Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 brzdova svetla

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
SEWAS-art

#1 Příspěvek od SEWAS-art »

Mam takovi problem, stale mi sviti brzdova svetla a vubec netusim cim by to mohlo byt. Mate stim nekdo zkusenosti nebo nejakou radu prosim. Predem vsem dekuji ;-)
E30STORM

#2 Příspěvek od E30STORM »

První bych se jen tak z prdele podíval na pojistku a pak bych se asi na 99% podíval na brzdový snímač :-)
SEWAS-art

#3 Příspěvek od SEWAS-art »

na brzdovej snimac sem koukal ale nevim jak na nem poznam ze je KO :-D a vypalena pojistka rozsviti svetla jo?
E30STORM

#4 Příspěvek od E30STORM »

tak třeba že ho budeš maškat místo nohy rukou a bude to něco dělat :-D , nebo to prostříkej kontoxem ( to je sprej na el.kontakty ) :-D a nebo vypoj drátky a zkus je spojit..
A nebo to raději hoď do servisu kamo :-DDD
SEWAS-art

#5 Příspěvek od SEWAS-art »

hele kdyz neumis poradit normalne a delas ze me blbce tak nepis ;-)
spinac je novej a svetla stale sviti, nevite tedy nekdo co stim? ;-) diky
jararak

#6 Příspěvek od jararak »

1, zbehni na diagnostiku, cez abs/dsc modul sa da merat poloha pedalu, teda mala by sa dat merat, ak nejde, je zly snimac, mohol si ho skurvit pri instalacii

2, odpoj kontakty, prepni si multimeter na odpor (ohm) a meraj za sucastneho stlacania, malo by to ubudat od 1 do skoro nuly
StepanMatl

#7 Příspěvek od StepanMatl »

A svítí i když máš zhasnutá světla? Lichtmodul u E39 tuším nahrazuje prasklou žárovku v koncových světlech brzdovkou...
Ale předpokládám že by sis všiml a palubní počítač by hlásil, že nesvítí zadní světla.
Diagnostika bude opravdu nejrychlejší.
SEWAS-art

#8 Příspěvek od SEWAS-art »

jo jo přesně tak svítí i když je mám vyplí ;-) nn žádnou chybu mi to nehlásí. Na diagnostiku už jsem se obědnal tak uvidíme, jinak on se ten spínač nějak instaluje? o_O
all

#9 Příspěvek od all »

1. pojistka F41 napájí brzdový spínač tak jí vyndej a uvidíš zdali světla zhasnou.

2. ze spínače na brzdovém pedálu vede slabej kabel modro/červený
napoj na něj multimetr a sešlapávej pedál..... musí se měnit podle toho jak šlapeš napětí na tom vodiči!

3. pokud bod dvě funguje po tom co bod jedna nefunguje odešla jednotka A3 licht modul :-)
Tu najdeš u spolujezdcových nohou na sloupku pod kastlíkem

Ze schéma zapojení je jasné že signál od spínače na brzdu jde do několika jednotek (abs a lsz a instrumenzal cluster....)
Odpovědět