Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

spojkový pedál E39 525tds

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
radekzx9

#1 Příspěvek od radekzx9 »

Ahoj, postupně se mi propadává pedál spojky, až pak nejde spojka vyšlápnout, pedál přizvednu nohou zpět a vše zase jde normalně. Vlastně kdykoli sednu do auta, tak reflexivně přizvednu pedál, pravděpodbně ja tam vadné těsnění na spojkovém válci, máte někdo s tím zkušenosti? zda se dá koupit těsnící sada, nebo to rovnou vyměnit za nový píst?

předem díky za rady.

Radek
HIDEN

#2 Příspěvek od HIDEN »

Ahoj měl jsem to samé na E34. Docela psycho co? Jde o to že pomocný spojkový válec co je na převodovce je KO. Já koupil nový za 800 od lpr a je po problému. Uvidíš že budeš mít převodovku od brzdovky až pod to vlezeš.Takhle to bylo teda aspoň v mém případě. Good luck.
beny-maser

#3 Příspěvek od beny-maser »

bude to určitě vadný jeden váleček,než kupovat opravnou sadu je lepší koupit celý váleček nový,protože ten původní bývá hodně často vydřený
cmelak
Klubové ID: 2687

#4 Příspěvek od cmelak »

Nevim jak je to na E39 ale já na mé bývalé E30 318iS jsem měl v první zimě taky problém se spojkovým válečkem, protože to těsnění ztvrdlo, udělala se tam vůle a protejkal přes to olej takže jsem mohl šlapat spojku jak jsem chtěl ale nezařadil jsem.

Když tu spojku teda úplně "vyšlapeš" tak ani nevyřadíš a ani nezařadíš ne?

Pokuď je to ten váleček, doporučuju vyměnit celý, dělal bys to pak každou zimu, protože jak tady psal "beny-maser" starý válečky bývají vydřený a protejkalo by ti to za chvíli zas.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
radekzx9

#5 Příspěvek od radekzx9 »

když ten pedál pravidelně přizvedávám každý den, tak je to nepatrný posun a vše funguje v pohodě, ale pak když pár dní nejedu, tak ten pedál je propadlej tak že skoro nejde už sešlápnout.

V té spojkové soustavě je víc válců, tak budu muset projít všechny postupně...

zatím všem díky za pomoc Radek
beny-maser

#6 Příspěvek od beny-maser »

ještě je možnost, že to máš zavzdušněné, ale při správné funkci obou válečků se to tam nemá jak dostat, nejčastěji je vadný váleček na převodovce,poznáš to tak, že mezi převodovkou a motorem vytéká malé množstí brzdovky.
Odpovědět