Chtěl bych se jen tak zeptat kolegů co maj Carsoft.
ať sem hledal jak se hledal, něják sem se nedohledal co všechno lze aktivovat pomocí carsoftu v tom Menu jak je ZKE/ZVM omponents Activation... Co všechno tedy jde zapnout navíc? (E39 528i)
No, mě tak něják stačí na jednoduché úkony, ale spíš mě právě zajímá co umí odemknout, protže sem nenašel žádnej Screen, třeba Vím co umí BMW Scanner, Inpa, ale co tenhle nevím.
pokud chceš ,přijeď do Kolína a nejdřív si ho otestovat. Mám ho doma včetně softu. Neprodávám ho ,jen ti ho poskytnu na otestování před koupí. Mě se moje auto nepodařilo načíst
BMW je vždy srdeční záležitost -takovej velkej kardiostimulátor !
Na každé auto s kulatou zásuvkou ne, např. moje E36 1/96 už ADS interface nepotřebuje. Pokud je mi známo, je ADS potřeba, pokud máš obsazen pin 17 v kulaté zásuvce.
ADS je komunikační protokol, který byl dříve používán pro kulatou 20pin zásuvku. S postupem času se přešlo na OBD1, v USA tuším kolem roku 96 na OBDII (ale to už i E36 měly v USA OBDII zásuvku).
Nejčastěji řešený problém u ADS interface je, že vyžaduje COM port. U některých převodníků PCMCIA-COM jde I/O přeadresovat. Jarda vyvinul prográmek, který to umí.
http://blog.jaroslavklima.com/2011/04/m ... html#links
Můj notebook má jen ExpressCard slot a převodník, který jsem koupil, nemá v ovladačích I/O adresu uvedenu, takže mi to nemůže chodit. Pročež jsem se nakakal a pořídil plnohodnotnou GT1.
Ještě teda pro ujasnění...Kdžy koupím, BMW scanner, ve kterém bude ten Interface (krabička do COM portu) Kabel OBD2 a Kabel 20pin už nic víc nepotřebuju? (soft samozřejmně počítám také)
Potřebuješ ADS interface (pokud je obsazený pin 17)... Pak záleží, co s tím vůbec chceš dělat
No a nejlepší je opravdu vyzkoušet si konkrétní kabel a pak teprv kupovat. Scanner 1.4 mám taky, kdybys potřeboval, tak na vyzkoušení můžu poskytnout (Praha 9).