Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Problém s odvdušněním spojky BMW E34 525i Vyřešeno

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DestinyE34

#1 Příspěvek od DestinyE34 »

Ahoj,
špatně mi chodil spojkový pedál,když jsem ho prošlápl úplně,tak nešel hladce,asi od půlky celkové chodu. Tak jsem chtěl odvzdušnit spojkový váleček,četl jsem,že tam bývá špatná kapalina(opotřebovaná časem) taky že ano,tekla z tama tmavě šedé barvy,ale co mě trápí je,že se pedál sice vrátí nahoru,ale není v něm tlak. Jakobi si po odtečení trochy kapaliny nemohl přisát novou. :wink: a právě mě tlačí čas,za každý tip děkuji :D
ljakubicka

#2 Příspěvek od ljakubicka »

nejjednodušší věc, nasaď na odvzdušňovak hadičku a odvzdušni to samospadem, muže byt někde vzduchova bublina. a pokud už to dělalo před vyměnou jdi po spojkovym valečku u převodovky. ale podle toho co tu pišeš to vypada na hlavní spojkový válec, který ti saje luft...
pragdejf

#3 Příspěvek od pragdejf »

hlavni je naplnit nadrzku brzdovky az po okraj, privod pro spojku je relativne vysoko z duvodu, aby pripadna porucha spojkovyho systemu nevypustila zasobu brzdovky, ktera by pak chybela. pak staci ve dvou parkrat slapnout, odvzdusnit stejne jako brzdy. a pak naslapat, je to tak 20-30 slapnuti, nez se tam udela tlak. a nebo vyse zminenym samospadem, taky moznost, i kdyz nespolecenska, protoze na to staci jeden a neni pak duvod jit na pivo/zhulit pul krabky;-)
DestinyE34

#4 Příspěvek od DestinyE34 »

:lol: ciao. Právě jsem dokončil i ostatní věci na autě. Nakonec jsem našel na netu postup, kdy přes odvzdušňovák tlačíš kapalinu nahoru a to bylo nakonec i úspěšné,jen párkrát byla bublinka,že jsme museli sešlápnout jako brzdy a povolit odvzdušňovák,ale už je to okey...uff 8)
rooc

#5 Příspěvek od rooc »

Dej sem ten navod me to na e60 jee taky nahovno
Fatal Design
Klubové ID: 1036
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fatal Design »

Tak šup sem s tím návodem ...
DestinyE34

#7 Příspěvek od DestinyE34 »

Spojka se odvzdušňuje opačně než brzdy. Spojkový pedál nahoře- v normální poloze a dal jsem hadičku na odvdušňovák na válečku u převodovky. Jeden natlačil kapalinu a druhý povolil odvzdušňovák,než jsem zmizel tlak z hadičky tak odvzdušňovák znovu utáhnout a takhle dokud spojka není ok.

Měl jsem problém s tím,že jsem to dělal jen větší stříkačkou,nejlépe by bylo mít něco,co může v kuse natlačit třeba 1 deci kapaliny najednou,zamezí se možnosti natlačit do hadičky vzduch-omylem. A ještě jsem zkusil na závěr sešlápnout spojku a povolit odvzdušňovák a vyletěl vzduch,takže to tou stříkačkou není nic moc,ale spojka se podařila odvzdušnit.

Ještě doplním,že je třeba hlídat si kapalinu v nádržce,aby nepřetekla a nepotekla motor 8)
Odpovědět