musím se podělit o zážitek. Minulý týden jsem se vezl jako spolujezdec na zadní sedačce ve VW Passat minulé generace, tedy B6, v karoserii kombi, 2,0 tdi 103kW DSG, normální podvozek, tedy žádnej sportovec, ale všeobecně chválené auto, které je obecně považováno za příslušníka přinejmenším top 3 managerských vozidel jak kvalitou tak komfortem. R.V. 2006 najeto cca 220 tis km.
Já jsem si stále stěžoval na to, že moje E39 na mpaket podvozku a najetýma 312tis km je tvrdá. Takže po zkušenosti s pašíkem musím pochválit E39 za komfort, jaký mi poskytuje. Je neuvěřitené jakým způsobem v porovnání s pašíkem tlumí příčné nerovnosti. Tam kde moje E39 jemně utlumí hrb tam pašík TVRDĚ přenese ránu na zadní nápravu. Rána je zvukově dobře utlumená, ale tělo poskočí jak svině. Vezl jsem se na zadní sedačce a teda komfort proti E39 NULA, NULA, NULA! To, že je neustále slyšet rachtání TDI mi kupodivu nevadilo, ale proti "ševelení" 530D je to samo nebe a dudy.
No nic no, jen jsem si chtěl pogratulovat, že mám vcelku komfotní auto a že už mu nebudu nadávat za tvrdost podvozku.
PS: ten pašík má pravidelný VW servis a má tlumiče, na kterých najel něco přes 40 tis. km.
Tož si myslím, že pašík dobrý auto, ale jen dobrý