Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

automat - výměna oleje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
libovka

#41 Příspěvek od libovka »

Hele jediný jak to jakoby propláchnout je olej vypustit,nalejt novej nastartovat třeba na 5 minut.Pak to zase vypustit vyměnit filtr a už to načisti naplnit.
mirdas
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od mirdas »

a olej to saje z vany přes filtr? nebo z měniče do filtru a do vany? Tvrdil mi jeden chlapík že to mam vypustit, chvilku nastartovat aby to vytlačilo olej z měniče, ale né uplně všechno. To se mi dělat popravdě ani nechce.
Myslel jsem že bych připojil někam hadici s flaškou oleje. jako v tom videu. Oleje mam 4 litry, takže když neco pude bokem tak neva. A měnič budu už v tom případě mít taky plnej novýho.

Když to nepude, tak to jen vyleju dam filtr a pak to hold vyměnim zase dřív.
Misanek

#43 Příspěvek od Misanek »

No teda nevim, ale já osobně bych měl docela strach natočit to bez oleje... Někde jsem četl, že stačí chvilka běhu hydroměniče na sucho a je po něm. No a když ten olej vypustíš tak je taky jasné, že převodovka pojede na sucho, když si nebude moc co sát.

Já jsem to udělal tak, jak tu psali někteří výše - vypustil starý olej, nalil nový, pak najezdil pár (set) kiláků, vypustil, vyměnil filtr a nalil další náplň. A další výměna bude následovat po 30 000 km a uvidím co z toho vyteče
libovka

#44 Příspěvek od libovka »

Olej to saje z vany přes filtr.Natočit to bez oleje je k ničemu nehledě na to že to neudělá dobře měniči,čerpadlu,atd.
mirdas
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od mirdas »

hm, rozhod jsem se že to teda udělam nejednodušeji, tak jak řikáš, vyleju starej, dam novej, pojezdim a pak dam filtr a novej olej.

olej jsem koupil tenhle - http://www.oleje-shop.cz/product/liqui- ... -1100-500l

Nicméně budu nad tim ještě přemejšlet, když budu mít ten starej filtr, tak bych na něj udělal konecovku na hadici a tu bych pak dal do flašky s olejem, pak nastartuju a nasalo by mi to novej olej rovnou z flašky a starej mi vyteče do kýble.
kokta

#46 Příspěvek od kokta »

Čau, mam dilema s výměnou oleje, mám E39 530d, převodovka GM, najeto cca 400 tis. bez výměny oleje a jakéhokoli servisu, teď nevim, jestli má cenu ten olej měnit. Převodovka funguje normálně, občas lehce škubne. Neznáte někoho z Plzně, koho byste mi na to mohli doporučit? Né Bůčka, toho už znam.
kokta

#47 Příspěvek od kokta »

tak poradí mi někdo?dík
Kalasnikov

#48 Příspěvek od Kalasnikov »

Jestli to má cenu to záleží na tom jestli chceš měnit převodovku nebo ne :roll: Žádný olej není doživotní, každý degraduje jak samotným používáním tak stářím.
sxko

#49 Příspěvek od sxko »

Zdar lidi nemate nekoho na doporuceni vymeny oleje v prevodovce okoli Jiznich Cech?Jsem z Milevska cca 25km od Pisku.Diky ;-)
kokta

#50 Příspěvek od kokta »

neznáš náhodou Máru?
sxko

#51 Příspěvek od sxko »

Kokta:To je na me?
kokta

#52 Příspěvek od kokta »

jo jo
PK_530iA

#53 Příspěvek od PK_530iA »

teď sem řešil čidlo otáček na automatu, tak sem se ptal i na výměnu oleje - kdyby náhodou někdo potřeboval z okolí Český Lípy.

Firma je ve Skalce u Doks - 1. česká opravna ATP:

5 l oleje.............430 ,- / 1 l
Filtr kit.............1200 ,-
Hodina práce.....375 ,-

Sám se ani nevěděl, že tu takovohle firmu máme, ptal sem se i na interval výměny a doporučují 40 000 km.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#54 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

kokta píše:Čau, mam dilema s výměnou oleje, mám E39 530d, převodovka GM, najeto cca 400 tis. bez výměny oleje a jakéhokoli servisu, teď nevim, jestli má cenu ten olej měnit. Převodovka funguje normálně, občas lehce škubne. Neznáte někoho z Plzně, koho byste mi na to mohli doporučit? Né Bůčka, toho už znam.

v tvém případě bych to nedělal, známej udělal podobnou věc u stejného auta s GM skříní a chvíli po výměně byl konec filmu :( nechal bych ji dojezdit až do konce a choval se k ní velmi slušně :wink: já jsem ted měnil v cca 160tkm a bál jsem se jestli už není pozdě....u 400 bych do toho nešel...
sxko

#55 Příspěvek od sxko »

kokta:Ktereho maru mas nymysly?
Don

#56 Příspěvek od Don »

sxko píše:kokta:Ktereho maru mas nymysly?

nechcete si to nechat do SZ?
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
DawletE30

#57 Příspěvek od DawletE30 »

Neporadi někdo v okoli Olomouce někoho kdo tomu rozumi a dokaže za normalni love udělat mi vyměnu oleje?
Mam typ: ZF5HP19

Možna bych to dokazal udělat i sam, nevidim na tom nic až tak složiteho ale přece jenom nikdy jsem to nedělal, a vite jak to je, vždycky když něco dělate poprve tak se něco posere :)

Jinak když mam převodovku ZF5HP19 tak tam je olej Dextron III ? v BMW mi řekli že tam patři olej ESSO LT 71141 a že mi ho velice radi prodaji, že tam ma byt 9litru a že se ma koupit 18litru aby se mohl udělat vyplach. Radči jsem se neptal kolik za ten olej chtěji peněz :lol:
PearlJam

#58 Příspěvek od PearlJam »

Tak chlapi ja mam najeto na automatu 413 tis. km. E39 530 dA / 1998. Vymenu mi v BMW pri 200 tis. nedoporucili, protoze pry se za chvili automat stejne rozsype a byly by to zbytecne vynalozene penize. Tak jsem ji nedelal a automat bezi dale bez vymeny, doplneni. No muze to byt taky tim, ze u me prevlada dalnici provoz, coz automat az zase tak nezatezuje. Tak snad jeste nejaky ten kilometr vydrzi. A vymena kazdych 40 tis. km je docela nesmysl. Pri predpokladane zivotnosti 200 az 250 tis. km. by se mela podle me udelat nekdy v polovine intervalu.
Jindriseek1

#59 Příspěvek od Jindriseek1 »

M3maniac píše:
kokta píše:Čau, mam dilema s výměnou oleje, mám E39 530d, převodovka GM, najeto cca 400 tis. bez výměny oleje a jakéhokoli servisu, teď nevim, jestli má cenu ten olej měnit. Převodovka funguje normálně, občas lehce škubne. Neznáte někoho z Plzně, koho byste mi na to mohli doporučit? Né Bůčka, toho už znam.

v tvém případě bych to nedělal, známej udělal podobnou věc u stejného auta s GM skříní a chvíli po výměně byl konec filmu :( nechal bych ji dojezdit až do konce a choval se k ní velmi slušně :wink: já jsem ted měnil v cca 160tkm a bál jsem se jestli už není pozdě....u 400 bych do toho nešel...

M3maniac-naprosto s tebou souhlasím. Když měnit.tak pravidelně od začátku. Ve 400 bych se na tu převodovku ani nepodíval,pokud není nějakej problém a slušně jezdil,ona ještě 150 najede :lol: . Znám taky případ jednoho auta,kde si borec myslel,že ví víc než inženýři z Mnichova a vyměnil olej preventivně. Už má repas za 60 táců a že prej to zas nějak zlobí,asi tam dá jinou z bouračky. Podle mě tady nikdo neumí ten repas udělat pořádně. Takže nesahat! :twisted:
tanner540i

#60 Příspěvek od tanner540i »

DawletE30: ano, do tve prevodovky patri Mobil ATF LT 711 41, drive byl vyrobce ESSO, pak ho skoupil Mobil. Olej sezenes na netu kolem 200,- za litr. Kdyz sem si ho menil, vyteklo z prevodovky asi 5,5l oleje, takze jestli chces delat proplach, melo by ti stacit 12l. Filtr kolem 3 az 4 stovek. (Ja mam 5HP24, ale velikost naplne by mela byt stejna)
V bmw servisu urcite nemenit, jsou to vyhozene penize. Na vymenu oleje muzes klidne i do Kaps, maj celkem dobrou cenu, ale nic jineho bych u nich nedoporucoval. Jejich ceny za jakoukoli jinou praci na prevodovce jsou prinejmensim usmevne, s nejistym vysledkem.
Najdi si normalni servis, nebo nekoho kdo to uz delal. Jinak pokud nemas obe ruce leve, zvladnes to i sam, nic na tom neni.

Jeste doplnim, ze napln prevodovky je sice kolem 9l, ale nikdy nedostanes vsechen olej ven bez demontaze menice, proto je jedna vymena max 6l
Odpovědět