Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW 530d rok 2005+

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Jendix »

mari píše:
Jendix píše:
mari píše:E60 i E61 jsou bixenon všechny ne? A když jsou natáčecí tak je vedle čočky nápis DYNAMIC něco.
ne ne.. na to pozor.. je dokonce verze e60 pouze s H7 žárovkama.. osobně jsem jich několik viděl (nejlepší je že prodejce - často turek - tvrdí že je to xenon :-D )

jinak předface je to tak jak jsem psal H7 lampy a pak Xenon (klasik, s natáčením a bi-xenon)

přičemž bixenon má pravděpodobně natáčení taky..
Jasná věc, že je i halogen, ale jakmile je to čočka, je to bixenon, jiný se tam nedávaly (alespoň u před faceliftu to tak je), pak už jde jen o to jestli jsou adaptivní (natáčecí) nebo ne. Koukni sem,máš tam 3 verze světel:
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E6 ... headlight/
Hmm. máš asi pravdu.. tady je o tom docela divoká diskuze :-D

http://www.e60-forum.de/thread.php?thre ... a81&page=1

I tak mi je to ale divný, ale asi to tak opravdu je. :-D
sonyk02

#42 Příspěvek od sonyk02 »

Díky za osvětu jak je to s těmi světly, ted ještě jak to nějak dobře poznat na autě co má za světla, s natáčením předpokládám že bude okolo čočky prázdný prostor pro natáčení, u normálního xenonu bude čočka na pevno.
mari

#43 Příspěvek od mari »

Asi sis to tu nepřečetl celý, natačecí maj vedle čočky nápis DYNAMIC .........
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Jendix »

Včera večer jsem se koukal na moje xenony a opravdu je to tak jak mari řikal, je to všechno bixenon. Je ale fakt, že na dálkový je hodně znát ta H7 žárovka.

Ještě se zeptám, pak ty světla pro e60, co maji čočky dvě? To je vlastně co? Tri-xenon ? :-D Nebo je ta čočka čistě jen pro H7 - jako je to např. u passata.
sonyk02

#45 Příspěvek od sonyk02 »

No když to mám dvě čočky tak ta druhá bude jak píšeš pro obyč žárovku, dnes už to má skoro každý auto takhle a vypadá to že to má xenony přitom obyč žárovka.

Další dotaz, jak moc vzácné je sehnat auto s vyhříváním předního skla, nebo je to podobné jako s Head-Up že se hůře shání takové auto?
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od PPetr »

Nee po FL je ta vnitřní čočka pouze pro denní svícení popř. je tam zabudováno světlo do zatáčky. Ale při světelný houkačce i při dálkovejch se ti rozsvítí popř. přepíná pouze ten bixenon...
Odpovědět