Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Záhadná kontrolka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
janbrasna

#1 Příspěvek od janbrasna »

Nedávno jsem se při jedné projížďce nechal trochu unést a pár desítek kilometrů jsem dal trochu na hraně… a pak mi přišlo, že čas od času (přetížení levo/pravo ale hlavně nahoru/dolu) na mě něco červeně bliká z přístrojovky. Měl jsem oči na silnici, takže to nemůžu říct na 100% ani nijak blíž popsat, ale zdálo se mi, že to je plná kontrolka (tj. žádná ikona, jen světýlko/tečka) zhruba v těch místech, kde jsem na příloze nakreslil kolečko — přímo nad horním BC. Nikde v manuálech jsem nenašel, že by tam něco mělo být. Bude někdo chytřejší než já a tuší co by tam mohlo být za kontrolku, nebo to byla jen chiméra? Díky.
Přílohy
e63cluster.png
e63cluster.png (171.07 KiB) Zobrazeno 1477 x
djpepo
Klubové ID: 2941

#2 Příspěvek od djpepo »

Kontrolka přetížení nad 5G to asi nebude, co? :roll:
gamers
Klubové ID: 96

#3 Příspěvek od gamers »

djpepo píše:Kontrolka přetížení nad 5G to asi nebude, co? :roll:
:D
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Chiméra to nebude, ale najít to taky nemůžu. Ale potvrzuji, že něco jako "drive carefully" nebo "vorsichtig fahren" se skutečně generuje v jednotce DSC a upozorňuje, že s podélným nebo příčným přetížením to už bylo nadoraz.
E30STORM

#5 Příspěvek od E30STORM »

kuwa to su stroje ty bawory kde se hrabou jiné auta !
janbrasna

#6 Příspěvek od janbrasna »

djpepo píše:Kontrolka přetížení nad 5G to asi nebude, co?
To mě nenapadlo! Hned volam do Mnichova, že jí mají rozbitou, podle akcelerometru to totiž nepřekročilo 1.5G, nějak jim to špatně počítá… (:)
starML píše:Chiméra to nebude, ale najít to taky nemůžu. Ale potvrzuji, že něco jako "drive carefully" nebo "vorsichtig fahren" se skutečně generuje v jednotce DSC a upozorňuje, že s podélným nebo příčným přetížením to už bylo nadoraz.
No prolez jsem teď všechny manuály všech modelů od ropy až po M jak v US tak EU specifikaci, a nikde nic. (Jen LCI modely tam mají diagramy Distronicu a LaneAssistu.) — Nedivil bych se, kdyby DSC hlásil nějaký extrém, mam totiž BMW Assist i s gyroskopem (v případě nehody posílá polohu auta ve všech osách, něco jako umělý horizont v letadlech ;D) a přecijen v bodě velkého +G a pak hned –G se gyro nachvíli setrvačností ocitne ve "volném pádu", těm momentům by to cca odpovídalo.

Být to jen něco takového, tak to asi čert vem. Spíš jsem se bál, aby to nebyla nějaká jiná chyba, které takové zacházaní a situace nevoní (ala třeba nějaký rozpojený kontakt, zmatený senzor, dobíjení, nějaká ŘJ…)
kubassszx

#7 Příspěvek od kubassszx »

No to přetížení G nevím ... co máš za BMW ? V GTR mi to ukazovalo přetížení v G příčné i podélné, ale tam to bylo fakt přetížení jako kráva v BMW nevím nevím
E30STORM

#8 Příspěvek od E30STORM »

A o kolik ma GTR vícě koní než nějaká nadupaná M3?
proti dnešní době je to staréGTR už tak možná pro ty hlupé amíky na letiště.
Jsi měl v GTR přetížení 10g to my víme tady všichni .
Asi proto ho už nemáš co..:-)
kubassszx

#9 Příspěvek od kubassszx »

E30STORM píše:A o kolik ma GTR vícě koní než nějaká nadupaná M3?
proti dnešní době je to staréGTR už tak možná pro ty hlupé amíky na letiště.
Jsi měl v GTR přetížení 10g to my víme tady všichni .
Asi proto ho už nemáš co..:-)
Není to jen o koních .. to co jsem měl měsíc k dispozcii já mělo 650 koní ... a to tvoje hloupé GTR roztrhne tvojí M3 jako malinu asi tak. Kdo s tím jezdil tak to moc dobře ví a uzná to ! A přetížení bylo cca 2,5 G pro tvoji informaci.

A staré GTR, které se vyrábí od 2009 ? Aha znalec ...
djpepo
Klubové ID: 2941

#10 Příspěvek od djpepo »

BMW Forever! :rock:
janbrasna

#11 Příspěvek od janbrasna »

kubassszx píše:No to přetížení G nevím
Nejde o G, ale o jeho setrvačnost. Představ si to asi tak jako držet v ruce ježka v kleci. Před horizontem spadne na spodek klece, nahoře na horizontu se zarazí o strop klece a pod horizontem ho to zase zatlačí na spodek… Tak nějak podobně to bude vyhodnocovat gyro senzor.
kubassszx píše:co máš za BMW ?
645Ci
kubassszx píše:V GTR mi to ukazovalo přetížení v G příčné i podélné
Ano, které na to má úmyslně displej ;] Kdežto já hledam jenom problém/chybu, co by se mi auto mohlo v těch podmínkách pokoušet sdělit ;))

Zbytek flamu M3 vs. GTR bych asi nechtěl dál rozvádět, jen…
E30STORM píše:A o kolik ma GTR vícě koní než nějaká nadupaná M3?
O hodně. Ale hlavně je to čtyřkolka, chová se úžasně. Někdy doporučuju vyzkoušet, je to dost fascinující a návykový. Letos už bylo chvíli počasí, tak jsem s nim pár koleček dal a hned jak budu mít nějaký další víkend čas tak se s ním zas musim vyrazit project po okruhu…
kubassszx píše:Kdo s tím jezdil tak to moc dobře ví a uzná to ! A přetížení bylo cca 2,5 G pro tvoji informaci.
Tyjo já si myslim, že 2.5 je hodně, to ten displej přehání… Já po pár kolech v AMG kolem 1.8 skoro omdlel ;D … A s M3 a 1M kolem Nürburgringu jsme nenaměřili víc než cca 1.6G a to už byl fakt strop co tam fyzicky šlo…

(Někdy schválně srovnam to co GTRko ukazuje na displeji s reálným akcelerometrem v dataloggeru, ale IMHO to trochu přehání…)

… nicméně bych se rád od GTR vrátil k tomu, jestli mě jen šálil zrak, nebo se už někomu něco takového taky povedlo, že mu E6x bramborák začal naznačovat, že už to trochu přehání ;] … Díky.
janbrasna

#12 Příspěvek od janbrasna »

Tak mi to nedalo a prosvítil jsem si přístrojovku baterkou, a co jsem tam nenašel… samozřejmě tam jedna ikonka a jedna kontrolka jsou:

Obrázek

Problém je jen jeden… Když jsem spustil KI test přístrojovky, tak se ani jedna z nich nerozsvítila… http://twitvid.com/embed.php?guid=7M3ZX

Má někdo tušení, co znamenají, a proč nejsou vidět v testu? Díky.
Don
Klubové ID: 1990

#13 Příspěvek od Don »

nikdy jsem ty budiky nemel rozebrane, ale rekl bych, ze to vpravo bude fototranzistor.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
janbrasna

#14 Příspěvek od janbrasna »

Že by to byl senzor přizpůsobování jasu iDrivu? (Ten jsem myslel že je spojený nějak se světelným senzorem nebo je někde kolem iDrivu, ne tady…) ~ No uvidíme, budu na něj zkoušet svítit nebo ho zastiňovat, jestli to bude něco dělat, díky za tip!
Odpovědět