde zamčít když jsou zavřeny řidičovi dveře, tak nemusím čekat na mladou než se vyštracha, proště zamču a ona už jen pak zavře.
Raadii

#20 Příspěvek od Raadii »

JaraX píše:ještě že to jde zamčít když jsou zavřeny řidičovi dveře, tak nemusím čekat na mladou než se vyštracha, proště zamču a ona už jen pak zavře.

Přesně tak to taky dělám :lol:
Odpovědět