Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 na sněhu? Poznatky
čili to neudělám nikdy...teď jsem jezdil s novou a6 a 4x4 dobrá max na rozjezd nebo do kopce pokud jedete pod plynem a zatočíte auto jede rovně....prostě děs....jak jsem už psal nahoře bydlím na horách a ani s mercedesem ano s bmw jsem problém nikdy neměl...a ta jízda po tom sněhu mě baví mnohem víc
-
- Kontaktovat uživatele:
No jo ale nemůžeš srovnávat Quatro s Xdrive. Můj otec má mého starého passata (rok 03) a tam byl klasický thorsen 50:50 = stálé 4X4, žádný haldex. a musím uznat že mi trvalo sakra dlouho než jsem se s tím autem naučil jezdit... X drive který znám z X5 mi vyhovoval víc, tam jsou líp ty poměry a hlavně se mění v závislosti na prokluzu popř trakci atd včetně natočení volantu. Takže za mě bych se tomu opravdu nebránil a věř mi že utrhnout 4 kola do řízenýho smyku je taky prdel, ale chce to fakt hooodně cviku než opustíš prázdné parkoviště...
Mám 530dA E39 - mé první BMW ... radost z jízdy v zimě nepopsatelná, když jsem rozjetý, vyjedu vše, jakmile jsem ale nucen zastavit a poté se znovu rozjet, je problém...Mnohdy ani vypnutí elektroniky nepomáhá.
Naposledy problém na benzince, kdy jsem se nemohl dohrabat ke stojanu, protože sem musel zastavit kvulí velmi spěchající řidičce...Možná, že kdyby to auto nebylo tak nízké....
ale i tak je radost jezdit s BMW
. Ale nejlepší auto na zimu bych řekl FAVORIT či FORMAN - s tím jsem odjezdil několik zim a musím říct, že jsem vyjel vše, kde sjem se potřeboval dostat. Nejhorší co jsem v zimě měl byl Passat PD TDI s velkým čipem. Díky znatelnému turboefektu jsem vyjel MÁLO....Pod 2tis ot/min auto nejelo, nad 2tis ot/min naopak pralo jak blbé :/, s ASR se jezdit nedalo, ale bez taky ne 
Naposledy problém na benzince, kdy jsem se nemohl dohrabat ke stojanu, protože sem musel zastavit kvulí velmi spěchající řidičce...Možná, že kdyby to auto nebylo tak nízké....
ale i tak je radost jezdit s BMW