Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e61 530d 05 par rad

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
cajik8

#1 Příspěvek od cajik8 »

Zdravim tak jsem si po a6 po mesici opet poridil bmw a to 5ku kterou jsem mel vyhlidlou a musim rict jeste ze tak proti te audi je to zlate,ale prece jen.
Prosim kdyz je panorama strecha a na pc to hlasi chybu je tam ukazany ten znak stejny jako je na tlacitku toho otevirani strechy.Prosim je to jen tim tlacitkem nebo buze byt spatny nejaky motorek nebo tak neco podobnyho co to pohani pozna to diagnostika?
A jeste jedna vec na svetle jak je tech 5 diodek na strane jakoby co kopiruji tvar svetla tak jedna strana mi nejede prosim je potreba vymenit jen nejakou zrovku nebo celou tu diodovou cast tusim je jich tam 5?

Jestli to tady uz nekde je tak se omlouvam ale v hledani jsem magor diky chlapi:)
cajik8

#2 Příspěvek od cajik8 »

AKTUAL PLEASE:)
Jeste se tak zeptam jak vychazi cenove vymena predniho narazniku za m-packetovy beru to ze koupim a pak tenhle co mam prodam,staci to takhle a pak jen poprehazovat park.senzory nebo to ma jeste neco jinyho co je potreba dokoupit krom narazniku?
diky :wink:
sedyvlk6

#3 Příspěvek od sedyvlk6 »

cajik8 píše:AKTUAL PLEASE:)
Jeste se tak zeptam jak vychazi cenove vymena predniho narazniku za m-packetovy beru to ze koupim a pak tenhle co mam prodam,staci to takhle a pak jen poprehazovat park.senzory nebo to ma jeste neco jinyho co je potreba dokoupit krom narazniku?
diky :wink:
Pokud koupíš komplet nárazník tak Tě ten zbytek bude stát Cca 7 tis ale pokud bude nárazník holej tak si příprav jen na předek Cca 15000,- Já to dělal tak vím o čem mluvím jiné záslepky odstřikovačů,mlhovky,záslepka táž.oka,extra pouzdra na park.čidla,vedení náfuků,lemování kolem chladiče,extra spodní držáky na uchycení krytu motoru,ořezat podběhy protože originál se m paket podběhy nedělají jen ti v BMW řeknou Že Jo ale jsou stejné jako originál jen je na nich napsáno MP a dají ti manuál jak to ořezat tak Že jsem si nechal origoše a ty nové jim vrátil,potom jsou dole ještě jinačí takové troujuhelníky co spojují podběh a kryt motoru, a pokut nebudeš chtít kupovat přední výztuhu tak z té origo budeš muset sundat polst.U zadního je to něco podobného jiná výztuha,ořezat podběh,jiný plast co je pod rezervou,vetší záslepka taž.Je toho hodně.
mari

#4 Příspěvek od mari »

Výztuhy jsou stejný, pouze u E61 je zadní jiná, buď tam dát ze sedana nebo na obou stranách uříznout. PDC čidla taky pasujou pokud máš předfacelift, po faceliftu jsou čidla užší, takže pouze v tomto případě je potřeba pořešit, jinak je ale face a předface M nárazník stejnej. Tenhle víkend budu zrovna jeden komplet M-paket na e61 dělat tak ti to můžu zdokumentovat.
sedyvlk6

#5 Příspěvek od sedyvlk6 »

mari píše:Výztuhy jsou stejný, pouze u E61 je zadní jiná, buď tam dát ze sedana nebo na obou stranách uříznout. PDC čidla taky pasujou pokud máš předfacelift, po faceliftu jsou čidla užší, takže pouze v tomto případě je potřeba pořešit, jinak je ale face a předface M nárazník stejnej. Tenhle víkend budu zrovna jeden komplet M-paket na e61 dělat tak ti to můžu zdokumentovat.
Z předního musíš sundat polystyren jinak ho tam nedorazíš.
cajik8

#6 Příspěvek od cajik8 »

Vazne nad tim uvazuju pokud najdu ze nekdo prodava stribrny ale spis treba uz komplet se vsim vsudy primo z auta tu praci bych pak nekomu samozrejme zaplatil spis se mi jedna o to jak to vyjde protoze treba pres 10 za naraznik to bych se nejspis vyprdl kdyz to nehori nebo ten stavajici neni na odpis:)
Kdyby si to tam daval tak please pak aspon sem pisni jak si to zvladl casove at vim co to vsechno obnasi:)
Jinak co jsem tak pozoroval tak na sedana komplet kit cca 1000e nevim co to je presne zac ale i na slovenskem klubu to tam nekdo za ty penize daval nove.
mari

#7 Příspěvek od mari »

Když víš co a jak tak je to za 5-6 hodin hotový. Piánko s cigárkem 8. Akorát jsem nepochopil ten polystyrén.

Obrázek
sedyvlk6

#8 Příspěvek od sedyvlk6 »

mari píše:Když víš co a jak tak je to za 5-6 hodin hotový. Piánko s cigárkem 8. Akorát jsem nepochopil ten polystyrén.

Obrázek
No ten černý polystyrén co je na té výztuze se musí na krajích odříznout jinak ten nárazník nezatlačíš tak aby lícoval.
sedyvlk6

#9 Příspěvek od sedyvlk6 »

sedyvlk6 píše:
mari píše:Když víš co a jak tak je to za 5-6 hodin hotový. Piánko s cigárkem 8. Akorát jsem nepochopil ten polystyrén.

Obrázek
No ten černý polystyrén co je na té výztuze se musí na krajích odříznout jinak ten nárazník nezatlačíš tak aby lícoval.
1) U M paketu se tam dávají takové větší lemy kolem ledvin a když tam máš ještě žaluzie tak jsou určitě potřeba jinak ti kolem bude v zimě proudit studený vzduch na chladič a žaluzky jsou k ničemu.
2) Ty trojuhelníky jsou jiný.
3) Jiní náfuky než u originálu.
4) M paketový nárazník je cca o 1 cm nižší a proto se prodává zvláštní lišta která je odstupňovaná tak aby jsi nárazník připevnil ke krytu motorového prostoru.
5)Ty konce polystyrénu musíš uříznout jinak ho prostě nedorazíš tak dostatečně aby lícoval s blatníky a světly.

Jinak jak jsem říkal jiné mlhovky (uchycení) ale dájí se upravit originál,jiné záslepky odstřikovačů komplet i s držáky na kterých záslepka vyjíždí z nárazníku.Je tam rozdíl asi 3 mm oproti originálu.To samé je i u záslepky tažného.
Přílohy
e60beznrazn.jpg
e60beznrazn.jpg (79.98 KiB) Zobrazeno 779 x
cajik8

#10 Příspěvek od cajik8 »

diky moc za paradni popisek konene to aspon vidim i na foto....ted zkusim sehnat jestli to nekdo nema treba i pouzite ale chci to koupit asi jako komplet naraznik ne jen holy bez tech vsech krytu atd to by se asi hodne spatne shanelo jak to tak pozoruju:)
sedyvlk6

#11 Příspěvek od sedyvlk6 »

cajik8 píše:diky moc za paradni popisek konene to aspon vidim i na foto....ted zkusim sehnat jestli to nekdo nema treba i pouzite ale chci to koupit asi jako komplet naraznik ne jen holy bez tech vsech krytu atd to by se asi hodne spatne shanelo jak to tak pozoruju:)
No dej si hlavně bacha ať ti to dají komplet.Tj: Nárazník i s mřížkou spodní,kryty mlhovek,náfuky,záslepky odstřikovačů i s kolébkou na které se záslepka houpe,pouzrama na park.čidla,mlhovkama a tím ostatním co už jsem psal.Jinak hole nárazník jsem už viděl i za 2500,- ale ono to potom vyskáče. Už bych to znovu nedělal a pro příště vím že je lepší si koupit auto které to má.Protože ten cenovej rozdíl už tam nebývá tak razantní jako když to doděláváš a hlavně máš klid.
mari

#12 Příspěvek od mari »

Zvláštní, v originál přestavbový sadě kde je sakum prásk všechno do šroubku není ani zmínka o jinym olemování ledvin a ani jsem nikde neslyšel že by někdo řezal přední výztuhu. Ani v origo návodu o tom není ani zmínka.
sedyvlk6

#13 Příspěvek od sedyvlk6 »

mari píše:Zvláštní, v originál přestavbový sadě kde je sakum prásk všechno do šroubku není ani zmínka o jinym olemování ledvin a ani jsem nikde neslyšel že by někdo řezal přední výztuhu. Ani v origo návodu o tom není ani zmínka.
No tak si to vyzkoušej Já to dělal tak si to nevymýšlím.Ono BMW toho plno nepíše a pak koukáš jak Trouba.
mari

#14 Příspěvek od mari »

Asi bysme to měli roseknout :-) Ty máš facelift auto od 3/2007 čili musíš k sadě dokoupit to o čem ty mluvíš, čili výztuhu a tam jsou jiný absorbéry (ty "polystyrény" o kterých ty mluvíš), pak tam máš i jiný držáky, a např potřebuješ i mezikusy k mlhovkám, protože originál z LCI tam nepasujou atd (PDC). U předface E60/E61 nemusim řezat nic. Vše je v přestavbový sadě, čili pouze u novýho modelu se musí přikoupit pár věcí za dost peněz tak aby se nemuselo nic bastlit.
cajik8

#15 Příspěvek od cajik8 »

No ono se teda v mym pripade bavime o predface 2004 r.v takze neco tam nejspis bude jinak.
libil se mi mpacket ale menil jsem auto kus za kus za audi a ne kazdy komu jsem napsal po tom sahl cili jsem rad ze se mi podarilo ziskat to co ted mam,nejak ten packet neni nutny nebo casem se to da udelat pro trosku zmenu toho auta az se trosku okouka:)
Velvetek
Klubové ID: 2613
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Velvetek »

cajik8 píše:Zdravim tak jsem si po a6 po mesici opet poridil bmw a to 5ku...
Trochu OT a jen tak pro zajímavost - z jaké A6 jsi přešel do e61?
cajik8

#17 Příspěvek od cajik8 »

Stejny rok,motor 3.0 v nafte,automat..proste mi nejspis nesedla to spracovani hlavne v interieru ma bmw mnohem lepsi a i motorove mi to sedi vic....OT nevadi :wink:
Velvetek
Klubové ID: 2613
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Velvetek »

Když už Ti tady do toho tedy kecám, tak jak podvozkově? Teď máš xdrive nebo klasiku?
cajik8

#19 Příspěvek od cajik8 »

Nemam xko mel jsem ho v trojce ale ted mam jen na zadek x uz jsem nechtel ale myslim spis pevnost na ceste jak je to tvrdsi atd vic mi to vyhovuje mozna je to tim co je na aute za kola gumy atd ale velikostne byly stejny..Ale nic velkyho spis ze mio proste sedlo bavo:)
cajik8

#20 Příspěvek od cajik8 »

Prosim nema nekdo zkusenost s tou panoramou nebo spis stresnim oknem? nemam cas zatim zajet na diagn. cim to muze byt nemel nekdo s tim problemy ze neslo otevrit?
Odpovědět