Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 m-paket komfort porovnání s Passatem

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Dettektorr

#1 Příspěvek od Dettektorr »

Zdar kamarádi,

musím se podělit o zážitek. Minulý týden jsem se vezl jako spolujezdec na zadní sedačce ve VW Passat minulé generace, tedy B6, v karoserii kombi, 2,0 tdi 103kW DSG, normální podvozek, tedy žádnej sportovec, ale všeobecně chválené auto, které je obecně považováno za příslušníka přinejmenším top 3 managerských vozidel jak kvalitou tak komfortem. R.V. 2006 najeto cca 220 tis km.

Já jsem si stále stěžoval na to, že moje E39 na mpaket podvozku a najetýma 312tis km je tvrdá. Takže po zkušenosti s pašíkem musím pochválit E39 za komfort, jaký mi poskytuje. Je neuvěřitené jakým způsobem v porovnání s pašíkem tlumí příčné nerovnosti. Tam kde moje E39 jemně utlumí hrb tam pašík TVRDĚ přenese ránu na zadní nápravu. Rána je zvukově dobře utlumená, ale tělo poskočí jak svině. Vezl jsem se na zadní sedačce a teda komfort proti E39 NULA, NULA, NULA! To, že je neustále slyšet rachtání TDI mi kupodivu nevadilo, ale proti "ševelení" 530D je to samo nebe a dudy.

No nic no, jen jsem si chtěl pogratulovat, že mám vcelku komfotní auto a že už mu nebudu nadávat za tvrdost podvozku.

PS: ten pašík má pravidelný VW servis a má tlumiče, na kterých najel něco přes 40 tis. km.

Tož si myslím, že pašík dobrý auto, ale jen dobrý :-)
sxko

#2 Příspěvek od sxko »

Ja mam 530d e39 tour 142kw a jine auto nechci.Mel jsem moznost se svezt par autama,ale s porovnanim moji 530 jsou to srace.Ja jsem uuuplne spoojenej.Nejvic se mi libi jak clovek nepozna ze jede 150km/h.V aute panuje naprosty klid nic nerachta nevrze.A tro musim podotknout ze auto je z roku 2002 takze zadnej mladik :wink:
aristoloser

#3 Příspěvek od aristoloser »

taky souhlas,vždy ,když se svezu skoro čímkoliv jinným,přestávám se rouhat a hanit svou e39....naposledy golf plus ,model 2009 ropochrocht :twisted:
sxko

#4 Příspěvek od sxko »

Driv jsem byl uplne hotovej s vw koncern,ale jak jsem zkusil bmw tak mam jasno!! :wink:
Dettektorr

#5 Příspěvek od Dettektorr »

ani jsem nečekal tolik reakcí. Přidám ještě 2 další zkušenosti čerstvé teda. Citroen C5 předchozí generace FL rv 07 tuším. 2.0 hdi 110 kw kombi 6 st manuál na vzduchu. Najeto 180 tis. No čekal jsem že nepoznám kde je díra ale ouha zas takovej samet to nebyl a že bych byl ochoten měnit tak ani omylem. Druhej byl citroen C 4 grand picasso 1.6 hdi automat s řazením pod volantem plná výbava. Tady bych měnil určitě protože pro rodinu prostor jak kráva a pohodlné mega moc. Jen by mě brzo sralo že to nejede. A jinak se čas od času vozím s kamarádovou A8 4.2 quatro na vzduchu a to je moc hezky. Když to všechno sesumíruju tak u mě vyhrává E66 740d. Píšu z mobilu tak sorry za překlepy.
sxko

#6 Příspěvek od sxko »

Nejlepsi natom je ze kdyz se tyhle me zkusenosti nekde skusim vypustit tak od vetsiny lidi slysim nooojooooo baworak!!!Nato ma jen nekdo!!!To viiis ten je nejlepsi!Nejlepsi natom je ze jsou to lidi ktery si koupily fabii za skoro 200tisic se savlema a pomalu bez centralu a ja mam pekne pohodlne auto za 130tisic! :D Nemam k tom co rict.Stalo se vam to nekdy nekde??
Dettektorr

#7 Příspěvek od Dettektorr »

No tohle se mi nestalo, ale zase si lidi myslej, že sem světskej a cikán a mafián a dealer a kde co, no mam v piči šecky jak by řek Král. Jinak rozumím lidem, který koupěj nový auto, např. moje babi s dědou NIKDY neměli jiný auto než nový, holt řezníci no a vždycky říkali, že jedině nový a nikdy jinak :lol: A jediný na co teď babi nadává, když se mnou jede, je to, že kára je nízká a blbě se jí z toho leze, jinak, když sem ještě jezdil plackou, tak nadávala eště víc. Zas é ale chválí pohodlí při jízdě, ticho, pocit bezpečí a hezkej interier. No a uznává, že i ojetý auti může bejt kvalitní a hezký. Jinak netvrdim, že tahle kára je to osudový co mě potkalo, ale zatím je to auto, který mě baví asi nejvíc ze všech. Jinak mít 2,5 mega tak neváhám ani vteřinu a poslední sedma to jistí.
sxko

#8 Příspěvek od sxko »

Tak zatim muj sen je e60 530d tour!Jj stim vylejzanim z auta to potvrdim i me se nekdy leze blbe z auta ptz lezes nahoru.Tak az nebudu moc vylejzat tak x5 to jisti... :P Dobre tak starsi lidi kdyz si koupi novy auto za 250tisic to chapu,ale kdyz mi tipek co je mu 35 tvrdi ze je to nejlepsi auto tak to jsem ztoho rozsekanej!!Muj znamej ma chevrolet aveo 1.2i a podle nej nema auto konkurenci!!Tuhle byl na garancce v cb. a mel tam zkusebni jizdu s cruisem a ptal jsem se ho jak to jede a on mi jednoduse odvetil:No jako krava dyt to je obsah 1.6i!!!!!! :D :D :D Ma se cenusnim o necem dohadovat? :wink:
Dettektorr

#9 Příspěvek od Dettektorr »

Nemá se cenu o tom s nim vůbec bavit, to je fakt, protože nemá soudnost. Paradoxně v rodině jsme měli 5 Daewoo/Chevroletů od nova a kromě vyšší spotřeby to byly a jsou dobrý auta, ale bohužel jen dobrý a platilo u nich value for money, tehdá jsem přestal chápat lidi, kteří kupovali z mého pohledu předraženej koncern, protože objektivně byl chevrolet sice kvalitativně horší, ale ne o takovej řád, o kterej je koncern dražší (snad jsem to napsal srozumitelně). Nicméně tatík teď brázdí rok v Cruzovi 2,0 nafta 120 kw 6st automat nejdražší provedení a nadává jen na to, že je to malý. Takže u něj bude letos nový malibu no a cruze asi podědí moje drahá manželka. Jinak já se s tím Cruzem čas od času svezu a celkem se mi líbí, že to jede jak RS Octavia v dieslu a je v něm nepopsatelně větší ticho a pohodlí než v Oktávce, to je prostě fakt. Když k tomu připočtu fakt, že je to auto o nějakejch 350tis levnější, tak mu odpustím i ty menší sedačky a jednozonovou klimu, naopak zase jeho origo navigace je jedna z těch nej, který znám. Jinak jako top vestavěnou navi považuju Carminat od frantíků. Mj. se mi u Cruze líbí počalouněná přístrojovka, vypadá to pěkně a hezky se na to šahá. ale co Báwo je Báwo pičo a proto vivat BMW.
Mil530d
Klubové ID: 2959

#10 Příspěvek od Mil530d »

Se vším tady souhlasím, za svůj život jsem toho řídil celkem dost, taky jsem bývalým tvrdohlavým zastáncem koncernu, ale teď vím, že to bylo způsobeno nevědomostí. Svezl jsem se v BMW a celýho mě dostalo.
142 kW za 5,7 - 7,5 l/100km, krásný svezení a hromada dalšího mluví za vše.
Lituji všech co vyhazují přes 200tis za dvojkovy oktávky, ktery nejednou, jsou škaredy a kradou se jak na běžicim páse...
Ale buďme rádi že takoví jsou, kdyby to všichni brali jak my, tak jsme zas jenom jedni z mnoha. Třeba z mýho okolí nikdo nic takovyho nemá, jenom když je vozim, tak nechápou.
A to si stačí přečíst pár recenzí.
Buďme rádi...
bibikuba

#11 Příspěvek od bibikuba »

mám E 39 Tour Mpodvozek zadek Nivo 17 kola a mě to přijde tvrdší :wink: oproti jiným ale pořád super komfort-myslím tomu hodně pomáhá že naše káry mají fakt dobré odhlučnění..
sxko

#12 Příspěvek od sxko »

Mil530d:Doprd... muzes mi vysvetlit tu spotrebu?Ja to proste nechapu!!Ted jezdim ve meste jenom a mam tam 9,9l/100km 8O 8O 8O
Couloo

#13 Příspěvek od Couloo »

Tak můj kolega si koupil nový SUPERB 2.0tdi 125 kw kombi za něco málo přes 1mil korun v plný palbě a mému E39 530d tour se jen smál a nazíval ho B A B I N O U. Jen však do té doby, než se v tom svezl.Pak mu docela upadl úsměv a řekl. No jo no je vidět, že i když je to 10 let staré auto tak je tam poznat, že BMW je prostě BMW a je někde jinde.A jak krásně přede ten 6ti hrnek.A po půl roce ježdění v SUPERBU ho to auto už přestalo bavit a tak to dal ženě a koupil si novou X3 a při jízdě se mu na tváři opět objevil úsměv. :-)))
Don
Klubové ID: 1990

#14 Příspěvek od Don »

tahle znacka lidi hodne stve a kor ceske komunisticke zakomplexovane skodovkare. kdyz jsem auto koupil, dokonce se nekolik lidi se mnou prestalo v praci bavit a byli nastvani jak "s". jsou to sice "znalci" co nemeli v ruce nic jineho nez "tédéí", ale vedeli presne co jsem si mel koupit. sluzebaky jsem mel vychcavky v nekolika variantach I i II a jsou to hrozne hlucny a nepohodlny zidle. tyden pote co jsem to koupil mi to hned nekdo pred barakem objel klicem a skoro kazdy tyden se me nekdo skodolibe pta jestli uz se mi na tom neco vys... a jak to bylo urcite drahe.

mimo to e39 mam tri roky a za tu dobu nejel jen jednou - palivove cerpadlo 2k i s praci. ostatni penize co mam davam do mazleni interieru a vybavy.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
SEMRY
Klubové ID: 2429
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od SEMRY »

Nevim nevim s tim komfortem, s Passatem to nemůžu porovnat ale E60 je sakra tvrdý auto (s Mpacketem) a komforní rozhodně není. Pohodlí nabízí Mercedes, naposledy jsem jel v současném éčku na vzduchu a je to skutečně jiná liga. Pak samozřejmě taky záleží na velikosti kol a profilu gumy. Na současných zimních 17tkách se to dá, na letních 18 runflatech je to solidní kostitřas, vpředu sedačky poberou hodně, ale pro cestující vzadu to na dlouhé cesty prostě není (a taky to od toho nečekám)
Don
Klubové ID: 1990

#16 Příspěvek od Don »

tak taky mluvis o e60, m podvozku a rf gumach. silena kombinace :) vubec se nedivim, ze ti nepripada pohodlne.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
PearlJam

#17 Příspěvek od PearlJam »

O tom, ze BMW je skvele auto svedci i to, ze v Nemecku se proda rocne cca 250 az 300 tis. novych BMW, v Cechach 3000 ks. Sice je Nemecko 8x vetsi na pocet obyvatel, kteri maji vetsi kupni silu, ale i tak je to o necem jinem. Kdo jednou usedne do BMW uz ho jen tezko meni za jinou znacku.
SEMRY
Klubové ID: 2429
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od SEMRY »

Don píše:tak taky mluvis o e60, m podvozku a rf gumach. silena kombinace :) vubec se nedivim, ze ti nepripada pohodlne.
39tku znám, sedan mi přišel o poznání komfortnější, kombi s tou nápravou s měchy celkem dost mlatí, plavná jízda to tedy moc nebyla. Záleží taky asi dost na stavu podvozku. Jinak z RTF máš pravdu, je to šílenej vynález, nikomu bych to nedoproučil, absolvoval jsem cestu do Sofie a v někerých místech na dálnici jsem E60 nemohl udržet v rovině při 120km/h. Ale na kvalitním asfaltu je to radost řídit, podvozek předvádí neuvěřitelné věci.
Couloo

#19 Příspěvek od Couloo »

Já mám E39 tour s m-podvozkem a ještě jsem dal na předek sport.pružiny a kola BBS 18´ a můžu řict že je to fakt pohoda.Čekal jsem to o dost tvrdší. Před 2 měsíci jsem koupil E60 sedan s normál podvozkem a origo 17´ kolama a to je kurevsky o dost tvrdší než E39 ale to mě neva.I tak mi dělá jen radost.Když jsem si v roce 2002 dovezl moje první BMW 325 TDS tour které bylo na předek rozbité a dával jsem ho do kupy cca 6 měsíců tak od té doby jsem nechtěl jinou značku. Pak jsem sice jezdil 2 roky v SUPERBU ale to jen proto, že jsem chtěl nové auto a na nové BMW jsem neměl. Pak jsem to prodal a šel opět do BMW.Pak jsem byl opět zpokojený řidič.
berkelay
Klubové ID: 1823

#20 Příspěvek od berkelay »

v časopise BMW Revue byla recenze E60 a v jedné pasáži bylo porovnání s E39. V ní se psalo, že E60 nemá tak dobré vyvážení komfortního a přitom sportovního podvozku jako to bylo v E39. E60 je prostě více uskákanější a musí se více "řídit". Není v ní takový pocit drahé a kvalitní "hmoty" jako v předchozím modelu. E39 prostě nabízí více komfortu a lepší vedení než E60.
Škoda, že těch dobrých kusů E39 stále více ubývá. Co tak kolem sebe koukám, tak jsou všechny v žalostném stavu před smrtí.
Odpovědět