tak to je zase poněkud přehnaný názor řekl bychhurvajs77 píše:Osobně bych střílel za neutrál za jizdy i u manuálu...

Samozřejmě že pracuje. Ten pracuje v podstatě dalo by se říct pokaždé když motor běží. Ale o zamykání tady nemůže být řeč ani v nejmenšímPatrik píše:nebudu se tu z nikym dohadovat co dela automat kdyz zastavis vyradis na N a pak zpet na D ale verte ze menic pracuje
Zajímavýnázor který jsem ještě nezaslechl, ale zní docela logicky. zase jsem o něco chytřější, díkyPatrik píše:...reknou vam 2 veci kdyz automat radi rychlost uber plyn nenicis tolik spoky uvnitr skrine...
Ano, ECU automatických převodovek si umí načítat adaptativní hodnoty. Tuto funkci už mají dokonce i převodovky v e34. Nejsem si jist jestli teda všechny druhy a motorizace, nicméně na TDS takovuto převodovku mám a musím říct, že po vymazání a najetí cca 30 000 km se mi opravdu trochu přizpůsobila - řadí podle mého v trošku nižších otáčkách a i trochu dřív zamyká měnič, který nechá zamknutý déle než bývalo zvykem. Ale možná je to celé jenom placebo efekt anebo mi to celé začíná naznačovat nějakou závaduPatrik píše:...rada na zaver odpoj baterku treba na 1 den automat si rad pamatuje a uci se a timhle ho vyresetujes pro lidi co budou rikat ze je to blbost tak te ujistim ze automat je schnej se ucit jak snim jeho majitel jezdi.....navzdory tomu co bude nekdo psat udelej to odpoj baterku na 1 NOC zapoj a jdi jezdit a uvidis.....
tak toto je argument samozřejmě úplně na hovno, to víme snad všichni (aspoń doufám)hurvajs77 píše:Nechapu kdo takovou kravinu vymyslel a argumentace ze se usetri palivo je nesmysl, protoze motor stejne furt neco papa.
No já prostě nevyřazuju ani u manuálu. Když jedu z většího kopce, tak mi auto na 5 nebo 6 zrychluje i bez plynu a z malého kopce bych stejně po vyřazení zpomaloval, takže já nemám ani důvod proč vyřazovat. Musel bych najít přesně takovej kopec, aby po vyřazení auto udržovalo stejnou rychlost, aby to mělo smyslPavel_Franta píše:jestli si nepamatuješ kdy naposled si z kopce vyřadil... tak kdybych takhle jezdil já, tak si ani nepamatuju kdy jsem naposledy z kopce jel přes 90 km/h bez plynu...
protože můj automat je opravdu schopný mě zbrzdit z každé rychlosti na 80 km/h a kolikrát si ještě podřadí... vyžene motor na 3000 otáček aby to brzdil ještě víc...
jurasis píše:Proč je asi ZAKÁZÁNO tahat auto s automatickou převodovkou bez odpojení kardanu.
Ano kardanu to je skutečně jedno, jak už jsem ti psal, ale když ho neodpojíš, převodovka se bude při táhnutí točit (respektive jen její část) a protože neběží olejové čerpadlo, bude se přehřívatPavel_Franta píše:jedna z prvních reakcí tady na foru byla, že kardanu je to jedno....
napíšu ti radu a ty se ptaš dal tak ti rikam neco udelej zkus to a pak poreferuj co dal, nedelam z nikoho debila, pred koupi automatu sem dlouho cet co a jak ma delat pri koupi jak ho otestovat atd, a svez sem se samozrejmne v podobnem aute s automatem abych vedel do ceho jdu....Pavel_Franta píše:.. víš co patriku...? mám pocit že tu ze mě místama děláš debila, tak doufám že víš proč.... protože jdu hned odpojit baterku a zítra ti řeknu....