Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

530dA 2003 - WEBASTO - příhřev

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Dosty87

#21 Příspěvek od Dosty87 »

Táááák .... dneska ValMez - RpR, cca 13km, teplota -22°C .... a bylo to lehce nad modrým políčkem, ale daleko k prvními stupínku .....
Takže koupím EGR termostat a uvidíme, jestli to bude OK.
Kde prosím Vás koupím ten EGR termostat? (530d 142kW)....
Koukal jsem na Autokelly a tam jsem nic nenašel :(.
Dosty87

#22 Příspěvek od Dosty87 »

Dosty87 píše:Táááák .... dneska ValMez - RpR, cca 13km, teplota -22°C .... a bylo to lehce nad modrým políčkem, ale daleko k prvními stupínku .....
Takže koupím EGR termostat a uvidíme, jestli to bude OK.
Kde prosím Vás koupím ten EGR termostat? (530d 142kW)....
Koukal jsem na Autokelly a tam jsem nic nenašel :(.

ÁÁÁÁ, tak jsem něco našel, http://www.voton.cz/cz/e-shop/682458/c3 ... l-bmw.html

akorát mi příjde, že je nějaký drahý :/
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Pyron »

Teď jsem mluvil s jedním prodejcem autodílů tady u nás v obydlené zatáčce a bude zítra za 575,- kč... koukal jsem na to a ta výměna by mohla proběhnout i u mě v garáží, snad to klapne. Zítra napíšu..
eEDOo

#24 Příspěvek od eEDOo »

zrejme to bude len original diel, takze ta cena bude asi vsade skoro rovnaka
Dosty87

#25 Příspěvek od Dosty87 »

Pyron píše:Teď jsem mluvil s jedním prodejcem autodílů tady u nás v obydlené zatáčce a bude zítra za 575,- kč... koukal jsem na to a ta výměna by mohla proběhnout i u mě v garáží, snad to klapne. Zítra napíšu..

A kdepak jsi to objednal?
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Pyron »

Dosty87 píše:
Pyron píše:Teď jsem mluvil s jedním prodejcem autodílů tady u nás v obydlené zatáčce a bude zítra za 575,- kč... koukal jsem na to a ta výměna by mohla proběhnout i u mě v garáží, snad to klapne. Zítra napíšu..

A kdepak jsi to objednal?

Konkrétně tady:
http://www.amcautodily.cz/cs-s20--kontakt

mám to 5 minut od baráku a cena mě taky nevyrazila dech..
rooc

#27 Příspěvek od rooc »

v bmw vás to bude stát míň bral jsem oba a stálo mě to 1600
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Pyron »

rooc píše:v bmw vás to bude stát míň bral jsem oba a stálo mě to 1600

Nejbližší bmw mám 40 km daleko a nemám tam ani cestu. Snad to nebude žádná jebka.
Dosty87

#29 Příspěvek od Dosty87 »

rooc píše:v bmw vás to bude stát míň bral jsem oba a stálo mě to 1600

Tak, poptáno v BMW ... cena 937Kč ... Nepotěšili mně teda :/
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Pyron »

Máte někdo doma jeden kus? Mohli byste udělat fotku vnitřností tohoto termostatu? Rozdělal jsem ten svůj "vadnej" a mám pocit, že to tam nebylo úplně tak, jak by mělo být :D Zítra bude novej, tak jsem to zkusmo rozebral a je to fakt na jeden klíč a jeden šroubovák...

edit: ptal jsem se proto, že mi jedna kulisa (ten špunt, který pod silou pružiny zavírá okruh) připadala jako navíc (byly tam dvě různé!) - složil jsem to tedy dohromady pouze s jednou kulisou (nafotím večer), což mimochodem všechno perfektně sedlo (možná se v tom někdo kdysi šťoural - nebylo by takové zjištění první...) a teď to topí jak má. Přesně jak tu někdo popsal - střední teplota během pěti minut a pak jsem jel 4km z kopce a brzdil motorem - teplota neklesla! Přehřát se mi to nepodařilo
8) Zítra ten novej termostat skouknu a pokud mám pravdu, tak si ho schovám a pojedu na ten stávající. Nebo se mýlím a večer napíšu, jak jsem někde zůstal viset...
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Pyron »

100 km a zatím bez problémů, topí to skoro hned (venku -16°C) a při dlouhém sjezdu bez plynu, resp. částečném brzdění motorem, si teplotu stále drží na středu. Velmi mile mě překvapila spotřeba, která na této trase spadla na neuvěřitelných 5,8L/100km, ale město jsem jel minimálně. Přesto jsem měl v zimě dycky přes deset... Zítra po koupi nového termostatu se podívám na jeho střeva a zjistím, nakolik to byl bastl nebo moje blbost (možná se to po mém zásahu jako okruh zavřelo a v létě by to dělalo bordel (?))

Mimochodem - v čem spočívá "neopravitelnost" termostatu? Tento předmětný termostat lze rozebrat de facto do poslední dílku a pokud něco neprojde vyloženě plastickou deformací, kde bývá problém?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#32 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

taky jsem předevčírem nechal vyměnit oba termostaty a paráda, motor je ohřátej za chviličku a drží se přesně v půlce i v těchto mrazech jak má :wink:
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Pyron »

M3maniac píše:taky jsem předevčírem nechal vyměnit oba termostaty a paráda, motor je ohřátej za chviličku a drží se přesně v půlce i v těchto mrazech jak má :wink:

taky máš dva? měl jsi důvod nebo preventivně? já měl důvod velkej, dvacet pod nulou... :?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#34 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

prostě se to ohřívalo velmi pomalu ,ted je to parádička a drží přesně v půlce jak má
ruza2

#35 Příspěvek od ruza2 »

Ahoj.Koukám že tu řešíte webasto.Jak začli tyhle mrazy tak se mě přihřev oživil,ale dvakrát za sebou naskočí normálně hvízdá,ale a pak chcípne.Z vyfuku jde trochu teplo,ale jinak nic.Myslím si že je to přicpaný přívot nafty.Co mysíte?Je mě ale divný zě nezapínal dřív,ale ž těď v těch mrazech.Dík za reakce.530d r.v.2001 142kw
peligro

#36 Příspěvek od peligro »

ja som mal s webastom tiez problem, snejk mi to nakodoval ale potom to znova raz slo a raz neslo. a aj ked to slo tak iba par minut a chciplo. skusal som podavacie cerpadlo, vodnu pumpu - v poriadku. zabudol som na zakladnu vec - napatie na baterii, mal som iba okolo 12,16 V. predtym som baterii neprilkadal pozornost pretoze auto startovalo aj v mrazoch v pohode. z omylu ma dostal starML so slovenskeho fora. dobyl som bateriu a od vtedy v pohode. a vdaka snejkovi mam z prihrevu nezavisle kurenie - je to frajer.
ruza2

#37 Příspěvek od ruza2 »

Díky.S tou baterkou to vyskouším,ale je mě divný že minulou zimu jsem to kupoval a nic,a letos taky nic až teď.
cmelak

#38 Příspěvek od cmelak »

peligro píše:ja som mal s webastom tiez problem, snejk mi to nakodoval ale potom to znova raz slo a raz neslo. a aj ked to slo tak iba par minut a chciplo. skusal som podavacie cerpadlo, vodnu pumpu - v poriadku. zabudol som na zakladnu vec - napatie na baterii, mal som iba okolo 12,16 V. predtym som baterii neprilkadal pozornost pretoze auto startovalo aj v mrazoch v pohode. z omylu ma dostal starML so slovenskeho fora. dobyl som bateriu a od vtedy v pohode. a vdaka snejkovi mam z prihrevu nezavisle kurenie - je to frajer.

A přes co to teď nastavuješ? Přes rádio nebo přes přístrojovku?
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Dosty87

#39 Příspěvek od Dosty87 »

peligro píše:ja som mal s webastom tiez problem, snejk mi to nakodoval ale potom to znova raz slo a raz neslo. a aj ked to slo tak iba par minut a chciplo. skusal som podavacie cerpadlo, vodnu pumpu - v poriadku. zabudol som na zakladnu vec - napatie na baterii, mal som iba okolo 12,16 V. predtym som baterii neprilkadal pozornost pretoze auto startovalo aj v mrazoch v pohode. z omylu ma dostal starML so slovenskeho fora. dobyl som bateriu a od vtedy v pohode. a vdaka snejkovi mam z prihrevu nezavisle kurenie - je to frajer.

A z kama je snejk????Taky bych potreboval toho bufika nakodovat a i neco vic v budikach, ale sam si na to netroufnu :/
peligro

#40 Příspěvek od peligro »

spustam webasto cez dialkove na keetecu. snejk je z prahy. ja mam zasa problem so spustenim webasta pred dvomi dnami som dobil baterku-vsetko super. po dvoch dnoch nejazdenia mala bateria 11,96V-webasto spustilo a po chvilke zhaslo . objednal som si solarnu nabijacku-som zvedavy.
Odpovědět