Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Natáčení světel a pojistky - E61 12/2005
Zdravím Vás,
nechal jsem vyměnit výbojku v xenonu a nemůžu si vzpomenout jak fungovalo natáčení světel. Mám pocit, že při otočení volantu světla "zatáčela" na obě strany, nyni ale jen od středu doprava, nikdy ne od středu doleva. Napadlo mě, že by to mohlo být kvůli možnému oslnění lidí v protisměru, ale mám pocit, že to šlo na obě strany... jak je to správně a kde by mohl být případně problém?
Nejde mi vyhřívání zadního skladniho skla. Tuším, že to bude jen pojistka, ale nemám žádný popis, která by to měla být. Nemá někdo? Díky
nechal jsem vyměnit výbojku v xenonu a nemůžu si vzpomenout jak fungovalo natáčení světel. Mám pocit, že při otočení volantu světla "zatáčela" na obě strany, nyni ale jen od středu doprava, nikdy ne od středu doleva. Napadlo mě, že by to mohlo být kvůli možnému oslnění lidí v protisměru, ale mám pocit, že to šlo na obě strany... jak je to správně a kde by mohl být případně problém?
Nejde mi vyhřívání zadního skladniho skla. Tuším, že to bude jen pojistka, ale nemám žádný popis, která by to měla být. Nemá někdo? Díky
tak byt tebou tak jednou za pul roku bych obětoval 500kč za diag, u takovyho auta celkem duležita věc, nejen kvuli světlum, ale třeba zjistiš že máš vadnou lambdu nebo váhu a žere ti to víc než má apood.
další věc kvuli ktere by se mělo chodit u tehdle aut na diag je vadnej termostat, když auto nemá teploměr vody, tak jedine diag odhalí problem.
další věc kvuli ktere by se mělo chodit u tehdle aut na diag je vadnej termostat, když auto nemá teploměr vody, tak jedine diag odhalí problem.
ok, chapu. Ja tam ted byl celkem furt, protoze po vymene filtru auto odmitalo jet a hlasilo spatnou vahu vzduchu, v ramci reklamace jsem je donutil k procisteni vseho mozneho a auto zase jede jak ma... zadna podobna hlaska tam nebyla, co by souviselo se svetly apd.JaraX píše:tak byt tebou tak jednou za pul roku bych obětoval 500kč za diag, u takovyho auta celkem duležita věc, nejen kvuli světlum, ale třeba zjistiš že máš vadnou lambdu nebo váhu a žere ti to víc než má apood.
Kdo dela diagnostiku za 500,- v Praze?
tomasscz píše:Řešil jsem teď stejnej problém s natáčením, a mechanik, u kterého jsem měl auto říkal že na místě se doleva nenatáčej, právě kvůli tomu oslnění. Natáčej se až za určitý rychlosti:)

Maju sa natacat na obe strany! Hlavne pri nizkych rychlostiach urcite. Ak stojis s autom a tocis volantom dolava/doprava tak aj svetla sa musia natacat dolava/doprava. Je to dost poruchova vec, casto zvyknu odchadzat SMC stepper motor controller - mala krabicka nacvaknuta na spodku svetla - casto tam najde voda. Alebo aj RJ adaptivnych svetiel, ta je v kasliku hore. Ak je niekde problem, tak zelena kontrolka blika (pri vypinaci svetiel). Cely system a aj natacanie sa da pekne zdiagnostikovat, samozrejme cez bmw oem diagnostiku.
Pavel525 píše:Tak při jízdě se opravdu světla natáčí normálně na obě strany. Při stání jen do prava a při zařazení zpátečky se systém vyřadí úplně.
díky za info, ono poznat to pri jizde neni uplne snadny pokud clovek nejezdi prudke zatacky a stejne tezko se rozlisuje jestli zatocilo cele auto nebo jen svetla

ale stejne mam pocit, ze kdyz jsem driv stal pred branou a zkousel nataceni, fungovalo na obe strany - mozna nejaka elektronka byla poblaznena a dovolila to

Prave, ono za jizdy to je takovy prirozeny ze ti to ani neprijde.. ale ver mi ze to rozdil je
me se ted bohuzel rozbily svetla doopravdy, kdyz je zapnu, zustava mi jeden xenon viset nahore a blika kontrolka.. takze nic moc a rozdil to teda je
Nemate nejaky dobry zkusenosti se servisem v Praze nebo okoli?