Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Klepe při brždění

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
filini28

#1 Příspěvek od filini28 »

Zdravim.
Mam dotaz.Nasadil jsem 18 kola a na nich jsou no name pneu 235/40,ktere jeste neco odjedou,cca 4mm.
Jenze pri brzdeni ze 100km/h se mi mrska volant sem a tam,klepe se ze strany na stranu.
Kdyz vynecham predni kotouce a desky,taky novy tlumice a ze je auto po geometrii,je mozny ze treba alu by snesly prevazit v pneuservisu?Muzou byt na vine pneu?(Fortuna)
Nafoukano je 2,5.
Na predchozim voze jsem mel Contisportcontact3 a to bylo jiny kafco...
Raadii

#2 Příspěvek od Raadii »

Dělali mi tohle vůle v přední nápravě. Čepíky, stabilizační tyčky, utrženej silentblok...
filini28

#3 Příspěvek od filini28 »

To mam prave vse po kontrolach.....
Kdyz jsem auto koupil rekl si o vymenu vsech naplni,filtru a vse co je treba tak vymenit a zkontrolovat.Dal jsem za to 100 000 :roll:
Spis mam pocit ze to dela,co jsem dal letni,nekdy to neni tak hrozny.
Leda ze by dal nekdo predtim desky a nechal stary zvlneny kotouce,protoze tam jsou špalky...
No uvidime
E30STORM

#4 Příspěvek od E30STORM »

Tak dej zimaky , převaž ALU , jak to bude na zimních v klidu , víš že je problém jinde ne?!
keegan

#5 Příspěvek od keegan »

mě tohle dělaly probržděný gumy na předních kolech, házely na vejšku a než jsem na to přišel, zmršily mi i přední kotouče,co jsme dával nový :-( Takže pokud jseš si jistej,že je náprava OK, hoď kola na vyvažovačku a dívej se, jestli to někam nehází - mě prvně v jednom no name pneuservisu tvrdili, že jsou OK, vyvážený, byl tam mladej klouček, tak to neřešil a jak jsem dopadl :evil:
Marda

#6 Příspěvek od Marda »

A zimní kola byla menší? (lehčí). Jestli ano, tak to může být vůle v zavěšení, jak ti tady jiní radí, která se projeví právě po zatížení větším kolem. Nebo došlo ke změně rejdového poloměru...máš ET dle doporučení výrobce?
filini28

#7 Příspěvek od filini28 »

Jo zimaky se vsechny rovnaly, jsou to 16".
Et bude asi normalka, jelikoz by snesly podlozky.
Myslim ze človíček co mi auto daval do poradku by me upozorbil ze je to v neporadku. Je to profik,ma bmw servis, skvely pristup, odvedene vysledky a i cena 280/h myslim ujde. Podeziram pneu, uvidime, dekuju za reakce
rooc

#8 Příspěvek od rooc »

určitě bych zkusil to převážení a vůbec bych nepolemizoval jestli mi někdo něco řekl, nebo ne-...
Dandy33 Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Dandy33 Člen Klubu »

Ahoj já řešil to samý dvakrát nový kotouče převážit pneu a pořád při bržděni kolem stovky klepalo do volantu.Pomohlo až vyměnit zadní siloentbloky ramene,pak to dalo pokoj,ale špatně se to diagnostikuje.Několikrat zkontrolována přední osa u několika mechaniku a vždy OK.Tak asi tak zkus to pořadně prověřit. 8O
janbrasna

#10 Příspěvek od janbrasna »

Šitový gumy, blbě ojetý/obržděný/ožvejkaný, ještě nejlépe v kombinaci s replikami co se šišatí je cesta jak se přesně s tímhle prát pořad dokola ;) Většinou tohle vibrování 90–120kmh a na brzdách dělá házení nahoru/dolu, může to být cokoliv z toho co už tady zaznělo a nebo spíš kombinace víc faktorů (== jedno kurví druhé, třetí způsobuje výraznější čtvrté atp. …)
Odpovědět