Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Natáčení světel a pojistky - E61 12/2005

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
clay

#1 Příspěvek od clay »

Zdravím Vás,
nechal jsem vyměnit výbojku v xenonu a nemůžu si vzpomenout jak fungovalo natáčení světel. Mám pocit, že při otočení volantu světla "zatáčela" na obě strany, nyni ale jen od středu doprava, nikdy ne od středu doleva. Napadlo mě, že by to mohlo být kvůli možnému oslnění lidí v protisměru, ale mám pocit, že to šlo na obě strany... jak je to správně a kde by mohl být případně problém?

Nejde mi vyhřívání zadního skladniho skla. Tuším, že to bude jen pojistka, ale nemám žádný popis, která by to měla být. Nemá někdo? Díky
mari

#2 Příspěvek od mari »

Popis pojistek mam tušim za deklem v 5. dveří tak tam koukni.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

a diagnostika píše co?
clay

#4 Příspěvek od clay »

JaraX píše:a diagnostika píše co?

na palubnim PC chyba zadna a jit na diagnostiku mi prijde celkem zbytecny... nez mrknu na pojistky a nekdo mi potvrdi, ze se svetla maji natacet jinak... to by tam kazdy mohl byt peceny vareny a porad platit za diagnostiku, ne? ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

tak byt tebou tak jednou za pul roku bych obětoval 500kč za diag, u takovyho auta celkem duležita věc, nejen kvuli světlum, ale třeba zjistiš že máš vadnou lambdu nebo váhu a žere ti to víc než má apood.
další věc kvuli ktere by se mělo chodit u tehdle aut na diag je vadnej termostat, když auto nemá teploměr vody, tak jedine diag odhalí problem.
clay

#6 Příspěvek od clay »

JaraX píše:tak byt tebou tak jednou za pul roku bych obětoval 500kč za diag, u takovyho auta celkem duležita věc, nejen kvuli světlum, ale třeba zjistiš že máš vadnou lambdu nebo váhu a žere ti to víc než má apood.
další věc kvuli ktere by se mělo chodit u tehdle aut na diag je vadnej termostat, když auto nemá teploměr vody, tak jedine diag odhalí problem.
ok, chapu. Ja tam ted byl celkem furt, protoze po vymene filtru auto odmitalo jet a hlasilo spatnou vahu vzduchu, v ramci reklamace jsem je donutil k procisteni vseho mozneho a auto zase jede jak ma... zadna podobna hlaska tam nebyla, co by souviselo se svetly apd.

Kdo dela diagnostiku za 500,- v Praze?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

nevím kolik bere snejk, ale 500 by mohlo stačit
tomasscz

#8 Příspěvek od tomasscz »

Řešil jsem teď stejnej problém s natáčením, a mechanik, u kterého jsem měl auto říkal že na místě se doleva nenatáčej, právě kvůli tomu oslnění. Natáčej se až za určitý rychlosti:)
clay

#9 Příspěvek od clay »

tomasscz píše:Řešil jsem teď stejnej problém s natáčením, a mechanik, u kterého jsem měl auto říkal že na místě se doleva nenatáčej, právě kvůli tomu oslnění. Natáčej se až za určitý rychlosti:)

:) diky moc za ujisteni, bylo mi divny, ze jde jen na jednu stranu... tak je to ok, jeste mrknu na pojistky. Podle E34 nebo co jsem to nasel by to mohla byt 20tka... 7,5A, necham to az na vikend, za svetla :)
tomasscz

#10 Příspěvek od tomasscz »

V pohodě :wink: Já taky když jsem to dával do servisu, dal bych ruku do ohně za to, že se natáčeli předtím na obě strany :D Nevím jak jsem na to přišel :)
airbone

#11 Příspěvek od airbone »

Maju sa natacat na obe strany! Hlavne pri nizkych rychlostiach urcite. Ak stojis s autom a tocis volantom dolava/doprava tak aj svetla sa musia natacat dolava/doprava. Je to dost poruchova vec, casto zvyknu odchadzat SMC stepper motor controller - mala krabicka nacvaknuta na spodku svetla - casto tam najde voda. Alebo aj RJ adaptivnych svetiel, ta je v kasliku hore. Ak je niekde problem, tak zelena kontrolka blika (pri vypinaci svetiel). Cely system a aj natacanie sa da pekne zdiagnostikovat, samozrejme cez bmw oem diagnostiku.
tomasscz

#12 Příspěvek od tomasscz »

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=589623 a tady mas co o tom pisou v manualu :wink:

Obrázek
Pavel525

#13 Příspěvek od Pavel525 »

Dělá mi to to samé na místě se natáčí jen doprava. Na diagnostice žádná závada není a kontrolka taky nebliká. Takže to tak prý má být. :-)
Pavel525

#14 Příspěvek od Pavel525 »

Tak při jízdě se opravdu světla natáčí normálně na obě strany. Při stání jen do prava a při zařazení zpátečky se systém vyřadí úplně.
clay

#15 Příspěvek od clay »

Pavel525 píše:Tak při jízdě se opravdu světla natáčí normálně na obě strany. Při stání jen do prava a při zařazení zpátečky se systém vyřadí úplně.

díky za info, ono poznat to pri jizde neni uplne snadny pokud clovek nejezdi prudke zatacky a stejne tezko se rozlisuje jestli zatocilo cele auto nebo jen svetla :) je to tak nejak prirozene, ze to fakt určitě 100% nepoznam, i kdyz jsem si rikal, ze mi to urco pri jizde funguje :-D

ale stejne mam pocit, ze kdyz jsem driv stal pred branou a zkousel nataceni, fungovalo na obe strany - mozna nejaka elektronka byla poblaznena a dovolila to :)
tomasscz

#16 Příspěvek od tomasscz »

Prave, ono za jizdy to je takovy prirozeny ze ti to ani neprijde.. ale ver mi ze to rozdil je :) me se ted bohuzel rozbily svetla doopravdy, kdyz je zapnu, zustava mi jeden xenon viset nahore a blika kontrolka.. takze nic moc a rozdil to teda je :lol: Nemate nejaky dobry zkusenosti se servisem v Praze nebo okoli? :)
Pavel525

#17 Příspěvek od Pavel525 »

tomasscz

#18 Příspěvek od tomasscz »

Diky moc :wink:
Pavel525

#19 Příspěvek od Pavel525 »

Není zač :wink:
Je prý velice šikovný a neslyšel jsem na něj žádnou kritiku. :palec:
caknakis

#20 Příspěvek od caknakis »

Je to moc šikovný člověk, akorát má teď tolik práce, že bude asi trošku problém....začal dělat hlavně servis, dneska, když jsme spolu mluvili, tak říkal, že světla už začíná odmítat....ale zkusit to můžete :wink:
Odpovědět