Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
vyndání baterky
záleží jakou máš nabíječku, nabíjím vždy rovnou v autě, připojovací body jsou u motoru, takže baterku vůbec hledat nemusíšdejv2005 píše:Mam asi debilní dotaz, ale nezablokuje se mi rádio, když vyndám baterku?
Musim jí hodit na nabíječku.
A další dotaz, můžu jí nabít zapojenou...Nechci se s ní tahat.
jestli je to nová chytrá nabíječka nebál bych se nabíjet rovnou v autě, jestli nějaký starý domácí udělátko, tak bych byl opatrný.
-
beny-maser
kdyz to utahne start jineho auta, tak nabijeni pres to uz je hodne velka brnkacka.... manual to tak dokonce uvadi jako jedinou moznost pri dobiti baterie.zverbo píše:to viem nemam prve bmw, aj ked niekoho startujem tak len cez predok!!!Bratn píše:to velké plus co máte v motorovým prostoru (528i ho má uprostřed mezi sáním) není označení lékárničky a mínus je kdekoliv na kostře
Slo mi len oto ci sa da nabijat baterka cez ten + v motore.
Je vidět, že BMW zaměstnává kvalitní inženýryclay píše:kdyz to utahne start jineho auta, tak nabijeni pres to uz je hodne velka brnkacka.... manual to tak dokonce uvadi jako jedinou moznost pri dobiti baterie.zverbo píše:to viem nemam prve bmw, aj ked niekoho startujem tak len cez predok!!!Bratn píše:to velké plus co máte v motorovým prostoru (528i ho má uprostřed mezi sáním) není označení lékárničky a mínus je kdekoliv na kostře
Slo mi len oto ci sa da nabijat baterka cez ten + v motore.
-
berkelay
- Klubové ID: 1823
baterku jsem z auta vytahoval a nabíjel nedávno - nic se ti nezablokuje, dokonce ti zůstanou i naladěné stanice. Jen čas a datum je potřeba nastavit. Spíše se zajímej o to, jak zamkneš auto bez baterie - nefunguje centrál. Takže předem vyzkoušej manuální zamknutí kufru a dveří klíčem. Takže vytáhnout baterii, zavřít kufr, zamknout ho klíčem, na zadních dveřích a dveřích spolujezdce zamáčknou čudlík a dveře řidiče zamknout klíčem
Díky za upozornění... Budu nabíjet přes víkend v garážiberkelay píše:baterku jsem z auta vytahoval a nabíjel nedávno - nic se ti nezablokuje, dokonce ti zůstanou i naladěné stanice. Jen čas a datum je potřeba nastavit. Spíše se zajímej o to, jak zamkneš auto bez baterie - nefunguje centrál. Takže předem vyzkoušej manuální zamknutí kufru a dveří klíčem. Takže vytáhnout baterii, zavřít kufr, zamknout ho klíčem, na zadních dveřích a dveřích spolujezdce zamáčknou čudlík a dveře řidiče zamknout klíčem
Asi to zkusim přes motorovou část.
-
beny-maser
určitě je to lepší jí tam nechat pokud máš tu možnost a nabíjet to v autě už jen pro tu námahu, protože většina znás začíná někde kolem 70Ah. Já si pořídil mikroprocesorovou nabíječku a je to fakt super a člověk nemusí mít strach, že si tím něco poškodí i na nejmodernějším autě.Jendix píše:jestli se nepletu, tak je obecně lepší u novějších aut zamezit tomu, aby nastal okamžik kdy je auto bez napětí.
jde o to, že při odpojení baterky naskáče v ŘJ hromada chybovejch hlášení.. alespoň tak jsem to slyšel od několika znalých osob..
se poseru...napojim nabijecku na plus (uprostred motoru), minus na hrnec...a nic, rucicka na nabijecce se ani nehne!! Napojim nabijecku primo na baterku v kufru a je to v poho. rucicka ukazuje 12V. Nevite cim to je? Je mozny, ze ta stara nabijecka neukazuje kvuli tomu, ze je napojena na motor, ale presto nabiji?
A muzu si tu baterku nabit, kdyz ji mam pripojenou v aute?
Dik
A muzu si tu baterku nabit, kdyz ji mam pripojenou v aute?
Dik
-
beny-maser