Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Záhadná kontrolka
Nedávno jsem se při jedné projížďce nechal trochu unést a pár desítek kilometrů jsem dal trochu na hraně… a pak mi přišlo, že čas od času (přetížení levo/pravo ale hlavně nahoru/dolu) na mě něco červeně bliká z přístrojovky. Měl jsem oči na silnici, takže to nemůžu říct na 100% ani nijak blíž popsat, ale zdálo se mi, že to je plná kontrolka (tj. žádná ikona, jen světýlko/tečka) zhruba v těch místech, kde jsem na příloze nakreslil kolečko — přímo nad horním BC. Nikde v manuálech jsem nenašel, že by tam něco mělo být. Bude někdo chytřejší než já a tuší co by tam mohlo být za kontrolku, nebo to byla jen chiméra? Díky.
- Přílohy
-
- e63cluster.png (171.07 KiB) Zobrazeno 1485 x
To mě nenapadlo! Hned volam do Mnichova, že jí mají rozbitou, podle akcelerometru to totiž nepřekročilo 1.5G, nějak jim to špatně počítá… (:)djpepo píše:Kontrolka přetížení nad 5G to asi nebude, co?
No prolez jsem teď všechny manuály všech modelů od ropy až po M jak v US tak EU specifikaci, a nikde nic. (Jen LCI modely tam mají diagramy Distronicu a LaneAssistu.) — Nedivil bych se, kdyby DSC hlásil nějaký extrém, mam totiž BMW Assist i s gyroskopem (v případě nehody posílá polohu auta ve všech osách, něco jako umělý horizont v letadlech ;D) a přecijen v bodě velkého +G a pak hned –G se gyro nachvíli setrvačností ocitne ve "volném pádu", těm momentům by to cca odpovídalo.starML píše:Chiméra to nebude, ale najít to taky nemůžu. Ale potvrzuji, že něco jako "drive carefully" nebo "vorsichtig fahren" se skutečně generuje v jednotce DSC a upozorňuje, že s podélným nebo příčným přetížením to už bylo nadoraz.
Být to jen něco takového, tak to asi čert vem. Spíš jsem se bál, aby to nebyla nějaká jiná chyba, které takové zacházaní a situace nevoní (ala třeba nějaký rozpojený kontakt, zmatený senzor, dobíjení, nějaká ŘJ…)
Není to jen o koních .. to co jsem měl měsíc k dispozcii já mělo 650 koní ... a to tvoje hloupé GTR roztrhne tvojí M3 jako malinu asi tak. Kdo s tím jezdil tak to moc dobře ví a uzná to ! A přetížení bylo cca 2,5 G pro tvoji informaci.E30STORM píše:A o kolik ma GTR vícě koní než nějaká nadupaná M3?
proti dnešní době je to staréGTR už tak možná pro ty hlupé amíky na letiště.
Jsi měl v GTR přetížení 10g to my víme tady všichni .
Asi proto ho už nemáš co..
A staré GTR, které se vyrábí od 2009 ? Aha znalec ...
Nejde o G, ale o jeho setrvačnost. Představ si to asi tak jako držet v ruce ježka v kleci. Před horizontem spadne na spodek klece, nahoře na horizontu se zarazí o strop klece a pod horizontem ho to zase zatlačí na spodek… Tak nějak podobně to bude vyhodnocovat gyro senzor.kubassszx píše:No to přetížení G nevím
645Cikubassszx píše:co máš za BMW ?
Ano, které na to má úmyslně displej ;] Kdežto já hledam jenom problém/chybu, co by se mi auto mohlo v těch podmínkách pokoušet sdělit ;))kubassszx píše:V GTR mi to ukazovalo přetížení v G příčné i podélné
Zbytek flamu M3 vs. GTR bych asi nechtěl dál rozvádět, jen…
O hodně. Ale hlavně je to čtyřkolka, chová se úžasně. Někdy doporučuju vyzkoušet, je to dost fascinující a návykový. Letos už bylo chvíli počasí, tak jsem s nim pár koleček dal a hned jak budu mít nějaký další víkend čas tak se s ním zas musim vyrazit project po okruhu…E30STORM píše:A o kolik ma GTR vícě koní než nějaká nadupaná M3?
Tyjo já si myslim, že 2.5 je hodně, to ten displej přehání… Já po pár kolech v AMG kolem 1.8 skoro omdlel ;D … A s M3 a 1M kolem Nürburgringu jsme nenaměřili víc než cca 1.6G a to už byl fakt strop co tam fyzicky šlo…kubassszx píše:Kdo s tím jezdil tak to moc dobře ví a uzná to ! A přetížení bylo cca 2,5 G pro tvoji informaci.
(Někdy schválně srovnam to co GTRko ukazuje na displeji s reálným akcelerometrem v dataloggeru, ale IMHO to trochu přehání…)
… nicméně bych se rád od GTR vrátil k tomu, jestli mě jen šálil zrak, nebo se už někomu něco takového taky povedlo, že mu E6x bramborák začal naznačovat, že už to trochu přehání ;] … Díky.
Tak mi to nedalo a prosvítil jsem si přístrojovku baterkou, a co jsem tam nenašel… samozřejmě tam jedna ikonka a jedna kontrolka jsou:

Problém je jen jeden… Když jsem spustil KI test přístrojovky, tak se ani jedna z nich nerozsvítila… http://twitvid.com/embed.php?guid=7M3ZX
Má někdo tušení, co znamenají, a proč nejsou vidět v testu? Díky.

Problém je jen jeden… Když jsem spustil KI test přístrojovky, tak se ani jedna z nich nerozsvítila… http://twitvid.com/embed.php?guid=7M3ZX
Má někdo tušení, co znamenají, a proč nejsou vidět v testu? Díky.