E39 530dA - automat
-
PearlJam
Tak mi doslouzil automat. Radil perfektne az do okamziku smrti 430 tis. km bez problemu. Zavada se zacala projevovat tak, ze auto zacalo cukat a vynechavat, vypadalo to, jako by vynechaval motor, po ujeti cca 500 km se auto uz nerozjelo, ani dopredu ani dozadu. Zustalo viset v nemecku a nechal jsem tam ten automat opravit, az to bude opraveno, napisu zkusenosti.
Premyslel jsem, zda se to jeste oplati, u BMW by oprava byla za cca 4500 az 5000 Eur, samotny automat je za 3700 Eur. Nekonec jsem ho netahal do cech, protoze v Cechach mi nebyli schopni rici, odhad konecne ceny opravy a odtah by to mohl jen prodrazit.
Oprava automatu v jine specializovane dilne cca 1800 Eur s odtahem 25 km 1900 Eur - zatim jen odhad.
Pearl Jam
Premyslel jsem, zda se to jeste oplati, u BMW by oprava byla za cca 4500 az 5000 Eur, samotny automat je za 3700 Eur. Nekonec jsem ho netahal do cech, protoze v Cechach mi nebyli schopni rici, odhad konecne ceny opravy a odtah by to mohl jen prodrazit.
Oprava automatu v jine specializovane dilne cca 1800 Eur s odtahem 25 km 1900 Eur - zatim jen odhad.
Pearl Jam
-
StepanMatl
- Klubové ID: 2455
-
PearlJam
-
PearlJam
Takze prvni zkusenosti s opravou automatu v Nemecku. Auto melo byt opraveno v pondeli nejpozdeji v utery. V utery jsem zjistil, ze auta se jeste ani nikdo nedotkl a stoji na parkovisti, v 11 dopoledne v dilne nikdo. Po rozhovoru s nejakym chlapikem (zrejme turek) jsme zjistili, ze pracuji az odpoledne. Po tom co se nam podarilo vecer dostat do dilny a promluvit s nejakym turkem, ktery se vylhal na to, ze nemel na to dily nam bylo na 100% slibeno, ze auto bude v patek. Takze jsem tady a cekam do patku jak to dopadne. Pokud auto neopravi, tak jim ho tady necham k zesrotovani. Nikdo nam ani nezavolal, ze auto neni hotovo. Proste Nemecko Turecky bordel. Snad to auto alespon dobre opravi. Takze chlapi drzte palce.
Pearl Jam
Pearl Jam
-
dejvidek
-
PearlJam
Takze chlapi jsem zpet doma i s autem. Turek slibil, ze to bude do patku, ale ve ctvrtek vecer uz auto bylo hotove. Vyplaznul jsem 1800 Eur i s vymenou momentoveho menice za novy a automat zase radi jak za mlada. Turek mi dal rok zaruku a ze pry, kdyz budu jezdit opatrne tak vydrzi 200 tis. km. Divil se, ze automat poprve odesel po 425 tis. km. Takze jsem zvedavy, jak dlouho bude fungovat.
-
gelty
a kdes to nechal?
Já to řeším taky. Auto už mám dotažené v česku, jen teď řeším koupě repasu v SRN (1450 + 350 měnič) a pak v BMW demont+montáž.
Najeto na automatu 300 000km. Říkali mi ve firmě ze které budu mít tu repasovanou, že automaty najedou ca.150-170 000km pak jsou na odpis. CO najede víc, tak je zázrak.
Já to řeším taky. Auto už mám dotažené v česku, jen teď řeším koupě repasu v SRN (1450 + 350 měnič) a pak v BMW demont+montáž.
Najeto na automatu 300 000km. Říkali mi ve firmě ze které budu mít tu repasovanou, že automaty najedou ca.150-170 000km pak jsou na odpis. CO najede víc, tak je zázrak.
-
PearlJam
-
gelty
hm, tak mi to zatím nacenili na stejnou částku, ale s tím, že si to nechám měnit tady v čr. Tak jim zkusím napsat, jestli mi to v té ceně nevymění s tím, že jim tam to auto dovezu
Já to mám zas u firmy někde u München
A řekli ti taky, že po 500km máš znova vyměnit olej.filtr a vyčistit magnety v olejové vaně?
A řekli ti taky, že po 500km máš znova vyměnit olej.filtr a vyčistit magnety v olejové vaně?
-
PearlJam
-
Andre2
Měl bych dotaz na Vás, co máte převodovku čerstvě po repasi:
Když tam dáte manuálně 4 nebo 5 na hodně nízké otáčky (1200-1500) a pak plyn na podlahu, tak do kolika otáček vám to měnič pustí?
U mě je to cca 2500 ot, přijde mi to docela dost, ale měli jsem ted na dílně 525d s matem už po repasi a bylo cca stejně.
Minulý týden A6 2,5TDi s tiptronicem a tam nebyl prokluz při manuálním řazení téměř žádný, to jsem docela
a to bylo ještě auto s chipem.
A další otázka, jestli ta převodovka opravdu 100% funguje? Protože jak to tak pozoruju, tak u spousty lidí to není stejně po repasi úplně ono (tomu vypadává P, ten zase má velkou prodlevu mezi 4-5 atd) To by mě asi jeblo, dát 50t za opravu a stejně to pořádně nefunguje...
Když tam dáte manuálně 4 nebo 5 na hodně nízké otáčky (1200-1500) a pak plyn na podlahu, tak do kolika otáček vám to měnič pustí?
U mě je to cca 2500 ot, přijde mi to docela dost, ale měli jsem ted na dílně 525d s matem už po repasi a bylo cca stejně.
Minulý týden A6 2,5TDi s tiptronicem a tam nebyl prokluz při manuálním řazení téměř žádný, to jsem docela
A další otázka, jestli ta převodovka opravdu 100% funguje? Protože jak to tak pozoruju, tak u spousty lidí to není stejně po repasi úplně ono (tomu vypadává P, ten zase má velkou prodlevu mezi 4-5 atd) To by mě asi jeblo, dát 50t za opravu a stejně to pořádně nefunguje...
-
tanner540i
Andre2: Ja mam 540i a pred tim sem mel A8 4.2. Obe auta maji ZF 5HP24 (audi akorat s quattrem) a chova se to presne jako si psal. Prevodovka je sice stejny typ od stejneho vyrobce ale chovani pri razeni uz si kazda automobilka zvolila svoje. Ten rozdil je hlavne v tom, ze u audi se menic zamkne vzdy od tretiho prevodoveho stupne, nezavisle od rychlosti jakou jedes. Takze kdyz zaradis manualne treba 4, muzes slapat na plyn jak chces a zadny prokluz nebude (mysleno rizeny prokluz menice, ne ten nerizeny mezi lamelamy
). U audi taky muzes v manualnim rezimu tocit motor do omezovace a nikdy nepreradi na vyssi stupen. Naproti tomu u bmw se menic zamkne az nekde kolem 100km/h, pouze pri ustalene jizde i pri mensi rychlosti a kdyz vytocis nejakou rychlost v man. rezimu k omezovaci ,tak prevodovka sama preradi.
Pro me je mnohem prijemnejsi jizda v bmw, protoze ty reakce prevodovky jsou diky tomu prokluzu jakoby okamzite. Pokud jedu treba 50 a slapnu trochu na plyn, motor se vytoci nekam k 2500ot a auto plynule zrychluje bez prodlevy, hned. Kdyz slapnu vic tak podradi. V audi kdyz trochu pridam tak auto bud akceleruje moc pomalu a nebo si to chvilku rozmysli a pak podradi.
K te repasi, mas pravdu. Spousta lidi, vcetne me, ma po ni dal stejne problemy, nebo jako ja uplne nove.. Me se ozval menic, presto prevodovka radila naprosto bezchybne a hladce. Pro svuj klid jsem chtel prevodovku udelat komplet kdyz bude dole. To byla chyba protoze po tomhle zasahu se objevil prokluz mezi 4. a 5. stupnem. S automat. prevodovkama a jejich opravari clovek zazije hodne legrace, ale penezenka zaplace
, a auto uz treba nebude ani pojizdne..
Pro me je mnohem prijemnejsi jizda v bmw, protoze ty reakce prevodovky jsou diky tomu prokluzu jakoby okamzite. Pokud jedu treba 50 a slapnu trochu na plyn, motor se vytoci nekam k 2500ot a auto plynule zrychluje bez prodlevy, hned. Kdyz slapnu vic tak podradi. V audi kdyz trochu pridam tak auto bud akceleruje moc pomalu a nebo si to chvilku rozmysli a pak podradi.
K te repasi, mas pravdu. Spousta lidi, vcetne me, ma po ni dal stejne problemy, nebo jako ja uplne nove.. Me se ozval menic, presto prevodovka radila naprosto bezchybne a hladce. Pro svuj klid jsem chtel prevodovku udelat komplet kdyz bude dole. To byla chyba protoze po tomhle zasahu se objevil prokluz mezi 4. a 5. stupnem. S automat. prevodovkama a jejich opravari clovek zazije hodne legrace, ale penezenka zaplace
-
Andre2