Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

parkovací asistent e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
cabatomas

#1 Příspěvek od cabatomas »

Zdravim,nějak mi poslední dobou na moji 530d začal zlobit parkovací asistent,bliká a přerušovaně pípa,někdy funguje normálně,ale zničeho nic třeba zase druhej den nejde...Nevíte někdo,co stym?Může tam být nějáký špatný kontakt?Díky
corle

#2 Příspěvek od corle »

taky se mi to stalo. Záleží odkud ti to pípá. Pokud ze předu, tak to může být špatný kontakt na čidlu, nebo i čidlo. Pokud to pípání je ze zadní části je to to samé,ale týká se to zadních čidel. Konektor na čidla se dá koupit v BMW a stojí 50,-Kč (samotný konektor). Čidlo stojí cca 2.500,-Kč. Jinak diagnostika přesně řekne co je špatně.
leondm

#3 Příspěvek od leondm »

Kdyz ke kazdemu cidlu das ucho tak slysis ze potichu tikaji a to ktere netika je bud spatne,nebo ma saptny privod(poruseny).Ja to resil tak,ze jsem cidla menil mezi sebou a zjistil jsem ze cidla byly ok,ale kabel byl skriplej,tak jsem ho opravil a opet to funguje uz asi 3 roky ok.
corle

#4 Příspěvek od corle »

někde jsem tu četl, že poslouchat ty čidla není stoprocentní? Když se to stalo mě tak jsem taky nic neslyšel a přesto čidla špatná nebyla. Možná záleží na tom jaká jsou. Viděl jsem dva druhy. První klasika kroužek, druhý taky kroužek, ale v středu jakoby nedodělaná osmička.
cabatomas

#5 Příspěvek od cabatomas »

Díky za rady zkusim se mrknout na kabely a proházet čidla,už to nejde vubec,bliká a občas přerušovaně zapípa jako s přístrojovky nebo zapředu...
corle

#6 Příspěvek od corle »

tak to jsou přední. Občas se stane, že nějaký kabel někde uhnije, nebo se ukroutí. Ale bylo mi řečeno, že přední čidla se zadníma zaměnit nejdou, tak je musíš proměřit.
cabatomas

#7 Příspěvek od cabatomas »

A dá se tam nějak dostat bez demontáže nárazníku?
corle

#8 Příspěvek od corle »

Samozřejmě. Vem plochý šroubovák a lištu s čidly pěkně vyloupneš ven. Začni u SPZ půjde to líp, protože lišta je na svém konci v boku nárazníku zasunutá.Zkus to jemě ať si nepoškrábeš lak. Zacvakávací kolíčky jsou u každého čidla, ale jakmile povolí jeden, tak to jde dobře. Pozor kabely od čidel mohou být krátké, takže to moc netahej. Z druhé strany lišty je čidlo přichyceno v takové zacvakávácí příchytce. Vycvakni ji a lištu sundáš.
Hubajz

#9 Příspěvek od Hubajz »

Mě ted taky jedno čidlo odešlo. Zadní uprostřed.Mam touring a šahl jsem tam zespoda rukou pod nárazníkem ...a odpojil, připojil ... a zdá se že jen špatný kontakt..nevím. Ještě to musim pořadně prozkoumat. Dělal jsem to jen na parkovišti.
Jak se vůbec čidlo podělá?... je samo o sobě opravitelné, nebo se musí měnit?
jararak

#10 Příspěvek od jararak »

ja mam s tym problem tiez, nejdu mi predne senzory, avsak cez diagnostiku mi neukazuje nic na zadnych snimacoch ktore piskaju, ale predne snimace ukazuju vzdialenost.
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Achilles_Warrior »

corle píše:taky se mi to stalo. Záleží odkud ti to pípá. Pokud ze předu, tak to může být špatný kontakt na čidlu, nebo i čidlo. Pokud to pípání je ze zadní části je to to samé,ale týká se to zadních čidel. Konektor na čidla se dá koupit v BMW a stojí 50,-Kč (samotný konektor). Čidlo stojí cca 2.500,-Kč. Jinak diagnostika přesně řekne co je špatně.

Ahoj, mel jsem stejny problem, odeslo mi jedno predni cidlo a menil jsem ho, stalo me 1000,- takze 2500,- urco ne. Spravne by to melo fungovat tak, ze pokud nefunguje jedno tak system odstavi vsechny, aby se clovek nahodou nespolehal na cidlo, ktere nefunguje. Kazdopadne diagnostika ukaze presne ktere cidlo nefunguje (u me to aspon tak bylo).
Hubajz

#12 Příspěvek od Hubajz »

Achilles_Warrior píše:
corle píše:taky se mi to stalo. Záleží odkud ti to pípá. Pokud ze předu, tak to může být špatný kontakt na čidlu, nebo i čidlo. Pokud to pípání je ze zadní části je to to samé,ale týká se to zadních čidel. Konektor na čidla se dá koupit v BMW a stojí 50,-Kč (samotný konektor). Čidlo stojí cca 2.500,-Kč. Jinak diagnostika přesně řekne co je špatně.

Ahoj, mel jsem stejny problem, odeslo mi jedno predni cidlo a menil jsem ho, stalo me 1000,- takze 2500,- urco ne. Spravne by to melo fungovat tak, ze pokud nefunguje jedno tak system odstavi vsechny, aby se clovek nahodou nespolehal na cidlo, ktere nefunguje. Kazdopadne diagnostika ukaze presne ktere cidlo nefunguje (u me to aspon tak bylo).

Ano odstavy všechny...ja to opravoval včera a doma na dvorku...poslechneš čidlo které netiká...nejdřív zkontroluješ kabeláž a pak až bych řešil diadnostiku.Já ten kabel měl dobrý, ale někam tam natekla voda a pak to blblo...vyčistil a nekolirat zapojil a rozpojil kontakt k čidlu ...pak dobrý.Prostě to neuspěchat.
cabatomas

#13 Příspěvek od cabatomas »

Tak sem to dneska taky konečně rozebral a jedno přední čidlo mi netiká a nejspíš mam i mrdu někde v kabelech,připojil sem na ten kabel,kde bylo to špatný čidlo,jiný čidlo,který na jiným kabelu normálně tikalo a nic,takže fakt nevim co ted stym,nevíte někdo kam to všechno vede?
nuny

#14 Příspěvek od nuny »

Hubajz napsal:...poslechneš čidlo které netiká... 8O
Já po zařazení spátečky (e39 kombi-čidla jen v vzadu) 5ti vteřinové pípnutí, ale pak utichne a neděje se nic, tedy žádné tikání ani něco podobného :roll: Nemůže být špatný modul PDC 66216900270 ?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=05&hl=1
Díky za typy :wink:
Jindriseek1

#15 Příspěvek od Jindriseek1 »

Mě to dělá přesně stejně. Dám R a 5s. pííííp a pak nic. Diodka bliká. Ale já vím,že mě nejde jedno čidlo. (netiká) Myslím,že tím dlouhým pípnutím tě upozorní,že je zrada.
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Jindriseek1 píše:Mě to dělá přesně stejně. Dám R a 5s. pííííp a pak nic. Diodka bliká. Ale já vím,že mě nejde jedno čidlo. (netiká) Myslím,že tím dlouhým pípnutím tě upozorní,že je zrada.

Presne tak, dlouhé pípnutí a blikající dioda značí poruchu systému, i kdyby nefungovalo jen jedno cidlo
nuny

#17 Příspěvek od nuny »

Klucí, to jsem pochopil :wink: ale znova píšu, jak zjistím, které je špatné, když mě nic "netiká" :roll:
Díky za odpověď
e155

#18 Příspěvek od e155 »

Když zamáváš před čidlem rukou, tak nic? Ani jedno? Nevím, jak je to před FL, u FL kdyź mi nefungovaly dvě čidla, tak ostatní snímaly, takže se to určilo hodně snadno :) A čidlo na ebay do 1000 Kč včetně pośtovného.
nuny

#19 Příspěvek od nuny »

Díky za námět, ale já mám před FL, právě, že se mi nechce kupovat snímače, když nevím určitě jestli jsou špatný nebo ne?
e155

#20 Příspěvek od e155 »

Jasný, právě nevím, jak to u před FL funguje.
Odpovědět