Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 servisní interval brzdové kapaliny
moje zkusenost: byl jsem nedavno v bosch servise v jihlave, kde jsem se predem informoval, jestli jsou schopni vymenit brzdovku na E60, prej zadný problem, prace na hodku.
Prijedu na objednany termin, cekal jsem 20min nez me borec oslovil, pricemz videl, ze cekam, ale hrabal se porad v nejakych papirech. Chtel jsem byt u toho, v tom nebyl problem..Co me dorazilo - postavili k tomu typka, kterej behal kolem auta asi 10min, v tom uz jsem znejistel co se bude dit...Nakonec nevedel a nenasel, kde ma vuz nadobku na kapalinu a co tam ma vubec nalit, takze kdyz me zalil temato otazkama, tak mi bylo jasno, ze nejsem na spravnem miste. Borec teda zmizel hledat do komplu, kde ta nadrzka je, po 10 minutach prisel s tim, ze je potreba zdemontovat pul veci z motoru a ze to je prace na pul dne.
Diplomaticky jsem rekl, ze auto potrebuju hned a ze se eventuelne preobjednam.
Takze ted budu domluvat jiny servis a udelam to zaroven s olejem a filtry.
Uprava: prace mechanika
Prijedu na objednany termin, cekal jsem 20min nez me borec oslovil, pricemz videl, ze cekam, ale hrabal se porad v nejakych papirech. Chtel jsem byt u toho, v tom nebyl problem..Co me dorazilo - postavili k tomu typka, kterej behal kolem auta asi 10min, v tom uz jsem znejistel co se bude dit...Nakonec nevedel a nenasel, kde ma vuz nadobku na kapalinu a co tam ma vubec nalit, takze kdyz me zalil temato otazkama, tak mi bylo jasno, ze nejsem na spravnem miste. Borec teda zmizel hledat do komplu, kde ta nadrzka je, po 10 minutach prisel s tim, ze je potreba zdemontovat pul veci z motoru a ze to je prace na pul dne.
Diplomaticky jsem rekl, ze auto potrebuju hned a ze se eventuelne preobjednam.
Takze ted budu domluvat jiny servis a udelam to zaroven s olejem a filtry.
Uprava: prace mechanika
Ze by se auto muselo napojit na diagnostiku pri vymene kapaliny slysim prvne,maximalne kvuli resetovani intervalu vymeny,ale to se da udelat pres palubni pocitac.
Nadrzka na kapalinu je pred ridicem pod pylovym filtrem.Vymenoval jsem si to sam a zena mi slapala na brzdu,prace vseho vsudy trvala max hodinu a to jsem to na E60 delal prvne (mame ale rampu na kterou jsem najel).Urcite dokonaleji to vymeni v servise tim pristrojem,ale ja v nasi republice moc servisum neverim a radeji si udelam takove vymeny sam.
Nadrzka na kapalinu je pred ridicem pod pylovym filtrem.Vymenoval jsem si to sam a zena mi slapala na brzdu,prace vseho vsudy trvala max hodinu a to jsem to na E60 delal prvne (mame ale rampu na kterou jsem najel).Urcite dokonaleji to vymeni v servise tim pristrojem,ale ja v nasi republice moc servisum neverim a radeji si udelam takove vymeny sam.
100% urcite ne,melo by se tam vejit te kapaliny 1,4L myslim a me se tam vlezlo neco malo pres 1 litr.Kontroloval jsem to 2x a je to ok.Proste si to radeji vymenim sam,tady v okoli OV neverim servisum
Rict,ze ti to vymenili ti muze kazdy a pritom nemusi hnout ani prstem,natoz abys poznal jestli ti vymenili 100%.

-