Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak vyčistit řemen E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
soukupadam

#1 Příspěvek od soukupadam »

Zdravim ,

jak a čim vyčistim řemen? a čim ho pak nastříkat aby nepískal?

Děkuji
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pavel 528 »

soukupadam píše:Zdravim ,

jak a čim vyčistim řemen? a čim ho pak nastříkat aby nepískal?

Děkuji
koupit novej? :D
Sweden
Klubové ID: 2669

#3 Příspěvek od Sweden »

tak bohužel je to tak,ikdyž je novej tak může pískat,sám jsem se s tím nedávno setkal na bývalé E39,byl to řemen Contitech,už to prostě není co to bývalo.Sundal jsem ho,vyčistil tech.benzínem,koupil spešl sprej na pískání řemenů v domění že mám vyhráno,ale ejhle,po ujetí asi 100km opět nepříjemné popískávání,hlavně když to bylo studený.Naštval jsem se koupil origo. a contitech nechal jako rezervní co kdyby.Od tý doby byl pokoj.Jediný co ještě na ten contitech zabralo bylo klasický wédéčko nebo konkort.Ale nikdy to nemělo dlouhýho trvání... :wink:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jendix »

Sweden píše:tak bohužel je to tak,ikdyž je novej tak může pískat,sám jsem se s tím nedávno setkal na bývalé E39,byl to řemen Contitech,už to prostě není co to bývalo.Sundal jsem ho,vyčistil tech.benzínem,koupil spešl sprej na pískání řemenů v domění že mám vyhráno,ale ejhle,po ujetí asi 100km opět nepříjemné popískávání,hlavně když to bylo studený.Naštval jsem se koupil origo. a contitech nechal jako rezervní co kdyby.Od tý doby byl pokoj.Jediný co ještě na ten contitech zabralo bylo klasický wédéčko nebo konkort.Ale nikdy to nemělo dlouhýho trvání... :wink:
mě takhle pískal řemen od klimy.. ale jen asi první 2-3tis km po výměně.. pak se zaběhnul.. navíc pískal jen po startu.. pak se asi ohřál a byl klid.. možná je lepší někdy počkat, než se řemen zaběhne vúči řemenicim..
Sweden
Klubové ID: 2669

#5 Příspěvek od Sweden »

tak s tím jsem počítal tak 5tis.km,pak už mě to přestalo bavit,ale je to jak píšeš,dělalo to převázně studené nebo tak nějak polostudené,občas i zahřáté po ujetá třeba 200km :wink:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
beny-maser

#6 Příspěvek od beny-maser »

konkor nebo wédéčko je naprostá blbost a neodstraníš tím příčinu jen zmírníš příznaky. To že řemen píská znamená, že klouže na řemenici. Řemeny contitech nebudou nic moc, protože poslední dobou si na ně stěžovalo dost lidí. Pokud chcete radu tak řemen umít jarovou vodou,řemenice odmastit čističem brzd a pokud jejich povrch je dost jetý tak použít adhézní spej na řemeny Loctite
http://www.autokelly.cz/#|vGfhi9j8rlsG9 ... 1uonPRHrg=
soukupadam

#7 Příspěvek od soukupadam »

jo díky vyzkoušim, mě se na řemen dostal fridex když praskla expanzka, tak si myslim že je to tim. a dělá to jenom když je chladnější počasí
beny-maser

#8 Příspěvek od beny-maser »

tak to bych ho jenom sundal umyl jarovou vodou a řemenice čističem brzd,
soukupadam

#9 Příspěvek od soukupadam »

takže řemen to nejspíš nebude, píská to občas za studena, občas za tepla vždy najednom místě, dají se promazat nějak kladky?
beny-maser

#10 Příspěvek od beny-maser »

dají se vyměnit :wink:
Odpovědět