Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 servisní interval brzdové kapaliny

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
MUF_IV

#1 Příspěvek od MUF_IV »

Ahoj,

auto si žádá vyměnit brzdovku, jakou tam dáváte a jaký postup stejný jako všude jinde, dolívat a prošlapat ven? Co spojka, ta je na stejný nádobce ne?

Díky...
rooc

#2 Příspěvek od rooc »

taky by mě to zajímalo....
TOMI

#3 Příspěvek od TOMI »

Nedavno jsem to delal na svem aute,mam automat.Daval jsem ATE SL6 a pouzil jsem standartni postup.
Selix

#4 Příspěvek od Selix »

nedavno jsem nechal brzdovku menit v mensim neorigo bmw servise a rikali, ze pri tom napoji auto na diagnostiku, ktera ma pro tu vymenu svuj program a .... dal uz sem tomu moc nerozumel, tak kdyby o tom nekdo chtel neco napsat vic, budu vdecen (doufam nejen ja) 8)
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

mcconrad

#6 Příspěvek od mcconrad »

moje zkusenost: byl jsem nedavno v bosch servise v jihlave, kde jsem se predem informoval, jestli jsou schopni vymenit brzdovku na E60, prej zadný problem, prace na hodku.
Prijedu na objednany termin, cekal jsem 20min nez me borec oslovil, pricemz videl, ze cekam, ale hrabal se porad v nejakych papirech. Chtel jsem byt u toho, v tom nebyl problem..Co me dorazilo - postavili k tomu typka, kterej behal kolem auta asi 10min, v tom uz jsem znejistel co se bude dit...Nakonec nevedel a nenasel, kde ma vuz nadobku na kapalinu a co tam ma vubec nalit, takze kdyz me zalil temato otazkama, tak mi bylo jasno, ze nejsem na spravnem miste. Borec teda zmizel hledat do komplu, kde ta nadrzka je, po 10 minutach prisel s tim, ze je potreba zdemontovat pul veci z motoru a ze to je prace na pul dne.
Diplomaticky jsem rekl, ze auto potrebuju hned a ze se eventuelne preobjednam.
Takze ted budu domluvat jiny servis a udelam to zaroven s olejem a filtry.

Uprava: prace mechanika
TOMI

#7 Příspěvek od TOMI »

Ze by se auto muselo napojit na diagnostiku pri vymene kapaliny slysim prvne,maximalne kvuli resetovani intervalu vymeny,ale to se da udelat pres palubni pocitac.
Nadrzka na kapalinu je pred ridicem pod pylovym filtrem.Vymenoval jsem si to sam a zena mi slapala na brzdu,prace vseho vsudy trvala max hodinu a to jsem to na E60 delal prvne (mame ale rampu na kterou jsem najel).Urcite dokonaleji to vymeni v servise tim pristrojem,ale ja v nasi republice moc servisum neverim a radeji si udelam takove vymeny sam.
rooc

#8 Příspěvek od rooc »

a myslíš že tím vyšlapáním to vyměníš 100%??? kdybych věděl kde v okolí tendle bazmekt maj klidně si tam zajedu
TOMI

#9 Příspěvek od TOMI »

100% urcite ne,melo by se tam vejit te kapaliny 1,4L myslim a me se tam vlezlo neco malo pres 1 litr.Kontroloval jsem to 2x a je to ok.Proste si to radeji vymenim sam,tady v okoli OV neverim servisum :roll: Rict,ze ti to vymenili ti muze kazdy a pritom nemusi hnout ani prstem,natoz abys poznal jestli ti vymenili 100%.
rooc

#10 Příspěvek od rooc »

to máš asi pravdu a ona je to práce celkem omrd...,takže pokud nemaj takovou mašinku...bůhví komu by se chtělo šlapat hodinu na pedál
abernolak

#11 Příspěvek od abernolak »

starML píše:http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/09/45/56

u mna to robili presne podla tohoto postupu...odsavacka, kazde koleso zvlast, naplnenie, cas cca 25min

interval som si resetol potom sam cez idrive
PetanE60tka

#12 Příspěvek od PetanE60tka »

Ja to dal kamaradovi do servisu, ten na nadobku namontoval privod brzdovky a pak po jednotlivek kole nechaval vypoustet a proplachnout novou, za sla na vsech kolech cista. Prace na ctvrt hodiny a spokojenost.
jararak

#13 Příspěvek od jararak »

aj e39 s dcs aj e60 musia ist na komp, nieje to o mazani zavady, je nato inspekcny postup kedy sa nastavia pumpy do tohto modu.
BMW_paja

#14 Příspěvek od BMW_paja »

co mi říkal kamarád mechanik tak přes diagnostiku se pustí pumpa vždycky na jedno kolo (okruh) takže nemusí nikdo šlapat, jestli je v tom něco víc to netuším
Odpovědět