Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E61 - display blikal, nehraje rádio
rlspraha píše:Tak jak dopadl kolega Clay? Opraveno nebo ne? Já už hraju...
naháním mentuliho (podezření, že je na horách v zahraničí, neb je nemožné se mu dovolat) a pak možnost dvě. tolik nechvátám, jezdit se s tím dá. K displeji mrsknu HTC a displej odráží zvuk zpátky do auta a relativně to ozvučí - mizerně

ozvu se až budu vědět

tobě gratulace k úspěchu!
Čaute kluci, mám problém jak hrom. Jsem na tom úplně stejně jako vy
Byl jsem na kompletní diagnostice i optických kabelů a servisman nemůže přijít, proč to nejde. Zkoušel prej i jen zadní část nějak propojit a tam mu to prej závadu neukazuje. Jak přesně poznám, zda mám vyměnit CCC jednotku? Dík za odpověď
BMW E60 530D Touring 6/2004

BMW E60 530D Touring 6/2004
Optická diagnostika by to měla ukázat.... Můžeš si zkusit CCC od někoho půjčit aq vyzkoušet to což je ovšem dost složité někoho takového sehnat, další varianta nechat přehrát software což nese svoje rizika nicméně ve Tvém případě to už není takové a když ani tohle nepomůže tak výměna....vzhledem k tomu, že máš jednoho z prvních vyrobených Touringů se není čemu divit....hodně štěstí 

rlspraha píše:Tak jak dopadl kolega Clay? Opraveno nebo ne? Já už hraju...
mam opraveno za 5tis a vse funguje jak ma, byl spadly SW, ale beznym zpusobem neopravitelny, musi se flashnout natvrdo nasilim... v sobotu vyndano, dnes dopoledne vraceno a funguju... jsem jen nastvany, ze jsem cekal mesic a platil servis, aby zjistili co to je... tak priste

-
- Kontaktovat uživatele:
Opravím skoro všechny, momentální skóre 4z5 opravené
Dávám rok záruku na funkci, při poruše ve lhůtě znovu opravím, nebo při neopravitelné jednotce, vrátím 50% zpět.
http://www.menucesky.cz

Dávám rok záruku na funkci, při poruše ve lhůtě znovu opravím, nebo při neopravitelné jednotce, vrátím 50% zpět.
http://www.menucesky.cz
rlspraha píše:Tak to nevim jestli se to da sehnat.... Ja mam novou se zarukou 2 roky... Hlavne je uz od jineho vyrobce a problemy s tim pry uz nejsou...
už vím snad úplně všechno, píšu pro ostatní, aby nemuseli trávit 2 hodiny telefonováním

1. možnost jet do BMW a koupit nový nakodovaný modul za 28tis bez DPH
2. často jsou špatné jen mechaniky, oprava 2tis v BMW - ukáže snad diagnostika BMW (mechanika načítá DVD do vyrovnávací paměti a zasekne se... vrtí, vrtí, zahltí systém a zkolabuje, možná stačí násilně vyndat navigační DVD)
3. v BW motors pošlou CCC modul na repas do Německa a dají druhý za 16tis + 2 tis kodovani (vc DPH), odchází prý základní desky.
Vlasta píše:Zatím to vypadá, že je to jen výsada E61 a důsledek zlomenejch drátů v pátejch dveřích
Nene, totéž jsem viděl i v M5 sedanu a teď v 645…
rlspraha píše:mám BMW rád, ale zlatej Mercedes!
No, tam jsem řešil podobnou chybu taky, vyzkratovaný CD changer, který zrušil Command. Ten se nakonec podařilo rozchodit, umřel jen TV modul a znova po nějaké době další CD changer ;D Takže si nepomůžeš…
clay píše:mam opraveno za 5tis a vse funguje jak ma, byl spadly SW, ale beznym zpusobem neopravitelny, musi se flashnout natvrdo nasilim…
Kdo a kde ti to prosímtě dělal?
pindour píše:Opravím skoro všechny, momentální skóre 4z5 opravené
Fajn vědět. Středočesko nebo Ostrava?
Zdravím pánové... jak tak koukám, tak CCC jednotka je pěkná mrcha a nefungujících jich je, jak na běžícím pásu. A to je nemám rád ani já, protože flashování té jednotky je totiž pěkný diktát.
Průser je, že CCC obsahuje 5 jednotek, které se musí naflashovat zvlášť a dohromady to veme spoustu, ale spoustu času:
CTUNE - tuner - flash trvá asi 6-10 minut
CAUDI - audio controller (když nefunguje, tak je v autě ticho) - asi 35 minut flash
CGATE - gateway - slouží na komunikaci CCC s kolečkem a dalšími jednotkami - flash asi 10 minut
CComputer - hlavní firmware computeru - flash 50 minut
a to nejhorší nakonec, co si netroufnu dělat bez nabíječky a ani nehodlám to dělat na počkání:
CAPPL - CCC Applications (aplikace s Javou, systémem, navigací.. všechno prostě) - flash trvá přesně 6 hodin (nahrávání 5 h a 10 minut plus 50 minutová inicializace) - do toho se mi jednou stalo, že se mrcha přeřušila v 99 % a mohl jsem jet znova, zase 6 hodin
) ... CCC fakt nesnáším, když chce někdo nahrát nový soft, tak prostě udělám.. ale potřebuji na to minimálně jednu noc a jedno dopoledne k nastavování, protože se to samozřejmě ještě neobejde bez komplikací!
Jinak pokud soft máte starý, tak po přehrání se změní v takový metallic look
Průser je, že CCC obsahuje 5 jednotek, které se musí naflashovat zvlášť a dohromady to veme spoustu, ale spoustu času:
CTUNE - tuner - flash trvá asi 6-10 minut
CAUDI - audio controller (když nefunguje, tak je v autě ticho) - asi 35 minut flash
CGATE - gateway - slouží na komunikaci CCC s kolečkem a dalšími jednotkami - flash asi 10 minut
CComputer - hlavní firmware computeru - flash 50 minut
a to nejhorší nakonec, co si netroufnu dělat bez nabíječky a ani nehodlám to dělat na počkání:
CAPPL - CCC Applications (aplikace s Javou, systémem, navigací.. všechno prostě) - flash trvá přesně 6 hodin (nahrávání 5 h a 10 minut plus 50 minutová inicializace) - do toho se mi jednou stalo, že se mrcha přeřušila v 99 % a mohl jsem jet znova, zase 6 hodin

Jinak pokud soft máte starý, tak po přehrání se změní v takový metallic look

uz som odserkal aj ja svoje CCC pri pokuse updatovat SW. Aj som tusil ze to takto dopadne, v takyctho veciach som smoliar. Update prebehol cez ISTA-P bez problemov (len CCC-A ktoru si program vyzadoval updatovat) , finalny report vsetko odfajknute na zeleno...... akurat ze odvtedy tma na displeji
(( Posledne co som na nom videl po zapnuti kluca, bolo logo bmw, ktore sa v priebehu niekolkych sekund postupne "vyparilo".......
Velmi zriedkavy problem, zjavne. Ak niekomu nieco odislo, tak sa to vzdy prejavilo nefunknnostou niektoreho z modulov, alebo viacerych.
Skusal som potom flashovat vsetky moduly CCC, prekodovat cele auto, a znova vsetko prebehlo bez chyb, akurat ze na displeji stale tma......
vsetky moduly v CCC (APPS, BO, GW, ANT a ASK) funguj bez problemov aj cez diagnostiku, akurat ze CCC nevysiela ziadny obrazovy signal pre CID monitor... Myslim ze v krajnom pripade mohol odist aj LVDS driver ktory ma na starosti konvertovat RGB signal na LVDS signal pre displej......
Idem to skusit este flashovat inymi prostriedkami, mozno nieco poriesim.. Kazdopadne novy modul tu v BMW na SK 680eur s dph. Stary vraj naspat nechcu, vraj si ho mam strcit do ......
Cena za jednotku nie je zla, no co je vsak zarazajuce je to, ze za naprogramovanie si pytaju 250eur !!! vraj styri hodinky prace x cca 80eur...... Pekne..... A to staci stlacit par tlacidiel a styri hodinky pit kavu a netreba sa toho ani takmer ani dotknut......

Velmi zriedkavy problem, zjavne. Ak niekomu nieco odislo, tak sa to vzdy prejavilo nefunknnostou niektoreho z modulov, alebo viacerych.
Skusal som potom flashovat vsetky moduly CCC, prekodovat cele auto, a znova vsetko prebehlo bez chyb, akurat ze na displeji stale tma......
vsetky moduly v CCC (APPS, BO, GW, ANT a ASK) funguj bez problemov aj cez diagnostiku, akurat ze CCC nevysiela ziadny obrazovy signal pre CID monitor... Myslim ze v krajnom pripade mohol odist aj LVDS driver ktory ma na starosti konvertovat RGB signal na LVDS signal pre displej......
Idem to skusit este flashovat inymi prostriedkami, mozno nieco poriesim.. Kazdopadne novy modul tu v BMW na SK 680eur s dph. Stary vraj naspat nechcu, vraj si ho mam strcit do ......
Cena za jednotku nie je zla, no co je vsak zarazajuce je to, ze za naprogramovanie si pytaju 250eur !!! vraj styri hodinky prace x cca 80eur...... Pekne..... A to staci stlacit par tlacidiel a styri hodinky pit kavu a netreba sa toho ani takmer ani dotknut......