-------------------------------------------------------------------------
Ještě donedávna jsem chtěl koupit audi A6, byl o tom naprosto přesvědčený a možná i měl trochu odpor k bmw, ani nevím proč, ale 4 kruhy pro mě byla jasná volba.
Jenže to jsem se vám takhle nedávno projel v pár "baworácích"

TEDY JSEM VÁS, ZKUŠENÉ UŽIVATELE BMW CHTĚL POPROSIT POMOCT MI S VÝBĚREM BMW ŘADY 5, PROPRAT TO TU NĚJAK OD ZÁKLADU, JAKÝ VYBRAT MOTOR, VÝBAVA A JEJÍ OZNAČENÍ, JAK OVĚŘIT REÁLNÉ KM, KDE KOUPIT ATP.
Mám tak trochu předběžně vybráno

- BMW 530d/535d rok 2005+ nooo a tak bych se hned na začátek zeptal, jak je to s rozdíly těchto modelů, 535d má dvě turba? Koukal jsem do specifikací a je výkonější, o cca 0,5s rychlejší z 0 na 100, stejná "omezená" maximálka a o něco málo vyšší spotřeba? Říkám si, jestli vzhledem k pravděpodobnosti a nákladnosti řešení případné závady nebude lepší zvolit turbo jedno oproti dvěma? :-p
- Jak se označuje pětková řada v plné výbavě? Je to futura? - někde jsem to viděl, četl pravděpodobně někde iü inzerátu, ale ověřeno to nemám. Co všechno ta plná palba obsahuje, kdy se do pětky začal dávám headup display a startování tlačítkem? Co jsem si všimnul, tak od roku 2008 má pětka ten luxusní joystick v podobě řadicí páky, je tak?
- nooo a taky možná nejdůležitější téma a to, jakou obecně životnost tenhle model má, "kolik km vydrží" (motor, turba, převodovka, podvozek obecně) kdy je prostě potřeba do vozu zasahovat razantním financováním? Když se nebudeme bavit o běžných servisních intervalech a úkonech s nimi souvisejícími "olej, filtry, rozvody, destičky atp." Co jsem projížděl mobile.de tak tam je na výběr opravdu spousta, za dobré peníze a ty auta mají nejspíš i reálné kilometry, myslím, že v Německu se tolik nestáčejí protože je tam plno inzerátů kdy tyhle auta mají 250tis. i více kilometrů. Myslíte že i takové auto je vhodné koupit? Vždycky jsem byl přesvědčenej, že jak to jde přes 200tis. auto se mi rozsype pod rukama, ale chápu že tady se bavíme o BMW!
Předem děkuji každému kdo se do této diskuze zapojí, moc mi tím pomůžete se správně rozhodnout a myslím že nejen mě, bude zajisté víc takových uživatelů jako jsem já. Kde jinde hledat lepší pomoc než na takovýchto fórech.
Díky![/b]