Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
parkovací asistent e39
-
- Klubové ID: 1640
taky se mi to stalo. Záleží odkud ti to pípá. Pokud ze předu, tak to může být špatný kontakt na čidlu, nebo i čidlo. Pokud to pípání je ze zadní části je to to samé,ale týká se to zadních čidel. Konektor na čidla se dá koupit v BMW a stojí 50,-Kč (samotný konektor). Čidlo stojí cca 2.500,-Kč. Jinak diagnostika přesně řekne co je špatně.
-
- Klubové ID: 1640
Samozřejmě. Vem plochý šroubovák a lištu s čidly pěkně vyloupneš ven. Začni u SPZ půjde to líp, protože lišta je na svém konci v boku nárazníku zasunutá.Zkus to jemě ať si nepoškrábeš lak. Zacvakávací kolíčky jsou u každého čidla, ale jakmile povolí jeden, tak to jde dobře. Pozor kabely od čidel mohou být krátké, takže to moc netahej. Z druhé strany lišty je čidlo přichyceno v takové zacvakávácí příchytce. Vycvakni ji a lištu sundáš.
-
- Klubové ID: 3184
Mě ted taky jedno čidlo odešlo. Zadní uprostřed.Mam touring a šahl jsem tam zespoda rukou pod nárazníkem ...a odpojil, připojil ... a zdá se že jen špatný kontakt..nevím. Ještě to musim pořadně prozkoumat. Dělal jsem to jen na parkovišti.
Jak se vůbec čidlo podělá?... je samo o sobě opravitelné, nebo se musí měnit?
Jak se vůbec čidlo podělá?... je samo o sobě opravitelné, nebo se musí měnit?
-
- Klubové ID: 2036
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mel jsem stejny problem, odeslo mi jedno predni cidlo a menil jsem ho, stalo me 1000,- takze 2500,- urco ne. Spravne by to melo fungovat tak, ze pokud nefunguje jedno tak system odstavi vsechny, aby se clovek nahodou nespolehal na cidlo, ktere nefunguje. Kazdopadne diagnostika ukaze presne ktere cidlo nefunguje (u me to aspon tak bylo).corle píše:taky se mi to stalo. Záleží odkud ti to pípá. Pokud ze předu, tak to může být špatný kontakt na čidlu, nebo i čidlo. Pokud to pípání je ze zadní části je to to samé,ale týká se to zadních čidel. Konektor na čidla se dá koupit v BMW a stojí 50,-Kč (samotný konektor). Čidlo stojí cca 2.500,-Kč. Jinak diagnostika přesně řekne co je špatně.
-
- Klubové ID: 3184
Ano odstavy všechny...ja to opravoval včera a doma na dvorku...poslechneš čidlo které netiká...nejdřív zkontroluješ kabeláž a pak až bych řešil diadnostiku.Já ten kabel měl dobrý, ale někam tam natekla voda a pak to blblo...vyčistil a nekolirat zapojil a rozpojil kontakt k čidlu ...pak dobrý.Prostě to neuspěchat.Achilles_Warrior píše:Ahoj, mel jsem stejny problem, odeslo mi jedno predni cidlo a menil jsem ho, stalo me 1000,- takze 2500,- urco ne. Spravne by to melo fungovat tak, ze pokud nefunguje jedno tak system odstavi vsechny, aby se clovek nahodou nespolehal na cidlo, ktere nefunguje. Kazdopadne diagnostika ukaze presne ktere cidlo nefunguje (u me to aspon tak bylo).corle píše:taky se mi to stalo. Záleží odkud ti to pípá. Pokud ze předu, tak to může být špatný kontakt na čidlu, nebo i čidlo. Pokud to pípání je ze zadní části je to to samé,ale týká se to zadních čidel. Konektor na čidla se dá koupit v BMW a stojí 50,-Kč (samotný konektor). Čidlo stojí cca 2.500,-Kč. Jinak diagnostika přesně řekne co je špatně.
Hubajz napsal:...poslechneš čidlo které netiká...
Já po zařazení spátečky (e39 kombi-čidla jen v vzadu) 5ti vteřinové pípnutí, ale pak utichne a neděje se nic, tedy žádné tikání ani něco podobného
Nemůže být špatný modul PDC 66216900270 ?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=05&hl=1
Díky za typy

Já po zařazení spátečky (e39 kombi-čidla jen v vzadu) 5ti vteřinové pípnutí, ale pak utichne a neděje se nic, tedy žádné tikání ani něco podobného

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=05&hl=1
Díky za typy

-
-
- Klubové ID: 2036
- Kontaktovat uživatele: