Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Změny servisních intervalů na E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
m.deejay
Klubové ID: 1429

#1 Příspěvek od m.deejay »

Ahoj, co vše si lze doma v garáži bez diagnostiky u E60 nastavit - změnit? Hlavně mě zajímají servisní intervaly, jestli se musí kvůli každé výměně - např. výměna mikrofiltrů do Bmw servisu k úpravě, nebo to nějak lze obejít doma v garáži...
Pak mě zajímají různé možnosti zobrazení, či nastavení přes skrytá menu - např. vím o možnosti si nechat zobrazit teplotu motoru digitálně, tak jestli jsou i nějaké další možnosti.
Jde mi o přehledné sepsání všeho co jde a co ne... :)
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
clay

#2 Příspěvek od clay »

m.deejay píše:Ahoj, co vše si lze doma v garáži bez diagnostiky u E60 nastavit - změnit? Hlavně mě zajímají servisní intervaly, jestli se musí kvůli každé výměně - např. výměna mikrofiltrů do Bmw servisu k úpravě, nebo to nějak lze obejít doma v garáži...
Pak mě zajímají různé možnosti zobrazení, či nastavení přes skrytá menu - např. vím o možnosti si nechat zobrazit teplotu motoru digitálně, tak jestli jsou i nějaké další možnosti.
sice nejsem příznivce odkazování na HLEDEJ, ale vážně to tu je :-D

V nastavení si můžeš resetovat snad všechny intervaly: brzdy, olej, filtry atd, co nejde v tomhle menu, jde v iDrive. Do nastavení se dostaneš stejne jako do servisního menu jen to držíš kratší nebo delší dobu. Co je správně už nevím, ale intuitivně na to přijdeš.

Co je v servisním menu tu někdo taky popisoval, já si z toho neodnesl nic než teplotu chladící kapaliny a venkovní.. zbytek byl pro mě na nic.
m.deejay

#3 Příspěvek od m.deejay »

clay píše:
m.deejay píše:Ahoj, co vše si lze doma v garáži bez diagnostiky u E60 nastavit - změnit? Hlavně mě zajímají servisní intervaly, jestli se musí kvůli každé výměně - např. výměna mikrofiltrů do Bmw servisu k úpravě, nebo to nějak lze obejít doma v garáži...
sice nejsem příznivce odkazování na HLEDEJ, ale vážně to tu je :-D

V nastavení si můžeš resetovat snad všechny intervaly: brzdy, olej, filtry atd, co nejde v tomhle menu, jde v iDrive. Do nastavení se dostaneš stejne jako do servisního menu jen to držíš kratší nebo delší dobu. Co je správně už nevím, ale intuitivně na to přijdeš.

Co je v servisním menu tu někdo taky popisoval, já si z toho neodnesl nic než teplotu chladící kapaliny a venkovní.. zbytek byl pro mě na nic.
...hledej sice funguje, ale není to nikde srozumitelně a hlavně sepsáno dohromady...rady typu myslím, možná, někdy ano, někdy ne, snad apod. pro mě nejsou informace, ale spekulace...
...jinak jestli je to tak všechno jednoduchý jak píšeš, tak je to fajn, že nemusím kvůli každé věci do bmw servisu... :)
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
clay

#4 Příspěvek od clay »

tady je ten reset: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ight=reset

jde mi to i bez toho nulovani pocitadla predem.

moje SNAD jsem pouzil jen proto, ze nevim jestli jsou i dalsi intervaly, ktere potrebujes vyresetovat, ja tam nasel vsechny :)
m.deejay

#5 Příspěvek od m.deejay »

...ok díky, aspoň nemusím kvůli každé maličkosti do bmw servisu... :)
janbrasna

#6 Příspěvek od janbrasna »

clay píše:V nastavení si můžeš resetovat snad všechny intervaly: brzdy, olej, filtry atd, co nejde v tomhle menu, jde v iDrive.
Jen info: bez diagnostiky se dají mazat intervaly, které jsou tuším aspoň v 80% svého trvání, dříve jen přes diag. (A nejdou IMHO mazat Inspection I/II ~ autíčko na zvedáku.)
clay píše:Co je v servisním menu tu někdo taky popisoval, já si z toho neodnesl nic než teplotu chladící kapaliny a venkovní.. zbytek byl pro mě na nic.
Pro mě zajímavá blbost je třeba test budíků nebo digitální otáčkoměr…
Odpovědět